Hamilton: "İstanbul'da tekrar bulunmak güzel"

12.11.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 12.11.2020 - 20:40

F1 Türkiye Grand Prix'si için geri sayım sürüyor. Pilotlar, yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Lewis Hamilton, gelecek kariyeri için ne dedi, Verstappen'in takım arkadaşı değişecek mi, Sergio Perez, takımıyla yeni sözleşme yapacak mı? İşte tüm detaylar...

Hamilton: "İstanbul'da tekrar bulunmak güzel"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonunun 14. yarışı olan Türkiye Grand Prix'siyle bu hafta sonu başlıyor. Pazar günü koşulacak yarış öncesi pilotlar basın toplantısı düzenledi. Türkiye Grand Prix'siyle 7. dünya şampiyonluğunu kazanması beklenen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Max Verstappen, Sergio Perez, Romain Grosjean beklentilerini paylaştı.

Hamilton: "8. virajı geçmek ilginç olacak"

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton, yapılan basın toplantısında takımı Mercedes'le yeni sözleşme yapmaması değindi. Yaptığı açıklama da " İnanıp inanmamak size bağlı ama şu anda yapmak istediğim veya istemediğim şeyle ilgili tüm yanıtları henüz bilmiyorum. Mercedes'in değişimi ve çeşitlilik için yardım etmek istiyorum. Tartışılacak hala çok şey var. Yarışmayı seviyorum, rekabeti seviyorum ve bu yakın zamanda değişmeyecek" dedi.

Türkiye Grand Prix'siyle 7. dünya şampiyonluğunu kazanması beklenen Lewis Hamilton "Üzerimde baskı yok. Kendimi rahat hissediyorum. Tamamen yarışa odaklanmış durumdayım. Bütün bir sezonu adım adım düşündük. Burada da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. İstanbul'da 10 yıl önce kazanmıştım. Bu pistte sürüş yapmak inanılmaz. Burada tekrar bulunmak güzel. Yeni araçlarla İstanbul Park Pisti'ni deneyimlemek, özellikle de 8. virajı geçmek ilginç olacak" ifadelerini kullandı.

Vettel: "Yeniden İstanbul Park'da yarışmak eğlenceli olacak"

Ferrari pilotu Sebastian Vettel ise "2011'de burada galip gelmek benim için önemli bir başarıydı. Uzun zaman sonra yeniden buradayım. Eğlenceli bir pist. Yarıştığımda bunu hissetmiştim. Performans anlamında iniş çıkışlara sahne olabiliyor. İstanbul Park Pisti, birçok yanıyla ilgi çekici ama en fazla göze çarpan yanı 8. viraj. Çok fazla teknik gerektiren bir pist. Yeni jenerasyon araçlarla burada yeniden yarışmak eğlenceli olacak."

Verstappen: "Yarışlarda en iyisini yaptık"

Hollandalı F1 pilotu Max Verstappen'de en yakın rakibi Mercedes'in çok baskın bir takım olduğunu ve yarış dışı kaldığımız anlar harici her zaman 3. ya da daha iyisini yaptıklarını ifade etti. Verstappen  "İstanbul Park'ın ünlü 8. virajını deneyimlemek harika olacak" ifadelerni kullandı. Hollandalı pilot, takım arkadaşı Alex Albon'un Red Bull ile henüz sözleşme yapmamasına da değindi. Verstappen "2021'deki takım arkadaşımın kim olacağına en iyi kararı Red Bull verecektir, onlara güveniyorum" dedi.

Romain Grosjean: "Yapılacak listem var"

Hass takımı için yarışan Romain Grosjean'da basın toplantısında kaçırdığı İstanbul uçağına değinince, gülüşmelere sebep oldu. İsviçreli pilot Grosjean "İlk defa yarışa giderken uçağımı kaçırdım. F1 kariyerimi bitirmeden yapmam gerekenler listesindekilerden birisi de buydu. Yarış kazanmak da o listede yer alıyor. Umarım bir gün ona da ulaşabilirim" dedi.

Sergio Perez: "Seneye Formula 1'de olacak mıyım, bilmiyorum"

Henüz takımı Racing Point ile sözleşme imzalamayan Meksikalı pilot Sergio Perez ise "2021 sezonu için şu anda yapabileceğim tek şey beklemek. Sezonun sonuna doğru yaklaşıyoruz. Pilot ikilisini açıklamamış her takım benim için bir opsiyon. Tabii bu işler için zamanlama geç oldu ama sene sonunda Formula 1'de olacak mıyım olmayacak mıyım göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 15 Kasım Pazar günü saat 13.10'da başlayacak. Yarıştan 1 gün önce yapılacak sıralama turları ise 15.00-16.00 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Hangi kanalda?

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler