Hamilton'dan Bottas'a tepki: "Verstappen’e kapıyı açık bıraktı”

Orhan Gülek
08.11.2021 - 17:10 | Son Güncellenme: 08.11.2021 - 17:25

Lewis Hamilton, takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın Meksika Grand Prix’sinin startında Max Verstappen’e ‘kapıyı açık bıraktığını’ söyledi.

Hamilton'dan Bottas'a tepki: "Verstappen’e kapıyı açık bıraktı”

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Meksika Grand Prix'sinde zafer Red Bull Honda pilotu Max Verstappen'in oldu. Verstappen'in şampiyonadaki en yakın rakibi Lewis Hamilton ise damalı bayrağı 2. sırada geçmeyi başardı. 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes sürücüsü Valtteri Bottas, ilk virajda başka bir araçla temas yaşayarak spin attı ve yarışı 15. sırada tamamlayabildi.

Yarıştan sonra konuşan Hamilton, pistin sağ tarafını korumaya çalıştığını ancak Bottas’ın aynı taktiği uygulamadığını düşündüğünü söyledi.

"Valtteri’nin de aynı şeyi yapacağını düşünmüştüm"

Hamilton, “Valtteri daha iyi bir start alsaydı, doğal olarak farklı bir şey yapıp onun hava koridoruna girmeye çalışırdım. Ancak onun yanındaydım, ki bu iyiydi ve sonrasında kendi tarafımı koruyordum ve kimsenin iç taraftan gelmeyeceğinden emin olmaya çalışıyordum. Aynalarımda gördüğüm Red Bull’u arkamda tutmaya çalışıyordum ve Valtteri’nin de aynı şeyi yapacağını düşünmüştüm. Ancak o, Max için kapıyı açık bıraktı. Max yarış çizgisindeydi ve ilk viraj için frenlemede harika bir iş yaptı. Ben iç taraftaki kirli bölgedeydim ve benim için hiç umut yoktu.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler