Hamilton yoksa Russell var!

04.12.2020 - 18:14 | Son Güncellenme: 04.12.2020 - 22:20

Dünyanın en önemli motor sporları organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1'de heyecan devam ediiyor. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra 2006 yılından sonra katılamadığı tek yarış olan Sakhir Grand Prix'sin antrenman turları başladı. Hamilton yerine Mercedes koltuğuna oturan İngiliz pilot Russell 1. ve 2. antrenmanı lider olarak tamamladı. İşte detaylar...

Hamilton yoksa Russell var!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1, Bahreyn'de esmeye devam ediyor. Sezonun bitimine son iki yarış kala gözler Sakhir Grand Prix'sine çevrildi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın Covid -19 tesitinin pozitif çıkmasından dolayı katılamadığı yarışta, 1. ve 2. antrenman sona erdi. Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın yerine yarışan İngiliz pilot Goerge Russell, cuma günü yapılan antrenmanlarda turları ilk sırada bitirmeyi başardı.

 

1. Antrenman

İlk seansta Mercedes adına yarışan İngiliz pilot Russell, takımla çıktığı ilk seansta en hızlı isim oldu.

Russell'ı Red Bull pilotları Max Verstappen ve Alex Albon takip etti. Max Verstappen, Russell'ın en hızlı turundan 0.176 sn geride kalırken takım arkadaşı Albon, 0.265 saniyeyle üçüncü sırada kendine yer buldu.

Mercedes AMG Petronas takımının diğer pilotu Valtteri Bottas ise George Russell'ın 0.322 sn gerisinde 4. oldu.

1.Antrenman ilk beş

1. George Russell (Mercedes)
2. Max Verstappen (Red Bull)
3. Alexander Albon (RedBull)
4.Valtteri Bottas (Mercedes)
5. Daniil Kvyat (AlphaTauri)

 

2. Antrenman

Sakhir Grand Prix öncesi yapılan 2. antrenmanda  Hamilton yerine Mercedes koltuğuna geçen Russell, yine seansı lider olarak tamamladı. 

22 yaşındaki genç pilot Russell, seansta  54.713 süreyle ilk sırada yer almayı başardı. Red Bull pilotu Verstappen'de 54.841 süreyle ilk seansta olduğu gibi yine antrenmanı ikinci sırada tamamladı. 

Üçüncü sırada ise Türkiye Grand Prix'sinde ilk podyumunu yakalayan Racing Point pilotu Sergio Perez yer aldı.

2. antrenman ilk beş

1. George Russell (Mercedes)
2. Max Verstappen (Red Bull)
3. Sergio Perez (Racing Point)
4. Esteban Ocon (Renault)
5. Alex Albon (Red Bull)

 

F1'de ilk : Hem Lewis Hamilton hem de Romain Grosjean yok

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasından dolayı Sakhir GP'yi kaçıracak olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, 2006 Brezilya Grand Prix'inden beri başlamadığı tek yarış olacak. Öte yandan Bahreyn Grand Prix'sinde yaşadığı büyük kaza sonrası elinde ve ayklarında yanıklar oluşan Haas pilotu Romain Grosjean'da 2016 Brezilya Grand Prix'sinden sonra ilk defa biir yarışta olmayacak.

2020 Formula 1 Sakhir Grand Prix Yarış Programı

3. Antrenman: Yarın 2020, Cmt Saat 17.00

Sıralamalar: Yarın 2020, Cmt Saat 20.00

Yarış: Pazar Saat 20.10

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 yarışları, S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşuyor...

S SPORT CANLI İZLE

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler