Hamilton'ın yokluğunda Mercedes 'tam manasıyla batırdı'

07.12.2020 - 12:04 | Son Güncellenme: 07.12.2020 - 12:19

Formula 1’de 2020 sezonunun 16’ncı yarışı olan Sakhir Grand Prix’si büyük dramaya sahne oldu. Hamilton yokluğunda Mercedes takımı podyuma çıkmayı başaramazken, Racing Point takımınından Sergio Perez 190. F1 yarışında ilk birinciliğini elde etti. Yarış sonrası konuşan Mercedes patronu Wolff ise "Tam manasıyla batırdık" ifadelerini kullandı. İşte yarışla ilgili tüm detaylar...

Hamilton'ın yokluğunda Mercedes 'tam manasıyla batırdı'

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Formula 1'de sezonun sonuna son bir hafta kala süpriz olaylar yaşanmaya devam ediyor. Mercedes'de Hamilton yokluğu kendini belli ederken, Racing Point takımından Meksikalı pilot Sergio Perez, F1 kariyerindeki ilk birinciliğine ulaşmayı başardı.

Perez, son sıradan birinciliğe ulaştı

Sakhir Grand Prix'sinde 5. sıradan başlayan Perez, ilk turda son sıraya düşmesine rağmen güvenlik aracı periyotlarını doğru değerlendirmesinin de yardımıyla birinciliğe ulaştı.

Renault pilotu Ocon, ilk podyumunu elde etti

Renault takımından Fransız pilot Esteban Ocon ise lider Perez'in 10.518 saniye gerisinde yarışı bitirerek ikinci olmayı başardı ve F1'deki ilk podyumunu elde etti.

Mercedes pilotları Valtteri Bottas ve Russell hayal kırıklığı yaşadı

Sakhir Grand Prix'sinde ilk 2 sırada başalayan Mercedes pilotları Valtteri Bottas ve George Russell, pit-stop sırasında yaşanan karmaşa yüzünden mücadeleyi 8 ve 9. sırada tamamladı.

Yarış sonrası açıklama yapan Mercedes patronu Toto Wolff  "Tabiki ilk olarak söylemek gerekirse George Russell için zor bir yarıştı. Mercedes ile ilk haftasında galibiyetini alabilir ve yarışı kazanabilirdi. Kusursuz şekilde sürdü, aksini söyleyemeyiz. Ama olan aksilikler bu şekilde" ifadelerini kullandı.

"Bottas'la konuşmam gerek"

Sakhir GP'de pole pozisyonunda başlayıp ancak yarışı 8.sırada tamamlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas için de konuşan deneyimli patron "Onunla ve ekibiyle konuşmam gerekiyor ama evet yarışta parlamadı" değerlerdirmesinde bulundu.

Sakhir Grand Prix ilk 10

1.Sergio Perez - Racing Point
2.Esteban Ocon - Renault
3.Lance Stroll - Racing Point
4.Carlos Sainz Jr. - McLaren
5.Daniel Ricciardo - Renault
6.Alexander Albon - Red Bull
7.Daniil Kvyat - AlphaTauri
8.Valtteri Bottas - Mercedes
9.George Russell - Mercedes
10.Lando Norris - McLaren

Son yarış Abu Dhabi Grand Prix

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, Abu Dabi yapılacak sezonun 17. yarışıyla son bulacak.  Başkent Abu Dabi'deki 5 bin 554 metrelik Yas Marina Pisti'nde, 55 tur üzerinden yapılacak mücadelenin sıralama turu, 12 Aralık'da TSİ 16.00'da başlayacak. Yarış ise 13 Aralık Pazar günü TSİ 16.10'da gerçekleştirilecek.

HANGİ KANALDA?

Formula 1 Grand Prix'leri ülkemizde S Sport Plus ve S Sport ekranlarından canlı yayınlanacak

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler