Halkbank, milli maç öncesi rakibe sponsor oldu! A Milli Takım’dan tepki...

26.10.2018 - 21:24 | Son Güncellenme: 27.10.2018 - 00:24

Hentbolda Türkiye Makedonya ile karşılaştı... EHF Euro 2020 Eleme Grubu maçında Makedonya Türkiye Hentbol takımları karşılaştı. Makedonya'ya 31-27 mağlup olan Hentbol Milli Takımı Halkbank'a tepki gösterdi. Halkbank, Makedonya Hentbol Federasyonunun resmi sponsoru oldu. Hentbol Milli Takım oyuncuları Halkbank'a tepki gösterdi. Oyuncular Halkbank'ın sponsorluk anlaşmasıyla ilgili sosyal medyadan mesajlar yayınladı. Detaylar haberimizde....

Halkbank, milli maç öncesi rakibe sponsor oldu! A Milli Takım’dan tepki...

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 3. Grup'taki ilk maçında deplasmanda Makedonya'ya 31-27 mağlup oldu. 

Gösterdikleri iyi mücadeleye rağmen kaybeden Milli Sporcular, Halkbank’ın Makedonya Milli Takımına  maçtan önce sponsor oluşuna ve imza töreninin milli maç öncesi yapılmasına tepki gösterdi. Milli Takımın konakladığı otelde Halkbank yöneticilerinin Milli Takımımıza başarılar dilememesi de tepki gördü.

Ozan Arifoğlu : 'Maçtan önce sponsor olmaları etik değildir'

Milli Takım Sporcuları, sosyal medya hesaplarından da bu duruma tepki gösterdi. 

Uzun yıllar Beşiktaş'ta forma giyen ve bu sezon Bursa Nilüfer'in formasını terleten 29 yaşındaki Hentbol Milli Takım oyuncusu Ömer Ozan Arifoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

''Dün Türkiye Milli Takım teknik ekibi ve oyuncuları olarak bu habere çok üzüldük fakat bugün maçımız var diye sesimizi çıkarmadık. Bugün iyi mücadele etmemize rağmen maalesef 31-27 skor ile mağlup olduk. Halkbank A.D skopje genel müdürü ve yöneticileri bugün otele gelerek ne bize ne de teknik ekibimize başarılar diledi. Maçtan öncede aynı şekilde başarılar dilemediler. Maçtan sonra da otele gelerek yemek esnasında ayak üstü selam verdiler. Uygun bir dille takımınız yan tarafta diyerek tepkimizi dile getirdik. Halkbank A.D Skopje Makedonya Milli takımına sponsor olabilir fakat bizim maçtan önce sponsor olmaları etik değildir ve unutulmamalıdır ki Türkiye Halkbank A.Ş,  Halbank A.D. Skopje’nin 99.16% hisselerine sahip olan hakim hissedardır. Türkiye Halk Bankası A.Ş’ye ait hisselerin 51.1% ‘i devletin sahipliğindedir.''

 

Halkbank'ın Hentbol Milli Takımı'nın Makedonya ile yapacağı karşılaşmadan önce sponsorluk anlaşması imzalaması üzerine bir tepki de Hentbol Milli Takım antrenörü Okan Halay'dan geldi. 

Halay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

''Kendi ülkemizin bankası Halkbank, Hentbol Milli Takımımız yerine Makedonya Milli Takımı'na sponsor oluyor.Gerçekten bizim adımıza çok üzücü''

Milli takım forması reklamsız!

Makedonya Takımının omzunda Halkbank reklamı varken, Türkiye Hentbol Milli Takımı'nın formasındaki reklam alanlarının boş olması, maçta dikkat çeken bir diğer nokta oldu.

Maçtan önce neler yaşandı?

Halkbank, Makedonya Hentbol Federasyonunun resmi sponsoru oldu.

İmzalanan anlaşma kapsamında Halkbank, 2019 yılının sonuna kadar Makedonya'nın erkek ve kadın hentbol milli takımlarının sponsorluğunu üstlendi.

 

Anlaşmanın imzalanması vesilesiyle düzenlenen törene, Makedonya Erkek Hentbol Takımı Teknik Direktörü Raul Gonzalez ile takım kaptanı Kire Lazarov da katıldı. Gonzalez ile Lazarov, desteklerinden dolayı Halkbank'a teşekkür etti.

Hentbol A Milli Takımı, grubundaki ikinci maçında 28 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Ankara THF Spor Salonu'nda İzlanda ile karşılaşacak.

Hentbol A Milli takım oyuncusu ve aynı zamanda Göztepe'de forma giyen Enes Gümüşok da tepki gösteren oyunculardan biriydi. İşte Enes Gümüşok'un paylaşımı...

“Maçın hakkının bu olmaması gerekiyordu”

Makedonya deplasmanında iyi mücadele etmesine rağmen basit hatalar ile maçı kaybeden Milli Takımızda Baş Antrenör İlker Şentürk, Hentbolhaber.Net’e değerlendirmelerde bulundu. Şentürk, şunları söyledi:

“Başlangıç olarak oyuna kötü başladık. Daha sonra ekip arkadaşlarım toparladı ve bölüm bölüm iyi savunmaya çalıştık. İyi savunmayı da mücadeleyi de yaptığımıza inanıyorum. Hücuma gittiğimizde basit hatalarımız oldu. Hele ki oyunun kopma anlarında çok kritik hatalar yaptık. Hele ki kanatlardan kaçan toplar, hücuma giderken kaçan toplar kritik hatalar idi. Olsun ben daha iyi olacağımıza inanıyorum. Mücadele eden ve bu seyirci baskısına karşın iyi mücadele eden bir ekibimiz vardı. Mücadeleye bakıldığında maçın hakkının bu olmaması gerekiyor. Dediğim gibi savunmada iyiyiz, hücuma çıkarken basit hatalar yapıyoruz. Onları düzeltmeye çalışıyoruz ve düzeltmek için ne gerekirse yapacağız. Artık önümüzde İzlanda maçı var. Evimizdeki maçları kazanıp, kayıpsız devam etmek istiyoruz.”

Senin için hazırladığımız haberler