Halil Mutlu: 'Naim ağabeyi rüyamda gördüm...'

01.01.2018 - 14:45 | Son Güncellenme: 01.01.2018 - 14:45

Olimpiyat şampiyonu haltercimiz Halil Mutlu halterde son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak hem karamsar hem umutlu konuştu.

Dopingin bu branşı sarmasını yönetim ve eğitim sıkıntısına bağlayan Mutlu, “Doping özelikle 2008’den beri bela oldu. Ama dikkat edin. O dönemlerde başkanlar değişebilir ama teknik kurul kimlerden oluşmuşsa bugün de hemen hemen aynı. Farkı bir sonuç beklenebilir mi” dedi. Kimsenin koltuğu bırakmak istemediğine de işaret ederek, “Ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Bırakmıyorlar. Kimse kurulu düzenin bozulmasını istemiyor. O yüzden camiayla hiç alakası olmayan delegeler yönetim seçiyor” şeklinde konuştu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin halteri yarışmalardan çıkarmak için tehdit savurmasının da kaçınılmaz olduğuna değinen Mutlu, “Sonu hayırlı olur inşallah. Dışarda çok ciddi bir şekilde önüne geçmek için mücadele var. Biz aynı karşılığı verebiliyor muyuz, ona bakmak lazım. 1 yıl caza aldık. Peşimizi de bırakmazlar. Başka ülkeler de aldı. Geçen sene 20 yakaladık, bu sene 30 demek hem başarı değildir hem de çözüm olmaz. Doping vakaları artarak devam ediyor. Siz bataklığı kurutmak zorundasınız. Geçen sene 30’sa bu sene 0 olmalı. Başarı odur. Dopingle yanlış mücadele ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Halterde işlerin yoluna girmesi için “Benim başa gelmem lazım” diyen Halil Mutlu, önerilerini de şöyle sıraladı: “Delege yapısı artık değişmeli. Seçilmiş atanmışlar değil, gerçekten hür iradeleriyle oy kullanan delegeler seçim yapmalı. Ben gelirsem önce camianın özgüvenini artıracağım. Her salona gireni halterci yapmayacağım. Okullardan alacağım. Ben dersleri iyi olmadan spora izin verilmeyen bir sistemde yetiştim. Benim olduğum yerde doping ortadan kalkar. Ben nefes alışından anlarım. Her yerde de olacağım için kimse cesaret edemez. Ama önceliğim eğitim olur, olacak. Ve altyapıya yoğunlaşacağız. İlk olimpiyatlar ilk hedefim olmayacak. İzlanda, Almanya’nın futbolda yaptığı gibi, en az 10 yıl süre isteyeceğiz. Sonra ortaya çıkacağız”

Halil Mutlu: ‘Naim abiyi rüyamda gördüm yakışıklıydı’

Naim Süleymanoğlu’yla ilgili değerlendirme yapan Halil Mutlu adını her duyduğunda göz pınarlarının yandığını söylerek, “Küllenmez. Benim abim 31 yaşında vefat etti. Onun için acım hala neyse Naim abi için de öyle olacak” dedi.

Mutlu, Süleymanoğlu’nu 2 gün önce de rüyasında gördüğünü işaret ederek şöyle anlattı: “Yarışma ortamındaydık. Ama ikimiz de müsabık değiliz. Tatil köyü gibi yerdi. Biz hep onunla aynı odada kalırdık. Şimdi o yok ben yalnız kalıyorum diye aklımda rüyada. Aydınlık, önü hep cam bir oda. İçeri girdim. Biri var. Kim o diye meraklandım. Baktım Naim abi. ‘Sen ama nasıl olur’ diyeceğim. Gülerek el salladı. ‘Boşver gel otur, muhabbet edelim’ dedi. Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinde yayınlanan fotoğraftaki gibiydi yüzü ama sağlıklı. Yakışıklıydı. Uyandım. Çok güzel rüyaydı.” (Sampiy10)

Senin için hazırladığımız haberler