Hami Mandıralı, Radyospor'a konuştu! Trabzonspor, Ünal Karaman, Milli Takım, Şenol Güneş...

08.10.2019 - 15:08 | Son Güncellenme: 08.10.2019 - 12:13

Hami Mandıralı, Radyospor'a konuştu! Trabzonspor, Ünal Karaman, Milli Takım, Şenol Güneş...

Trabzonspor’un eski oyuncusu ve teknik direktörü Hami Mandıralı, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Radyospor’da Spor Kazanı programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hami Mandıralı’nın açıklamaları şu şekilde:

Hami Mandıralı'nın Rizespor - Trabzonspor maçıyla ilgili fikri

Çaykur Rizespor ve Trabzonspor’u tebrik etmek lazım. O şartlarda top oynamak oyuncular için zordur. Yıllarca biz de yaşadık. İki taraf da iştahlıydı. Futbol atanın kazandığı bir oyun. Trabzonspor kazandı ve yoluna emin adımlarla devam ediyor.

"Nwakaeme oyun anlamında yoktu ama 3 puanı getirdi"

90 dakikaya baktığımızda şu ana kadarki en etkisiz maçını oynayan Nwakaeme gol attı. Oyun anlamında yoktu ama 3 puanı getiren golü attı.

Rize ile Trabzon arasında bir gerginlik kaldı mı?

Ülkemizde bu işi yönlendiren insanlar var. Futbol bir görsel şölendir. Rize ve Trabzon arasında herhangi bir problem olmamalı. Birçok takımlar sürtüşme içine giriyor. Neden bunlar ihtiyaç duyuyoruz? Kazananı alkışlayalım, kaybedeni teselli edelim. Tamamen zihniyetler değişmeli. Birisi kazanacak. Nedir bu? Neyi paylaşamıyoruz? Ben istiyorum ki futbolseverler keyif alsın.

Hami Mandıralı'dan Ünal Karaman yorumu

Ünal Karaman güzel gitti. Teknik adamlar takımın başına geçiriliyor iyi olunca devam ediyorlar. İstenilen seviye olmayınca gönderiliyor. İstikrar önemli. Ünal Karaman takıma ve camiaya bir şeyler vermeye çalışıyor. Camia tabi ki destek olmalı ki Ünal Karaman da gücünü takıma versin.

"Teknik adam olumlu eleştiriyi cebine koyar, olumsuzları sorgular"

Ünal Karaman iyi gidiyor. Tabi dönem dönem eleştiriler de olabilir. Bu kaçınılmaz. Teknik adamlar, olumlu eleştirileri alır cebine koyar. Olumsuzları da sorgular. Böyle bakar. Şu anda işler iyi gidiyor. İnşallah bu devam eder.

"Milli Takım'da yeni yüzler insanları tribüne çekti"

Bundan 5-6 sene önce hep belli oyuncular mili takımda oynardı. Şenol Güneş’in gelmesiyle birlikte her yerden oyuncular var. Bu insanları tribüne çekti. Yeni yüzler insanları tribüne çekiyor. Milli Takım oyundan düşmeyen, kovalayan bir görüntüde. Bu hem hocadan hem de  oyuncuların karakterinden kaynaklanıyor. Bizim için en önemli maç Arnavutluk maçı. Bizim ciddi rakibimiz Fransa ve İzlanda. Önce Arnavutluk maçını düşünmeliyiz. Onlar da farklı bir grafik çiziyor. Kolay olmayacak ama oyuncu kardeşlerimiz bu işin üstesinden gelecek yetenekte.

Hami Mandıralı: "Suat Serdar'ın yüreği bizden değilse kayıp değildir"

Suat Serdar’ın yüreği bizden değilse kayıp değildir. Demek ki bizden değilmiş ve orayı tercih etmiş. Mesut Özil konusunda da zamanında çalışma olmuştu. Babası, ailesi orada oynayacaklarını söylemişti. Önemli olan yüreğinin bizle olması. Değilse saygı duyarız. Allah yolunu açık etsin.

Şenol Güneş'in Kadıköy'de tepki göreceği yönündeki iddialar üzerine...

Ben, geçenlerde Dereağzı’nda misafir olarak gittiğim yerde bir halı saha maçı yaptım. Genç jenerasyon, beni tanımayanlar bir sürü ağır eleştiride bulundu. Misafir, gittiği yerdeki kurallara uymalıdır. Ben de öyle yaptım ama bir sürü eleştiri aldım. Şenol Güneş de Türkiye adına bir değerdir. Kadıköy’de öyle olur, böyle olur demek doğru değil. Herkesin bir kimliği var ama Şenol Güneş’i desteklemek gerekiyor. Onu güçlü kılacağız ki o da takımı daha iyi yönetsin. Aslında Şenol Güneş’i ya da Ahmet’i Mehmet’i değil, Türkiye’yi korumuş oluruz. Öyle bakmak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler