Hamilton'dan Alonso'ya hem övgü, hem şikayet var

Orhan Gülek
04.08.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 04.08.2021 - 19:37

2021 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Macaristan Grand Prix’sinde Fernando Alonso ile yaşadığı sert mücadelede hakkında açıklamada bulunan Hamilton, rakibi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Hamilton'dan Alonso'ya hem övgü, hem şikayet var

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1’in yaz arasına girmeden önceki son durağı Macaristan Grand Prix'si gündemden düşmüyor. Yarışın son turlarında Alpine takımının İspanyol pilotu Alonso ile girdiği sert mücadelede olukça zaman kaybeden Hamilton, rakibinin kural hatası yaptığı konusunda hala ısrarcı.

Yarış içerisinde takım radyosu üzerinden Alonso’nun sert savunması hakkında şikayet eden Hamilton, konuyla ilgili bugün RacingNews365 com’a demeç verdi.

"Tekerlek tekerleğe mücadeleler yaşadım"

Hamilton, “Şimdi yarışa dönüp baktığımda, bence bu mücadele harikaydı. Gerçekten mükemmeldi. Diğer araçların da bizi daha yakından takip edebilmesini isterdim. Önümüzdeki sene araçların nasıl olacağı konusunda çok heyecanlıyım çünkü belki bu pistte geçiş yapmanın zorluğunu sona erdirir. Burası, genel anlamda birini geçmenin ve takip etmenin, özellikle de son sektörde, çok zor olduğu bir pist. Fakat harika tekerlek tekerleğe mücadeleler yaşadım ve demek istediğim gerçekten en azından bir kere tekerlek tekerleğe geldik. Bu konuda çok fazla diyebileceğim bir şey yok. 2 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilota karşı yarışıyorsanız o, muhtemelen mücadele etmesi çok zor olan ama aynı zamanda adil sürüş yapan bir pilottur. Ancak bugün, Alonso’nun savunması biraz limitlerin üzerindeydi diyebilirim.” dedi.

"Ben de takımın için aynı şeyi yapardım"

Yaşanan olay sonrası Hamilton, Alonso’nun neden takımını desteklemek için bu kadar çabaladığını da anladığını ve kendinin de onun yerinde olsa aynı şeyi yapacağını dile getirdi.

Britanyalı pilot, “Bunu kesinlikle anlıyorum ve ben de takımın için aynı şeyi yapardım.” diye ekledi.

Ne olmuştu?

Pazar günü koşulan Macaristan Grand Prix'sinde yağmur yağması Hungaroring pistinde daha heyecan yaptı. İlk turda yağmurdan kaynaklı kaza sonrası beş pilotun veda ettiği yarışta, Mercedes pilotu Hamilton pit stop sonrası son sıraya geriledi.

Yarışın son bölümünde iyi bir tempoya sahip olmasına rağmen Alpine pilotu Fernando Alonso’yu geçmekte zorlanan Hamilton, İspanyol pilot Alonso'nun arkasında oldukça zaman harcadı ve Alonso’nun sert savunması hakkında FIA'ya şikayette bulundu.

2021 Macaristan Grand Prix'side ilk 10 sıra şu şekilde sıralanmıştı

  1.  Esteban Ocon - Alpine - 25 puan
  2. Lewis Hamilton - Mercedes - 18 puan
  3. Carlos Sainz Jr. - Ferrari - 15 puan
  4. Fernando Alonso - Alpine - 12 puan
  5. Pierre Gasly - Alpine - 10 puan
  6. Yuki Tsunoda - Alpha Tauri - 9 puan
  7. Nicholas Latifi - Williams - 6 puan
  8. George Russell - Williams - 6 puan
  9. Max Verstappen - Red Bull - 2 puan
  10. Kimi Raikkonen - Alfa Romeo - 1 puan

 

 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler