Hamilton, Bahreyn GP'deki kazanma sırrını açıkladı!

29.03.2021 - 18:36 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 18:44

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1'de sezonun ilk yarışı Bahreyn Grand Prix'sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Yarışın son turlarından Red Bull pilotu Max Verstappen ile büyük rekabet yaşayan Hamilton, damalı bayrak öncesi uyguladığı stratejiyi açıkladı. İşte Mercedes pilotu Hamilton'ın lider bitirmesini sağlayan strateji...

Hamilton, Bahreyn GP'deki kazanma sırrını açıkladı!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2021 Formula 1 sezonu dün yapılan Bahreyn Grand Prix'siyle resmen başladı. Sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP, son turlarında büyük bir düelloya sahne oldu. Mercedes pilotu Lewis Hamilton ile Red Bull pilotu Max Verstappen'in kapanış turu adeta nefes kesti. 

Yarışta son 3 tur kala Hamilton'ı geçen Verstappen, geçiş sürecinde pist limitlerini aştığı için tekrar Mercedes'e yol vermek zorunda kaldı. Son tura gelince aradaki fark 0.741 saniyeye kadar geriledi ancak Hamilton, Verstappen'in tekrardan önüne geçmesine izin vermedi ve 96. F1 galibiyetini hanesine yazdırdı.

"Biliyordum geri vermek zorunda kalacaktı"

Yarış sonrası galibiyeti kendisine getiren stratejiyi açıklayan Hamilton "Max'a karşı güzel ve geç fren yaptım, onu kenarda tuttum, bu yüzden açılmak zorunda kaldı ancak pistin dışına çıktı. Kurallarda, pist dışından geçişe izin verilmiyor ve o yüzden içimden 'Tamam, yeri geri vermek zorunda kalacak.' dedim. Ama gerçekten takip etme konusunda zor bir pist" ifadelerini kullandı.

"Çok korkunçtu"

Ayrıca araç içerisindeki hissiyatınıda paylaşan Hamilton "O an çok korkunçtu. İyi değildi, sonlara doğru aracımın arkasıyla zorlanıyordum, arka lastiklerim gitmişti. Sanırım Max'inkilere kıyasla 8 tur filan daha eskilerdi." değerlendirmesinde bulundu.

İşte Bahreyn Grand Prix sonrası puan durumu

İlk 5 sıra Takımlar klasmanı

  1. Mercedes: 41
  2. Red Bull: 28
  3. McLaren: 18
  4. Ferrari: 12
  5. AlphaTauri: 2

Pilotlar klasmanı

  1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 25 puan
  2. Max Verstappen (Hollanda): 18
  3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 16
  4. Lando Norris (Büyük Britanya): 12
  5. Sergio Perez (Meksika): 10

Formula 1'de sezonun ikinci yarışı İtalya'da 18 Nisan'da yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler