Formula 1 Efsanesi Lewis Hamilton, Ayrılık İddiaları İçin Mercedes'e Çağrı Yaptı

Orhan Gülek
16.03.2023 - 12:17 | Son Güncellenme: 16.03.2023 - 12:34

Formula 1’in yaşayan efsanesi Lewis Hamilton, Mercedesin kötü gidişatından ötürü takımdan ayrılacağına dair iddialara cevap verdi. İşte İngiliz pilotun açıklamaları.

Formula 1 Efsanesi Lewis Hamilton, Ayrılık İddiaları İçin Mercedes'e Çağrı Yaptı

AJANSSPOR - HABER

2023 sezonu 5 Mart günü düzenlenen Bahreyn Grand Prix ile başladı. Yarışı geçtiğimiz iki sezonun şampiyonu olan Max Verstappen kazandı. Bir önceki sezonda da istenileni veremeyen Mercedes takımı bu sezona da iyi bir başlangıç yapamadı. Takımın genç pilotu George Russell, yarışı 7. sırada tamamlarken, Lewis Hamilton 5. olarak bitiş çizgisini geçti. 

“Yeni sezon aracı için beni dinlemediler”

Lewis Hamilton, Bahreyn yarışı sonrasında verdiği demeçte takımın kendisini dinlemediğini ve araçla ilgili gerekli geliştirmelerin yapılmadığını söyledi. Mercedes takımı geçtiğimiz sezonda da beklentileri karşılayamamıştı. Bunun üzerine 2023 yılında sözleşmesi sonlanacak olan İngiliz pilot için takımdan ayrılma dedikoduları ortaya atıldı. 

Hamilton, Mercedes için açık kapı bıraktı

Bu iddialar kendisine sorulduğunda Hamilton, “İnsanların, herhangi bir delil olmadan dedikodu yaymaları kaçınılmaz. Bunun kimseye faydası olmayacaktır. 13 yaşından beri Mercedes bana destek oldu. Geçen yıl yaşamış olduğumuz zor duruma rağmen hâlâ buradayım ve bu yıl her ne olursa olsun burada kalmaya devam edeceğim." dedi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'yu Suudi Arabistan GP heyecanı sardı
Habere Git

“Sözleşmemizde herhangi bir gecikme yok”

Takıma olan inancını defaatle vurgulayan Hamilton, kendisinin savaşçı olduğunu ve takımca savaştıklarını belirtti. Araba için yeni çözümler bulmayı kendine meydan okuma olarak gördüğünü ve bundan memnun olduğunu söyleyen Hamilton, “Sözleşmemizde herhangi bir gecikme yok. Bu konuyla ilgili olarak gayet rahatım ve acele karar vermem gerektiğini de düşünmüyorum. Kendimi de çok talihli bir konumda görüyorum. Sözleşmeyi de her iki taraf hazır olduğunda yapacağız. Mercedes ve Toto ile ilişkilerimiz gayet iyi ve sonuna kadar birbirimizi destekliyoruz. Gelecek konusunda da gayet heyecanlıyım çünkü pist içerisinde ve dışarısında yaptığımız işlerden gurur duyuyorum.” diye ekledi. 

Lewis Hamilton, Formula 1 tarihinin zirvesinde

2021 yılında İngiltere Kraliyet Ailesi'nden 'Sir' ünvanı alan Lewis Hamilton’ın 7 Dünya şampiyonluğu bulunuyor. Bu alandaki rekoru, kayak yaparken geçirdiği kaza sonrası bitkisel hayata giren efsanevi Alman pilot Michael Schumacher ile paylaşıyor Hamilton. 38 yaşındaki F1 efsanesi, 8. şampiyonluğu kazanarak, gelmiş geçmiş en büyük olmak istiyor. 

Hamilton’ın emekli olacağı iddiası

2021 yılında spekülasyonlara sebep olan Abu Dhabi GP'si sonrası Lewis Hamilton, sessizliğe bürünmüştü. Kendisinin emekli olduğu iddiaları ortaya atılmış ve bir daha pilot koltuğuna oturmayacağı düşünülmüştü. Bunun üzerine Hamilton, Mercedes ile 147 milyon dolar değerinde 2 yıllık bir sözleşme imzaladı ve iddiaları çürüttü. Hamilton'un sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek. 

Formula 1'de sıradaki durak Suudi Arabistan

Öte yandan 2023 Formula 1 sezonu, bu hafta sonu (17-19 Mart) gerçekleştirilecek olan Suudi Arabistan Grand Prix'si ile devam ediyor.

Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:

Pilotlar

  • 1. Max Verstappen (Hollanda): 25 puan
  • 2. Sergio Perez (Meksika): 18
  • 3. Fernando Alonso (İspanya): 15
  • 4. Carlos Sainz (İspanya): 12
  • 5. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 10

Takımlar

  • 1. Red Bull: 43
  • 2. Aston Martin: 23
  • 3. Mercedes: 16
  • 4. Ferrari: : 12
  • 5. Alfa Romeo: 4
Senin için hazırladığımız haberler