Marek Hamsik, Milli Takım Kariyerini Şili Maçıyla Noktaladı

İsa Kethüda
20.11.2022 - 16:32 | Son Güncellenme: 20.11.2022 - 17:34

Süper Lig'de Trabzonspor forması giyen Marek Hamsik, Slovakya'nın Şili ile karşılaştığı hazırlık maçıyla birlikte milli takım kariyerini noktaladı. Detaylar.

Marek Hamsik, Milli Takım Kariyerini Şili Maçıyla Noktaladı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Slovakya Milli Takımı, hazırlık maçında Şili ile karşı karşıya geldi. Bu maç aynı zamanda, Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da forma giyen Marek Hamsik'in de milli takım kariyerindeki son maçı oldu.

Hamsik son maçına Şili karşısında çıktı

2007 yılından bu yana Slovakya Milli Takımı'nın formasını giyen başarılı oyuncu, milli takım formasını; en çok oynayan ve en çok gol atan oyuncu olarak Şili karşısında son maçına çıktı.

Slovakya kariyeri

35 yaşındaki milli oyuncu, Slovakya ile çıktığı 136 maçta 26 gol ve 20 asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
Trajik kayıp! Albayrak'ın torun acısı
Habere Git

Şili maçı öncesi federasyon sitesine açıklamalarda bulunan Hamsik, "Belirli bir takım düşünmedim. Her halükarda Şili, milli takımımızın karşılaşabileceği ve kendini test edebileceği ilginç bir takım. Slovakya Futbol Federasyonu, herkesin maça gelebilmesi için bilet fiyatlarını da uygun tuttu.

"Bir damla yaş bekliyorum"

Kutlama için federasyon ile temas halindeydim ama ekstra hiçbir şey istemedim. Üç çocuğumla maça gitmek istediğimi söyledim. Teknik direktör Calzon ve ben önceden anlaşmaya vardık. Bir de sürpriz olsun diye neler olacağını önceden çok da bilmek istemedim. Galiba bu duygulara karşı koyamayacağım. Ya benim gözümde ya da sevdiklerimin gözünde bir damla yaş bekliyorum.

"Milli takımdaki kariyerimden kesinlikle çok memnunum"

Kariyerime dönüp baktığımda, evet rakamlarla mı yoksa yardım ettiklerimlerimle mi ile ilgili... Milli takımdaki kariyerimden kesinlikle çok memnunum.

Evet, bunlar son turnuvalarım (EURO 2016, EURO 2020, 2010 Dünya Kupası). Slovakya futbol tarihinde sadece 3 tane vardı. Hepsine gittim ve bu benim için çok önemli. Unutulmaz anlar yaşadım. Sonsuza kadar benimle kalacaklar. Bu tür turnuvalarda ülkemi temsil etmek benim için inanılmaz bir duyguydu.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor’un efsaneleri Akyazı Stadı’nda
Habere Git

"Herkes Hamsik'ten daha fazlasını bekliyordu"

2007'de 19 yaşında Milli takıma seçildiğimde çok stres altındaydım. Koç Jan Kocian bana hangi görevleri verdi hatırlamıyorum bile. Polonya maçında yanlış bir şey yapmamaya konsantre oldum.

İlk milli takım formamı koleksiyonuma aldım ve diğer önemli formaları da.

Milli takımdaki başlangıçlarımın ideal olmadığını söyleyebilirim. Napoli formasıyla çok iyi oynayan Hamsik'ten herkes daha fazlasını bekliyordu. Ancak milli takım çok farklı. Takım arkadaşlarıyla oynamak için daha az zamanınız var orada. Gençtim ve ülkemi her mevkide en iyi şekilde temsil etmek istiyordum. İlk olarak başladığım mevkide sorunum olmadı. Sahaya her zaman oynamaya çıktım ve Slovakya'ya da temsil etme arzusuyla gittim.

"Kaptanlık benim için büyük bir sürpriz olmuştu"

Güney Afrika Dünya Kupası'nda teknik direktör Weiss bana kaptanlık pazu bandını vermişti ve bu benim için büyük bir sürpriz olmuştu. Weiss'i hayal kırıklığına uğratmamaya çalıştım. Çünkü bana bu kadar büyük bir sorumluluk vermesi tesadüf değil ve sürekli bununla ilgili meşgul oldum. Hala çok gençtim ve öğrenmeye çalışıyordum. Takım için mümkün olan en iyi şeyi yapmaya çalıştım.

"Üçten fazla turnuvaya katılamadık"

Euro 2016 benim açımdan güzel geçti. İlk amacımız gruptan çıkmaktı ve bunu başardık. Ardından zorlu Almanya ile karşılaştık. Zaten daha ileri gitmek zordu. Ben de bu şampiyona da gol atmayı başardım. O golü hala sosyal medya platformlarında görebiliyorum.

EURO 2020'de İspanya'ya karşı ağır bir yenilgi (5-0) aldık. Bu kadar farklı kaybetmeseydik bence farklı bir tablo ortaya çıkabilirdi. Ancak kariyerime veda etmenin bu turnuva ile kesinlikle alakası yok. Kariyerimden memnunum ve maç sayısından veya önemli turnuvalara katılımdan dolayı gurur duyuyorum. Üçten fazla turnuvaya katılamadık. Bu bizim için zor ama dediğim gibi, Slovakya her Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak ülkelerden biri değil. Benim dönemimde takım bunu üç kez başardı. Bundan sonra ne olacağını göreceğiz. Slovakya'nın diğer şampiyonalara da katılmaya hak kazanmasını kesinlikle umuyorum.

"Milli takımda çalışacak mıyım bilmiyorum"

Milli takımda çalışacak mıyım bilmiyorum ama olabilir. Bu konuya açığım. Ne de olsa tüm futbol hayatını futbola adamış biri olarak orada olmak isterim. Akademimde çocuklara koçluk yapmaya da çalışacağım ama gelecekte Slovakya futbolu için daha yüksek bir seviyede bir şeyler yapmaya da çalışacağım. Şu an milli takımın koşu Francesco Calzona'nın Euro 2024 için takımla olan ilişkisinde ve elemelerinde başarılı olacağına ve bu nedenle milli takımın da daha uzun süre devam edeceğine kesinlikle inanıyorum.

"İlginç bir grup bizi bekliyor"

Kariyerimdeki unutulmaz bir maç.... Zor gerçekten. Bir tane bile seçemiyorum. Kazanmamız gereken Polonya ya da Lüksemburg maçları diyebilirim. Ardından penaltılarla İrlanda'yı yendiğimiz maçta olabilir.

Euro 2024'teki rakiplerimizi çok iyi tanıyoruz. İlginç bir grup bizi bekliyor. Çok dengeli bir grup diyebilirim. İkinci sıradan yükselmek için üç takım var. İyi bir başlangıç yapmamız gerekiyor. İlk iki maçı evimizde oynuyoruz ve bunu değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Öte yandan; Marek Hamsik, Şili maçının 89. dakikasında yerini Martin Regali'ye bıraktı. Karşılaşma da 0-0 berabere bitti.

Gözyaşlarıyla veda etti

Slovak yıldız, karşılaşmanın bitmesinin ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

"Her şey için çok teşekkürler Marek"

Tribünde Hamsik için bir pankart açıldı ve pankartta, "Her şey için çok teşekkürler Marek" yazıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler