Hamdi Yasaman'dan canlı yayında çarpıcı sözler: "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yok olması..."

19.09.2019 - 17:50 | Son Güncellenme: 19.09.2019 - 15:05

Hamdi Yasaman'dan canlı yayında çarpıcı sözler: "Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yok olması..."

Galatasaray Eski İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Hamdi Yasaman, Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı için de dikkat çeken sözler söyledi. Hamdi Yasaman’ın açıklamaları şöyle:

Hamdi Yasaman: "Muslera'nın bu kadar öne çıkması takım için iyi bir şey değil"

Galatasaray, Brugge maçında çok iyi oynamadı. Brugge de top tutmaya çalıştı. Fernando Muslera, gazetelerden 9 puan aldı. Muslera iyi olmasaydı çok kötü bir olacaktı. Muslera bir sigorta görevi görüyor. Galatasaray’ı kurtarıyor. Tabi ki bir kalecinin bu kadar ön plana çıkması iyi bir şey değildir. Rakip çok pozisyona girdi. Muslera, olağanüstü olmasa zaten kaybetmiştik. Savunmamız çok iyi değildi. Brugge bence vasat bir takım. Beraberlik kötü bir sonuç değil. Rakibi İstanbul’da yeneceğimizi düşünüyorum.

Hamdi Yasaman: "Avrupa'da en şahsiyetli oynayan Türk takımı Galatasaray'dır"

Galatasaray, Avrupa’da şahsiyetli bir şekilde oynuyor. Diğer takımlar bu kadar büyüyemiyor Avrupa’da. Bu arenada en iyi olan Galatasaray’dır. Yani; adından çekinilen tek takım Galatasaray. Real Madrid çok iyi durumda değil. PSG güçlü. Gruptan elbette çıkalım isterim. Ama en kötü ihtimalle UEFA Avrupa Ligi’ne gitmemiz gerekiyor. Galatasaray’ın kadro değerinden çok daha üstün rakipleri var. Galatasaray’dan iç sahada elbette coşkulu bir görüntü bekliyorum.

"TFF ve MHK'den ben de memnun değilim ama Galatasaray'a kasıtları yok"

TFF’yi koruyup Galatasaray’ı korumadığım yönünde beni eleştirenler oldu. Ama ben TFF’yi hiçbir zaman korumadım. Niye koruyayım? Bana ne? Kulüpler, başarılı olamadığında ve kendilerinde hata olduğunda suçu başka yerlere yüklemeye çalışıyor. O da TFF ve MHK oluyor. Bundan bir fayda gelmez. Evet, TFF iyi işlemiyor. Kabul ediyorum. Ben de TFF ve MHK’den memnun değilim. Sadece Galatasaray’a karşı bir kasıtları yok diye düşünüyorum.

Hamdi Yasaman: "Yöneticiler, kendi başarısızlıkları örtmeye çalışmamalı"

Futbolu yönetenlerin demeçlerini hoş karşılamıyorum. Ayrıca teknik adamların da kulübün üstüne çıkarak demeç vermemesi lazım. Eğer bir demeç verilecekse Terim değil yöneticilerin konuşması lazım. Başkanların da gündem yaratmak ve kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışmaması lazım. Fenerbahçe’ye Ali Koç Başkan olduğunda memnun olmuştum. Çünkü Aziz Yıldırım’ın herkese çatan bir yapısı vardı. Ali Koç’un da böyle açıklamalar yapmaması gerekir diye düşünüyorum.

Hamdi Yasaman'dan Mustafa Cengiz'e mesaj

Mustafa Cengiz’in hayvan benzetmesi yapmaması lazım. Bunları söylememek gerek. Bu ligin iyi olması ve futbolseverlere zevk vermesi lazım. Fenerbahçe ya da Galatasaray’ın yok olması kimseye yaramaz. Ekonomik getiriler önemli. Bizim ligimiz zevk vermiyor. Maçlar çok kötü. Kaliteyi düşürüp ondan sonra suçlama  yapmamak lazım. Teknik adam takımına iyi futbol oynatmakla uğraşmalı. Yöneticiler de böyle açıklamalar yapmamalı.

Hamdi Yasaman: "Her şeyin şeffaf olması lazım"

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü toplanıyor. Gideceğiz ve fikrimizi söyleyeceğiz. Emlak Konut ile yapılan anlaşmanın iptali tatsız bir olay. Bu iyi olmadı. Sözleşmenin içeriğini açıklamadılar ve daha önce gizli dediler. Aslında her şeyin şeffaf olması lazım. Bu durum, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili bir şey değil ki. Genel Kurul, bilmediği bir içeriği onayladı. Bu doğru değildi. O dönem çıkıp konuşma yapmıştım. Mecburiyetten bu sözleşme yapıldı.

Hamdi Yasaman: "Bu iş Galatasaray'a patlayacak gibi duruyor"

Hükümetin, bildiğim kadarıyla verdiği sözlü taahhütleri vardı. Yazılı değil, sözlü. Onlar yerine getirilmedi diye düşlünüyorum. Ama Galatasaray yükümlülüklerini yerine getirmedi denildi. Yapılan sözleşme en baştan yanlıştı. Şimdi bu yanlışın sonuçlarını göreceğiz. Galatasaray’dan kaynaklanan bir şey yok. Bu iş Galatasaray’a patlayacak gibi duruyor. Çok tatsız bir durum. Umarım Emlak Konut ile belli bir yere gelinir.

Hamdi Yasaman: "Hukuki karışıklık buraya da yansımış"

Florya, Galatasaray’ın sembol yerlerinden biridir. Manevi değerler vardır. Riva-Floray meselelerinin çözülmesi tabi ki iyi olur. Türkiye’deki hukuki karışıklık buraya da yansımış durumda. Galatasaray için iyi bir gelişme değil.

Senin için hazırladığımız haberler