Hamit Altıntop, Kuntz'un Alman basınına söylediklerini destekledi

Ali Bozkurt
18.11.2023 - 20:26 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 21:45

Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, Stefan Kuntz'un ayrılık sürecinden yeni döneme, Montella'nın gelişinden Euro 2024'e katılmaya kadar bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Hamit Altıntop, Kuntz'un Alman basınına söylediklerini destekledi

AJANSSPOR HABER

Almanya'nın önde gelen haber portalı t-online'a röportaj veren Hamit Altıntop, "Schalke, Bayern, Real Madridv e Galatasaray'da oynadın. Kulüpler de mi, Milli Takım'da mı daha fazla baskı var?" sorusuna, "Tabii ki Milli Takım'da. (gülüyor) Milli takımlarda yılda sadece 10 maça çıkılıyor. Bunlardan önce 3 gün birlikte antrenman yapabişliyorsunuz. Doğrudan sonuç alınması gereken maçlar oynuyorsunuz. Türkiye gibi futbol tutkusu yüksek bir ülkede temsiliyet duygusu çok üst seviyede. Bu da baskıyı beraberinde getiriyor" yanıtını verdi. 

''Çok iyi bir his var içimde"

Türkiye'nin EURO 2024'e katılmaya hak kazanmasıyla ilgili olarak Hamit Altıntop, "Öğrenmeye aç hazır bir takımımız var. Bunun başarıyı getirip getirmeyeceğini henüz bilmiyoruz ama iyi futbol oynamak için elimizden gelen her şeyi yaptığımıza dair çok iyi bir his var içimde" diye konuştu. 

Gençlik çalışmalarının iyi olduğu Almanya, Belçika ve Hollanda'ya ziyaret ettiklerini söyleyen Hamit Altıntop, "Fransa'da başka bir model var ve bunun etkisini gördüler. İngiltere yaptığı yatırımın karşılığını alıyor. Biz de benzer bir etki umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

''Kadro değişmedi''

"Takımın ayrılıktan kısa bir süre sonra neredeyse hiç değişmeyen bir kadroyla nihayet turnuvaya katılması duygusal açıdan acı vericiydi" diyen Stefan Kuntz, Türkiye'nin kendi kurduğu  kadrosuyla Avrupa Şampiyonası'na ifade etti.

Kuntz'un ayrılığı

Stefan Kuntz ile 2 yıl boyunca çok iyi çalıştıklarını kaydeden Hamit Altıntop, "Yeni federasyon yönetimimizde beklentiler farklı yönde gelişti. Ben de federasyon yönetim kurulu üyesi olarak 'Biraz daha cesaret ve yeni bir ivme lazım' demek zorunda kaldım. Ama Löw'ün Almanya'da 15 yıl görev yaptığı gibi bir süreklilik ve tutarlılıktan hala çok uzağız. Uzun vadede hedefimiz tek bir antrenörle çalışmak" sözleriyle sürekliliğe vurgu yaptı. 

"Kuntz sağlam bir takım bıraktı"

Kuntz'un ayrıldıktan sonra "Arkamda hiçbir desteğim olmadı' sözlerinin hatırlatılması üzerine Hamit Altıntop, "Burada biraz dikkatli olmak gerekiyor. Sağlam bir takım bıraktı ve bunun için ona hakkını veriyoruz. Biz de ona bunu söyledik ama aynı zamanda beklentilerimizin değiştiğini ve değişimi antrenör değişikliğiyle sağlamamız gerektiğini de kendisine anlattık" yorumunu yaptı. 

Kuntz'un Türkiye performansı

Türkiye, Stefan Kuntz yönetiminde çıktığı 16'sı resmi 4'ü özel olmak üzere 20 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Milli takım, 11'i sahasında 8'i deplasmanda ve 1'i tarafsız sahada olmak üzere bu karşılaşmalarda 46 gol atarken, kalesinde ise 26 gol gördü. Kuntz'un milli takımın başında çıktığı son maç ise Japonya ile Belçika'da oynanan hazırlık karşılaşması oldu. Milliler, bu karşılaşmadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Montella yönetimindeki Türkiye ise 2 karşılaşmadan 2 galibiyet aldı. İlk maçında Hırvatistan'ı deplasmanda 1-0 mağlup ederken ikinci maçında Letonya'yı 4-0 mağlup etti.

Senin için hazırladığımız haberler