Hamilton: "Verstappen, Macaristan'da çok güçlü olacak"

Orhan Gülek
27.07.2021 - 21:47 | Son Güncellenme: 27.07.2021 - 22:30

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, bu sezon büyük çekişme yaşadığı Red Bull pilotu Max Verstappen'i Macaristan'da yenmesinin kolay olmayacağını söyledi.

Hamilton: "Verstappen, Macaristan'da çok güçlü olacak"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de İngiltere Grand Prix’si unutulmayacak anlara sahne olurken, Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton rekabeti yarışa damga vurdu. Henüz ilk turda Verstappen’i geçmek için virajda hamle yapan Hamilton’ın sol lastiği, Hollandalı pilotun aracının sağ arka lastiğine değdi. Çarpışma sonrası lastiği çıkan ve bariyerlere savrulan Verstappen, yarışa devam edemezken, 10 saniye cezası alan Hamilton buna rağmen mücadeleyi zaferle noktaladı.

Bu hafta koşulaşacak olan Macaristan GP öncesi ise sinirler oldukça gergin. Red Bull takımı tarafından Britanya GP'de Hamilton'a verilen cezaya itirazlar devam ederken, Mercedes takımı bu konuda sessiz kalmaya devam ediyor.

Hamilton: "Favori, Red Bull"

Pazar günü koşulacak olan Macaristan GP'de Mercedes ile Red Bull arasındaki rekabet oldukça merak edilirken, Britanya'da zafere ulaşan Hamilton hafta sonu için favorinin Red Bull olduğunu belirtti.

Racingnews365'in haberine göre Mercedes pilotu Hamilton, Macaristan'daki pistte Red Bull takımının aracının daha avantajlı olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Yarışın Britanya'da olduğu gibi yakın geçmesini istiyorum"

"Britanya'daki hafta sonu, Mercedes için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdı ancak Macaristan'daki pist genellikle Red Bull'a daha fazla uyuyor. Bence, Mercedes olarak sahip olduğumuzdan daha fazla yere basma gücüne sahipler. Red Bull bu yıl, difüzör ve taban ile ilgili yeni kurallardan daha az etkilendi. Bu yüzden, Verstappen'in Macaristan'da çok ama çok güçlü olmasını bekliyorum. Onu yenmek son derece zor olacak. Farklı bir strateji uygulayamadığınız sürece bu pistte geçiş yapmak çok zor. Yarışın Britanya'da olduğu gibi yakın geçmesini istiyorum. O yarış hafta sonu, bana ilk dört yarışı daha çok anımsattı. Bu yüzden, bunun böyle devam etmesini umuyorum."

Formula 1'de 1 Ağustos'ta düzenlenecek olan sezonun 11. yarışı Macaristan Grand Prix öncesi puan durumu ise şöyle;

Pilotlar klasmanı

  1. Max Verstappen (Hollanda): 185 puan
  2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 177
  3. Lando Norris (Büyük Britanya): 113
  4. Valtteri Bottas (Finlandiya): 108
  5. Sergio Perez (Meksika): 104

Takımlar klasmanı

  1. Red Bull: 289
  2. Mercedes: 285
  3. McLaren: 163
  4. Ferrari: 148
  5. AlphaTauri: 49

 

Senin için hazırladığımız haberler