Hamza Hamzaoğlu: "Çifte standart olmasın"

27.12.2019 - 22:59 | Son Güncellenme: 27.12.2019 - 22:59

TFF Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Beşiktaş, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Gençlerbirliği'ni sahasında 4-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Gençerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Nadir'in kırmızı kartı her şeyi başlattı. Eğer hakemlerin dediği gibi küfür varsa ona göre tavır takınacağız. İnsan bir suç işler bir de azmettirme vardır. Öncesinde ağzına tekme yemiş belki ağzından bir şey çıkmıştır. Doğru bulmuyorum ama oyuncuyu anlamak lazım. Birçok maçta kafalarını çevrdiğini görüyorum, onlarda da çevirmesinler çifte standart olmasın. Onlar da hata yapıyorlar. Biz sürekli baskı yaptığımız için hakemlerin üzerine onlar da hata yapıyor. Hata bu oyunun olmazsa olmaz bir parçası. Bizim ve oyuncuların da hatası. Bir sürekli bir şey çıkarmaya çalışıyoruz ve daha kötüye gidiyoruz. Önce kendimize, sonra birbirimize saygı duyacağız ve hatalarımızla kabul edeceğiz. Beşiktaş'ı tebrik ederim. Oyunda kalan oyuncularımı da tebrik ediyorum. Yasin pozisyon gereği kırmızı gördü. Olmadı, söyleyecek şey kalmadı. Bu maçı unutup ikinci yarıya hazırlanacağız. Yeni yılda sağlık mutluluk başarı diliyorum tüm insanlar için." ifadelerini kullandı. (AJANSSPOR)

"Hata bu oyunun olmazsa olmazı"

Hakem hataları hakkında da konuşan Hamzaoğlu, “Bir araya gelmeyi başarmamız lazım. Birlikte bazı kararlar almamız gerekiyor. Belki radikal kararlar almamız gerekiyor. Hakem hatası her zaman bu oyunun içinde olacak bunu yok edemezsiniz. Bu oyunun bir parçası. Oyuncu hata yapacak hakem de hata yapacak bizde hata yapıyoruz. Hata bu oyunun olmazsa olmazı. VAR sistemi çıkarken de söyledim. Biz önce kendimizi değiştirmemiz lazım, birbirimizi sevmemiz, hatasıyla kabul etmeyi öğrenmemiz lazım. Hakem hatalarını konuşmayalım ben varım. Herkes iyi niyetli bu işi düşünsün ve güzel olması için çaba sarf etsin yapılan her türlü hatayı kabul ederim. Ama bunun için bir karar almamız gerekiyor. Yoksa sürekli birbirimizi eleştiriyoruz. Geldiğimiz noktada ortada” şeklinde konuştu.

“Hakemler baskı altında çok hata yapıyorlar”

Takımda herhangi bir disiplin sorunu olduğunu düşünmediğini belirten tecrübeli teknik adam, “Antrenmanlar ve kamplar gayet iyi geçiyor. Maçta bazı etkenler buna sebep oluyor. Hakemlerin hata yapmasına da biz sebep oluyoruz. Sürekli baskı altına almaya çalışıyoruz. Özellikle büyük takımlarda bunu yapıyorlar. Hakemlerde baskı altında daha çok hata yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler