Hami Mandıralı'dan Yusuf Yazıcı yorumu: "Ona benim tavsiyem..."

08.08.2019 - 14:09 | Son Güncellenme: 08.08.2019 - 11:13

Hami Mandıralı'dan Yusuf Yazıcı yorumu: "Ona benim tavsiyem..."

Türk futbolunun unutulmaz simalarından biri olan ve Trabzonspor’un eski teknik direktörü Hami Mandıralı, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Mandıralı, Yusuf Yazıcı’nın Lille’e transferine değindi ve bir takım tavsiyelerde bulundu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Hami Mandıralı’nın açıklamaları şu şekilde:

Hami Mandıralı: "Yusuf Yazıcı'ya ilk tavsiyem gittiği ülkenin dilini öğrenmesi"

Yusuf Yazıcı inşallah diğer futbolcular yakışır şekilde rol model olur. Bu da istikrar ve oynama ile olur. Genç bir kardeşimiz. Transferine çok sevindim. İnşallah kendisini daha da geliştirecek. Zeki ile birlikte Lille’de olacaklar. Ona tavsiyem; yaşadığı ülkenin dilini öğrenmesi olacak. Ben Schalke’ye 30 yaşında gitmiştim. Dil öğrenme konusunda zamanım olmadı. Yusuf’un böyle bir şansı var.

Hami Mandıralı: "Yusuf, inşallah Lille'den sonra daha büyük bir kulübe gider"

Trabzonspor, Yusuf transferiyle önemli bir gelir elde etti. Yusuf’un hayatı daha farklı olacak. Yine bir tavsiyem kendisini tam anlamıyla futbola odaklaması. Lille de başarılı sezon geçirdi. İyi bir takıma gitti. Kaliteli bir hocaları var. Yusuf inşallah oradan daha da iyi bir kulübe gider. Yusuf’a yürekten başarılar diliyorum. Onu Rize maçında oynatmıştım. Üstüne koyarak devam etmesini ve başarılı olmasını temenni ediyorum.

Trabzonspor transfer sürecini doğru yönetti mi?

Her oyuncu, zamanı geldiğinde gider. Böyle bir teklif gelmişse ve kulüp de kazanacaksa transferin önüne geçmenin bir anlamı yok. İyi bir teklif geldi ve Trabzonspor da değerlendirdi. Oyuncunun gönlü de oraya kaymışsa zaten zarar edersiniz. Oyuncunun performansı oraya takılır ve Trabzonspor’a hizmet edemezdi. Kulüp olarak her zaman destek olmak gerekiyor. Trabzonspor’a para kazandırarak gitti. Gelişime açık bir oyuncu ama durumu da kendisine bağlı.

"Yusuf Yazıcı bu genç yaşında bu kadar para kazandırdıysa teşekkür etmek gerek"

Futbolcu önce işini yapmalı. Sporda bu böyle. Yusuf ilk sıraya futbolu koyarsa başarılı olur. Süreç bence Trabzonspor açısından da güzel geçti. Trabzonspor’da 1,5 yıllık mazisi varken bu kadar büyük bir para kazandırıyorsa ona teşekkür etmek lazım. Hiçbir yanlış yapmadı ve bir kulüp tarafından beğenildi. Yusuf Yazıcı’ya her zaman destek olmak gerekiyor fikrindeyim.

Abdülkadir Ömür satılmalı mı?

Bazen transfer konusunda başkanlar da bir şey yapamıyor. Abdülkadir Ömür’e çok yüksek bir teklif geldi. Nasıl bakacaksınız? Tabi ki şampiyonluğa giderken kıymetli oyuncuları göndermek handikaptır ama Trabzonspor ciddi paralar kazandırdı. Abdülkadir’e ciddi bir teklif gelirse ve oyuncunun da gönlü oraya kaymışsa gitmesi gerekir. Yarın ne olur bilemem. Trabzonspor yönetimi borçları azaltmak için gayret gösterdi. Takım başarılı işler yaptı. Yönetim açısından artı şeyler var.

Yapılan transferler içinde en çok beğendiği isim hangisi?

Lig başlamadan, oyuncuların performansını görmeden yorum yapmak yanlış. Futbolcuları davul zurna ile getirip ondan sonra sessizce gönderdiğimiz olmuştur. Trabzonspor için değil Türk futbolu için böyle. Trabzonspor formasını giymek için alınan oyuncuların takıma adına mücadele etmesi önemli.

Hami Mandıralı: "Avrupa'da başarılı olmak için önce sabır gerekiyor"

Bütün kulüplerimiz tempodan çıktı. Lige hazır olmak için uğraş verdiler. Trabzonspor, Avrupa’da başarılı olsun isterim. Belli bir seviyelere gelmiş bir takımdır. Avrupa’da başarılı olmak için de sabırlı olmak gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler