Hamilton şampiyonluk için iddialı: "Sıralamada hata yapmadım"

14.11.2020 - 18:32 | Son Güncellenme: 14.11.2020 - 18:56

Son dakika spor haberleri... Formula 1 İstanbul Grand Prix öncesi sıralama turları tamamlandı. Yarışta büyük bir süprize imza atan Racing Point pilotu Lance Stroll, yarın yapılacak olan yarışa ilk sırada başlayacak. Peki çok olaylı geçen sıralama turu sonrası pilotlar ne dedi, yarın ki yarış için ne düşünüyorlar? İşte tüm detaylar...

Hamilton şampiyonluk için iddialı: "Sıralamada hata yapmadım"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2020 Formula 1 sezonunun 14.yarışı Türkiye Grand Prix'si dünyada motorseverlerde büyük yankı uyandırdı. Hava şartlarının ve pist durumunun sürücülere zor anlar yaşatması, yarışı daha heyecanlı hale getirdi. Sıralama turunda büyük bir süprize imza atarak ilk sırada tamamlayan Racing Point pilotu Lance Stroll, kariyerinin ilk pole pozisyonunu Türkiye'de kazanmış oldu.

İşte olaylı geçen sıralama turunun ardından pilotların yaptığı açıklamalar

Türkiye Grand Prix'siyle 7. şampiyonluğuna kavuşması düşünülen Mercedes pilotu Lewis Hamilton, İstanbul'da adeta çakıldı. Sıralama turunu 6. sırada tamamlayan Hamilton yarış sonrası yaptığı açıklamada, "Pistteki his korkunç, yeniden asfaltlayarak yüzeyi mahvettiler. Adeta buz üstünde sürmek gibi. Spin atmadım, herhangi bir hata yapmadım. Sahip olduğum şeyden memnunum çünkü sahip olduğum şeyle elimden gelen her şeyi yaptım. En az tat veren sıralama turlarımdan bir tanesiydi. Pist gerçekten çok keyifli ama bir türlü yol tutuşu sağlayamadık. Bu bizim için bir sınavdı ve sınavlar her zaman güzeldir" ifadelerini kullandı.

Günün lideri Lance Stroll ise "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum, şoke oldum, bunu beklemiyordum aslında. Şu anda çok iyi hissediyorum kendimi" değerlendirmesinde bulundu.

"Hayal kırıklığı yaşıyorum"

Türkiye Grand Prix öncesi yapılan antrenman turlarında birinci bitiren ancak sırala turunda Racing Point pilotu Lance Stroll'un arkasında kalan Red Bull pilotu Max Verstappen'de yarış sonrası yaptığı açıklamada "Birinci bölümde yol tutuşu yakalayamamıştım, son bölümde yol tutuşu daha iyiydi. Şu anda biraz hayal kırıklığı yaşıyorum, yarın yarışta iyi bir iş çıkarabiliriz. İyi bir yarış çıkaracağımı düşünüyorum" dedi.

Büyük Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı Valtteri Bottas'da pistten dert yanan pilotlardandı.Bottas "Yeni asfalt ve hava bizi çok zorladı. Lastikleri ısıtmadık. Buz üstünde gitmek gibiydi. Performansım yeterince iyi değildi ama şartlar çok zordu. Performansın önemli olduğu gün yarın olacak" ifadelerini kullandı.

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si yarın saat 13.10'da başlayacak.

Hangi kanalda?

Formula 1 yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, 2020 Türkiye Grand Prix'sini uydu üzerinden ücretsiz yayınlanacağını açıkladı. Türkiye Grand Prix'si yarın S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

S Sport'da Türkiye Grand Prix'si uydudan ücretsiz izlemek için frekans bilgileri şu şekilde:

Turksat 4A

TP11 - Frekans 12188 MHz Polarizasyon: Vertical (Dikey)
DVB-S2 8PSK - Symbole Rate: 27500 ksym/s FEC: 5/6

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler