İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı’nın Açılışı Yapıldı

Akın Ungan
31.03.2023 - 22:30 | Son Güncellenme: 31.03.2023 - 22:46

İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katılımıyla açıldı. İşte detaylar...

İBB Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı’nın Açılışı Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gaziosmanpaşa Halit Kıvanç Şehir Stadı'nın açılışı yapıldı. Açılış törenine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç yer aldı.

Stat FIFA standartlarına uygun yapıldı

Halit Kıvanç Stadı, FIFA standartlarına uygun olarak yapıldı. Statta 5 bin kişilik tribün, yönetim ve personele ait idari bölüm ve odalar, soyunma odaları, basın odası, otopark ve kreş bulunuyor.

Eski futbolculardan gösteri maçı

Halit Kıvanç Stadı'nın açılış töreninin ardından aralarında Ümit Karan, Tuncay Şanlı, Ali Tandoğan gibi isimlerin de bulunduğu eski futbolculardan oluşan takımlar gösteri maçı yaptı.

İlgini Çekebilir
Oyun oynanırken yine kural değişti... 94. madde yok edildi!
Habere Git

İmamoğlu: "Halit Kıvanç, ne yaptıysa hakkını vererek yapmıştır"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış töreninde stada ismi verilen Halit Kıvanç hakkında konuştu. İmamoğlu, "Kıymetli Halit Kıvanç, ne yaptıysa hakkını vererek yapmıştır. Gazeteciliği, radyo ve televizyonculuğu, yazarlığı, her işini layıkıyla yapmıştır" dedi.

"İnsan olmanın hakkını vermiştir"

Sözlerine devam eden İmamoğlu, "İnsan olmanın hakkını vermiştir, Halit Kıvanç. Onu tanıyan, ondan öğrenen, ondan dinleyen herkesin bütün bir toplumun ortak değeri ve ortak sevgilisidir. Yaşarken öyleydi, öyle olmaya da devam edecektir. Gerçekten ben bu gururu bizimle paylaştığı için, ailesine de bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Akşener: "Halit ağabey bu insanlardan biriydi"

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Deprem bize ölümün ne kadar yakın olduğunu gösterdi. Deprem bize ecelin ne bir nefes evvel ne bir nefes sonra olduğunu gösterdi. Deprem bize, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Halit ağabey bu insanlardan biriydi" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler