MHK'dan Halis Özkahya kararı...

11.03.2020 - 14:24 | Son Güncellenme: 11.03.2020 - 19:23

Gaziantep Futbol Kulübü ile Trabzonspor arasında oynanan maçta verdiği kararlarla büyük eleştiriler alan hakem Halis Özkahya'ya Süper Lig'in 26. hafta karşılaşmalarında görev verilip verilip verilmediği belli oldu.

Süper Lig'in 26. hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı.

Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig'in 26. hafta maçlarında görev alacak hakemleri açıkladı. Atamalarda Gaziantep Futbol Kulübü - Trabzonspor mücadelesinde verdiği kararlarla büyük tepki toplayan Halis Özkahya'ya maç verilmediği görüldü.

Bilindiği üzere Gaziantep - Trabzonspor maçı sonrası Karadeniz ekibi hakem Halis Özkahya ve MHK hakkında flaş açıklamalarda bulunmuştu, 

"4 dakika süreyle VAR’da izlenerek “iptal” edilmesi bir hata değildir"

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan kulüp sitesinden yaptığı açıklamada, "Gaziantep FK karşılaşmasında bir kez daha görülmüştür ki; başta müsabakanın hakemi Halis Özkahya olmak üzere Video Yardımcı Hakemlik görevi üstlenen Özgünç Türkalp ile Merkez Hakem Kurulu ve bu yapı içerisindeki başka kişi, grup veya zümrelere aidiyet hisseden herkes Türk futbolundan acilen el çektirilmeli ve bir daha bu ailenin içerisine sokulmamalıdır!. Futbolcumuz Abdülkadir Ömür’ün nizami bir biçimde topu kazanması sonrası gol ile sonuçlanan pozisyonun 4 dakika süreyle VAR’da izlenerek “iptal” edilmesi bir hata değildir. Önündeki monitörü gözleriyle görebilen herkesin “nizami gol” kararı vereceği bu pozisyona “iptal” kararı vermek kasıt da değildir." dedi.

"Yaşar Kemal Uğurlu ve Halis Özkahya’nın neden atandığını bilmekteyiz!"

Doğan, "Bizler; MHK tarafından son üç karşılaşmamıza Abdulkadir Bitigen, Yaşar Kemal Uğurlu ve Halis Özkahya’nın neden atandığını bilmekteyiz! Merkez Hakem Kurulu’nun ve onların arkasında duran Süper Lig’deki bir kulüp başkanının sinsice yaptığı tüm planların da farkındayız. O yüzden bir kez daha söylüyoruz; başta MHK ve MHK içerisindeki başka kişi, grup veya zümrelere aidiyet hisseden herkes Türk futbolundan acilen el çektirilmeli ve def edilmelidir." ifadelerini kullanmıştı. 

MHK Başkanı Zekeriya Alp ise TFF sitesinden yaptığı açıklamada, "

"Kimseye diyet borcumuz da yoktur"

Türk futbol ailesinin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde; hiçbir dayanağı olmayan, Türk futbolunun saygınlığını rencide edici, MHK ve hakemlerimizi hedef tahtası haline getiren, vicdanları yaralayan bu sözleri tasvip etmem asla mümkün değildir. Merkez Hakem Kurulumuz ve Türk hakemliği; hiçbir zaman iddia edildiği gibi bir sistemin, ahlaksızlığın ya da alçakça planların içinde olmamıştır ve olmayacaktır. Kimseye diyet borcumuz da yoktur.

Kaldı ki, kendilerine operasyon yapıldığını iddia edenler, çamur at izi kalsın misali ortaya attıkları bu iddialarını ispatlamak zorundadır. Aksi takdirde bunun mutlak surette hukuki bir bedeli olmalıdır. Gerek ben, gerek kurulum, gerekse hakemlerimizle ilgili ne tesadüftür ki genellikle kaybedilen puanlar sonrasında yapılan, tamamıyla art niyetli ve gerçek hedefini de bilmediğim, asılsız senaryolara artık bir son verilmelidir. " şeklinde konuşmuştu. 

Halis Özkahya için FIFA eski hakeminden flaş açıklama: Halis Özkahya'nın torpili kimdir kardeşim?

AJANSSPOR-DETAY HABER

 

Senin için hazırladığımız haberler