Hami Mandıralı: Abdülkadir bunları yaparken Sosa ve Kucka 10 katını yapması lazım

09.03.2018 - 18:07 | Son Güncellenme: 09.03.2018 - 18:07

Hami Mandıralı: Abdülkadir bunları yaparken Sosa ve Kucka 10 katını yapması lazım

Trabzonspor'un efsane isimlerinden ve bir dönem teknik direktörlüğünü yapan Hami Mandıralı, çok sert açıklamalarda bulundu. Hami Mandıralı son oynanan Beşiktaş maçındaki performans hakkında ayrıca Rıza Çalımbay hakkında da konuştu. Camianın önde gelen isimlerinden Mandıralı ayrıca UEFA'dan gelen cezadan da bahsetti

Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Emrah Karalinç'e konuşan Hami Mandıralı şunları ifade etti

'Trabzonspor son maçta oynamadı. Sadece sahada vardı'

"Trabzonspor son maçta oynamadı. Sadece sahada vardı. Beşiktaş maçında Trabzonspor bir kaç oyuncu dışında sahada yoktu. Beşiktaş sanki kendi evinde gibi oynadı. Beşiktaş ikinci yarıda ligin flaş oyuncusu Babel'in golleri ile kazandı. Trabzonspor oynadığı futbol ile maalesef üzüyor ve üzmeye devam ediyor"

'Rıza hoca formaya aç karakterler ile yoluna devam etse...'

"Ülkemizde en güzel şey eleştirmektir. Tüm hocalar için bu bir gerçek. Eleştirmek istedikten sonra eleştirirsiniz. Rıza hoca mevcut kadro içinde en iyisini yapmaya çalışıyor. Bazen tercihlerde sorun olduğunu kendisi de anlıyordur. Formaya aç karakterler ile yoluna devam etse belki bu kadar saldırı olmacaktır. Teknik adam olmak zor. İnsanları memnun etmek zordur. Ülkemizde çok önemli hocalar var onlarda eleştiriliyor."

'Takım için işler yapabilecek, idealleri için mücadele eden oyuncular..'

"İsimsiz oyuncular bazen çok iyi işler yapıyor. Bunlardan biri Abdülkadir bana göre. Böyle olmalı oyuncu, kendine bakmalı ve sahada verilen görevi en iyi şekilde yapmalı. Rıza hoca bu anlamda takım için işler yapabilecek, idealleri için mücadele eden oyuncuları tercih etmesi lazım"

'Trabzonspor'un tek hedefi kaldı Avrupa kupalarına katılabilmek'

"Trabzonspor'un tek hedefi kaldı Avrupa kupalarına katılabilmek. Trabzonspor kadro yapısı itibariyle sıkıntıda. Oyuncu konusunda sorun var. Trabzonspor değişik bölgelerde oynayan isimleri örneğin stopere çekiyor. Sol bek yada sağ bek stoper oynuyor. Bütün enerji ve beceri, Avrupa Kupalarına katılmak için kullanılmalı"

'Herkes kendi sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu takımın hocası Rıza Çalımbay diyip...'

"Camiaları ayakta tutan başarılarıdır. Görünen resim insanları mutlu etmiyor. Burada herkes kendi sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bu takımın hocası Rıza Çalımbay diyip kendini kurtamaz. Herkes taşın altına elinin sokması lazım"

'Neden olmasın Rıza hoca ile devam edilebilir'

"Dün biraz Rıza hocayı izledim. İki yıllık teklif geldi ama ben bir yıllık yaptım dedi. Daha önceki teknik adam bu takımı buraya getirmiş ardından Rıza hoca ile üst üste bir beş maç kazanıldı ama devre arasından sonra takım yine düştü. Belki takım iyi hazırlanmadı bilemiyorum. Bunun için yorum yapmak bana düşmez ama eğer Avrupa Kupalarına katılırsa takım neden olmasın Rıza hoca ile devam edilebilir."

'Her pozisyonda yardımcıları çok gergin'

"Rıza hoca işini çok seviyor. Her pozisyonda yardımcıları çok gergin. Her durumda fırlayıp hakeme böyle iletişime geçmemeli. Bu durumda Rıza hoca silik gibi duruyor bu eylemleri hoca yapsın."

'Bir önceki hoca takımı öyle bir hale getirdi ki takım paramparça olmuş'

"Kulübün açıklamasından anladığım kadarıyla bu ceza bir borç üzerinden olmuş. Borç ödenip kurtulabilir. Bana göre Trabzonspor'un kadrosu yaşlı. Bir önceki hoca takımı öyle bir hale getirdi ki takım paramparça olmuş. Dolayısıyla kendisi keyif yaparken Rıza hoca uğraşıyor."

"Dünya kadar transfer yapılmış ama Trabzonspor borç batağının içinde uğraşıyor. Eleştiri yaparken insanlar elini vicdanına koymalı"

'Trabzonspor başkanı dirayetli olmalı'

" 'Ben' diye bir kavram olmamalı. 'Biz' olmalıdır. 'Ben' derseniz o oklar her zaman bir gün sana döner. Yönetimde de öyledir. Her şeyi 'ben yaparım, ederim' tarzında olursa bu başarısızlık ortaya ortaya çıkar. Trabzonspor başkanı dirayetli olmalı. Ona sahip çıkan yöneticileri yanına alması lazım"

'Genç oyuncular yurt dışına giderse...'

"Genç oyuncuların yurt dışına gitmesi bizi gururlandırır. Fakat sen daha gelişimini tamamlamadan başka takıma gidince zor. Mesela Cengiz Altınordu'dan geldi ama çok iyi bir sezonla Başakşehir'de zaman geçirdi. Sonra gitti. Ben oldum dediğin an, bittiğin an olur"

'Abdülkadir bunu yaparken Sosa ve Kucka 10 katını yapması lazım'

"Yusuf'u ilk ben oynattım ve iki gol attı. Yusuf onun gibi düşünen isimleri üzmeden devam ederek performansını göstermesi lazımdı, hep yana hep yana olmaz. Abdülkadir sonradan çıktı ama o daha çok üstüne koyarak gidiyor. Trabzonsporlu oyunclular mesela Abdülkadir'i arıyorlar pas vermek için çünkü top kaybetmiyor bu çok önemli. Abdülkadir böyle iken Milan'dan gelen Jose Sosa ve Kucka 10 katını yapacak."

Senin için hazırladığımız haberler