Trabzonspor'un Oyuncusu Marek Hamsik'e Ülkesinde Devlet Nişanı Verildi

İsa Kethüda
02.01.2023 - 09:42 | Son Güncellenme: 02.01.2023 - 09:50

Trabzonspor haberleri... Süper Lig takımlarından Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik'e ülkesinde devlet nişanı verildi. İşte detaylar...

Trabzonspor'un Oyuncusu Marek Hamsik'e Ülkesinde Devlet Nişanı Verildi

Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Marek Hamsik'e Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzano Kaputova tarafından II. Ludovit Stur nişanı verildi.

28 kişiye devlet nişanı verildi

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Slovakya'nın bağımsızlığının 30. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı Kaputova tarafından kamuya mal olmuş 28 kişiye devlet nişanı verildiği belirtildi.

Hamsik 'II. Ludovit Stur' nişanına layık görüldü

Açıklamada, "Futbolcumuz Marek Hamsik de Slovakya'nın spor alanında olağanüstü gelişimine katkı sağladığı ve ülkenin yurt dışındaki prestijini arttırdığı için 'II. Ludovit Stur' nişanına layık görüldü." ifadesine yer verildi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor, milli yıldızın peşinde!
Habere Git

Öte yandan açıklamada, törende konuşan Cumhurbaşkanı Kaputova'nın Hamsik için "Belki de en ünlü ödül sahibi, eski Slovakya milli takım futbolcusu ve kaptanı Marek Hamsik'tir." değerlendirmesinde bulunduğu kaydedildi.

Trabzonspor kariyeri

1 Temmuz 2021 tarihinde Göteborg'dan ayrıldıktan sonra Trabzonspor'a transfer olan 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, bordo-mavili takımla çıktığı 51 maçta 4 gol ve 4 asist kaydetti.

Başarılı oyuncunun sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Icardi şoku! F.Bahçe maçında...
Habere Git

Trabzonspor'un rakibi Giresunspor

Öte yandan Trabzonspor, Süper Lig'in 17. haftasında 5 Ocak Perşembe günü saat 20.00'de Giresunspor ile sahasında karşılaşacak.

Bordo-mavili takım ligde topladığı 26 puanla altıncı, Giresunspor ise 19 puanla onuncu sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler