'Bu kadınla çok gurur duyuyorum'

25.11.2020 - 18:12 | Son Güncellenme: 25.11.2020 - 19:16

Son dakika Formula 1 haberleri... Formula 1 pilotu Lewis Hamilton sosyal konulara sessiz kalmamaya devam ediyor. Son olarak Essence dergisinin kapağında yer alan ilk siyah ve başörtülü Müslüman kadın Halima Aden'in yaşadığı zorlulukları anlatan videoyu paylaşarak, kendisiyle gurur duyduğunu dile getirdi. İşte detaylar...

'Bu kadınla çok gurur duyuyorum'

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1 takımlarından Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, sosyal medya aracılığıyla kapalı ve müslüman olmanın zorluklarından bahseden Halima Aden'in videosunu paylaştı. Paylaşım altına "Bu kadınla çok gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Hamilton Sosyal konulara konulara duyarlı

Toplam 7 kez dünya şampiyonluğu kazanan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, önemli konular hakkında konuşmak için Formula 1 platformundaki yerini kullanmaktan kaçınmıyor.

Büyük Britanyalı pilot Hamilton, ABD'de George Floyd isimli siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesine sessiz kalanlara tepki göstermişti. Hamilton sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bazılarınız en büyük yıldızlarsınız ama adaletsizliğin ortasından sessiz kalıyorsunuz. Beyazların egemen olduğu bir spor olan benim endüstrimdeki kimseden hiçbir işaret yok. Ben beyaz olmayan insanlardan biriyim ve burada yalnız başıma duruyorum." ifadelerini kullandı.

Irkçılığın bütün dünya için bir sorun olduğu kaydeden Hamilton, "Sadece Amerika'da değil, İngiltere'de, İspanya'da, İtalya'da, her yerde var. Azınlıklara davranış şekli değişmeli. Kalplerimizde ırkçılık ve nefretle doğmadık, bunlar bize öğretildi" değerlendirmesinde bulundu.

İzmir depremi paylaşımı

Mercedes pilotu Hamilton, yakın zamanda ülkemizde gerçekleşen İzmir depremine de kayıtsız kalmamış, "Şu an oradaki insanları düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler