Gaziosmanpaşa'da yeni yapılan stadyuma Halit Kıvanç'ın adı verildi

Feride Kara
16.12.2022 - 00:08 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 00:26

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden duayen gazeteci ve sunucu Halit Kıvanç'ın adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziosmanpaşa'da yeni yapılan stadyuma verildi

Gaziosmanpaşa'da yeni yapılan stadyuma Halit Kıvanç'ın adı verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 97 yaşında hayatını kaybeden duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç'ın adını Gaziosmanpaşa'da yapılan bir stada vererek ölümsüzleştirdi. 

Halit Kıvanç'ın eşi ve eşi oğlu katıldı

Gaziosmanpaşa ve yakın ilçelerin futbol takımlarının maçlarına ev sahipliği yapacak stadın yapımı tamamlanırken Halit Kıvanç ismiyle futbolseverlere hizmet verecek. Stadyumda İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç ve oğlu Ümit Kıvanç bir araya geldi. 

Türk milletine rol model olmuş bir isim

 İlker Öztürk "Türk milletine rol model olmuş isimlerden bir tanesi olan Halit Kıvanç isminin bu stadyuma verilmesi çok değerli. Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu, çok önemli bir kültür ve spor adamının adını bu stadyumda yaşatacak” ifadelerini kullandı.

Keşke sağlığında böyle bir mutluluğu yaşasaydı

Halit Kıvanç’ın eşi Bülbin Kıvanç da emeği geçenlere teşekkür ederek, “Biz 72 senelik evliydik. Böyle bir stadyuma isminin verilmesinden dolayı mutlu oluyorum. Keşke kendi de sağlığında böyle bir mutluluğu yaşasaydı” diye konuştu. 

Sporcuların yetişecek olması sevindirici

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç ise "Babamın adı bir yere verilecekse bunun futbolla ilgili bir yer olması bizi ayrıca memnun ederdi. Semt stadı olması, birçok kulübün yararlanacak olması ve burada sporcuların yetişecek olması beni ayrıca sevindiriyor. Bunun çok yakışacağını düşünüyorum

Jest olarak kabul ettik

Babam da çok uzun zaman Türkiye'de futbola hizmet etmiş birisi. Böyle bir bağlantıdan iyi bir şey çıkar diye düşünüyorum. Bizi memnun eden bir tercih oldu. Jest olarak kabul ettik, belediyeye teşekkürlerimizi ilettik" ifadelerini kullandı. 

Halit Kıvanç Stadyumu'nun özellikleri

Gaziosmanpaşa'da yer alan Halit Kıvanç Stadyumu’nun 5 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunuyor. 4 soyunma odası, 4 teknik direktör odası, 2 hakem odası, 1 gözlemci odası, 6 idari ofis, amatör spor kulüplerinin kullanımı için 24  ofis ve canlı yayın alanlarına sahip.  68-105 saha ölçüsü bulunan stadın zemini de FIFA onaylı.

Halit Kıvanç kimdir?

1925 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Halit Kıvanç, orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. 3 ay kadar o dönem Siirt'e bağlı olan bugünse Batman sınırlarına dahil edilen Kozluk ilçesinde hakimlik yaptı. Yıllarca TRT'de maç spikerliği ve program sunuculuğu yapan Kıvanç, Dünya Kupası ile özdeşleşti. Ve aynı zamanda TRT Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın simge sunucuydu. Kıvanç, yıllarca yazılı medyada da yer aldı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevlerde bulundu.

Dünya Kupası finalini anlatan ilk Türk spiker

1953 yılında Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte Türkiye'nin ilk günlük spor gazetesi olarak kayıtlara geçen Türkiye Spor'u çıkardı. Kıvanç, 1 yıl kadar dünyanın en önde gelen yayın kuruluşu İngiltere'nin devlet kanalı BBC'de çalıştı. Türkiye'de de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde öncü isimlerden biri olan Kıvanç, bu alanda çok sayıda ilk imza attı. Kıvanç, FIFA Dünya Kupası'nı televizyondan sunan ilk Türk spikeri olarak tarihe geçti. Toplam 10 Dünya Kupası finalini radyo ve televizyonda anlattı. Kıvanç, Olimpiyat Oyunları'nın yanı sıra başka bir çok uluslararası organizasyonuna ses verdi.

Senin için hazırladığımız haberler