Hamilton: "İlk pole pozisyonum gibi heyecanlıyım"

Orhan Gülek
08.05.2021 - 19:29 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 20:04

Son dakika Formula 1 haberleri İspanya Grand Prix'sinde 100. pole pozisyonunu alan Mercedes pilotu Hamilton, kırılan rekora inanamadığını ifade etti.

Hamilton: "İlk pole pozisyonum gibi heyecanlıyım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dördüncü yarışı İspanya Grand Prix'sinde Mercedes pilotu Lewis Hamilton, elde ettiği 1.16.741'lik dereceyle kariyerinde 100. kez ilk cebin sahibi oldu. 

Formula 1 tarihinde ilk kez 100. pole pozisyonu alan isim olan Lewis Hamilton, basın mensuplarına yaptığı açıklamada ilk pole pozisyonunu almış kadar heyecanlı olduğunu ifade etti.

"Kim 100 pole pozisyonunda olacağımızı düşünürdü?"

Seans sonrası oldukça heyecanlı olan Büyük Britanyalı pilot Hamilton "2012’nin sonunda anlaşma kararı verirken kim 100 pole pozisyonunda olacağımızı düşünürdü? Çok minnettar hissediyorum. İlk pole pozisyonum gibi heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Sıralama turu öncesi araçta yapılan değişikliklerden dolayı gergin olduğunu dile getiren Hamilton, şu ifadeleri kullandı:

"100. pole pozisyonunu aldığımıza inanamıyorum"

"Birkaç değişiklik yapmıştım ve bu değişiklikler hakkında biraz gergindim. Aracı sürekli daha da geliştirmeye çalışıyoruz ancak bu bir tür kumar çünkü yarışı da aklınızda bulundurmalısınız. Yine de, bu değişikliği yaptık ve çıkar çıkmaz, bu değişiklik yanlıştı dedim. Bu en sonunda benim kararımdı ancak gerçekten zorlayıcıydı. Bu yüzden de tüm sıralama boyunca arkalardaydım. Arada hızı artırmayı denesem de, ilk turum tüm seans boyunca attığım en iyi tur oldu, ki bu harika. Bir sonraki turumu da geliştirmeye çalıştım ancak başaramadım. Ancak, 100. pole pozisyonunu aldığımıza inanamıyorum. Fabrikadaki, sürekli çıtayı yükselten  ve asla vazgeçmeyen tüm personel sayesinde başardık. Benim için bu ekiple çalışmak rüya gibi ve içinde bulunduğumuz yolculuk inanılmaz" 

F1'de en çok pole pozisyonu kazanan pilotlar

  1. Lewis Hamilton: 100
  2. Michael Schumacher: 68
  3. Ayrton Senna: 65
  4. Sebastian Vettel: 57
  5. Jim Clark: 33
  6. Alain Prost: 33
Senin için hazırladığımız haberler