Halil Umut Meler derbide nasıl bir yönetim sergiledi?

24.02.2020 - 19:00 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 16:09

Halil Umut Meler derbide nasıl bir yönetim sergiledi?

Kadıköy’de 20 yıl sonra Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi 3-1 yendiği derbinin en çok merak edilenlerinden bir tanesi de hakem Halil Umut Meler’in performansı idi.

Eski Hakemlerden Vahap Beyaz ve Serdar Tatlı derbinin hakemini Ajansspor’a değerlendirdi.

Beyaz'ın açıklamaları şöyle:

Vahap Beyaz: "Hakem verdiği kararlar yüzde 80 hatalı"

"Halil Umut Meler ilk derbisi olması dolayısıyla tedirgindi. Verdiği kararların yüzde 80’i yanlış. İki penaltı ve Kırmızı kart kararları doğruydu. Vedat Muriç’e yapılan çelme hareketi penaltıdır. Galatasaray’ın kazandığı penaltı Muriç’e yapılanın hafifi olsa da penaltı doğru karar."

"Ersun Yanal kararı en doğrusuydu"

"Ersun Yanal’ın oyundan ihraç edilmesi hakemin en doğru kararıydı. Hakem kuralı uygulamıştır. Donk’un kırmızı kartlık hareketi verilmedi, Serdar Aziz’e yapılan hareket penaltıdır ama verilmedi. VAR hakemi neden uyarmıyor? VAR hakemi Serdar’ın buz gibi penaltısını görmek ve hakemi çağırmak zorundaydı."

Vahap Beyaz’dan Oğuz Sarvan iddiası

"Oğuz Sarvan Fenerbahçeli demesinler diye hakemleri kullandı. Sezon başında hakemlikleri bitirilen isimler Aziz Yıldırım’ın desteğiyle Oğuz Sarvan tarafından bitirildi."

'Oğuz Sarvan, Aydınus’a talimat veremez'

"Oğuz Sarvan Fenerbahçe’ye zarar vermeye başladı. Fenerbahçe’nin bu sezon yaşadığı sıkıntı bu. Sarvan maç öncesi Fırat Aydınus’u telefonla arayamaz ve talimat veremez. Sarvan, Halil Umut Meler’in başının etini yemiştir. Derbinin devre arasında bile telefonla aramıştır."

Serdar Tatlı da hakem Halil Umut Meler’in dağıldığını ifade etti

Eski hakem Serdar Tatlı ise Meler'in performansını şöyle yorumladı:

”Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal ihlal sebebiyle kırmızı kart gördü. Mert Çetin de oyun alanına izinsiz girdi. Mert Çetin’in de normalde atılması lazımdı. Hakemden izin almadan, kafasına göre oyun alanına giremez. İyi niyetli olabilir ama bu seyirciyi de tahrik edebilir. Normalde hakem, futbolcunun çıkması gereken yer konusunda inisiyatif almalıydı. Ama hakem maçta dağıldı ve süzemedi.”

Senin için hazırladığımız haberler