Hamza Hamzaoğlu'ndan maç sonu açıklaması

21.05.2019 - 01:34 | Son Güncellenme: 21.05.2019 - 01:34

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında BB Erzurumspor'a konuk olan Fenerbahçe, Victor Moses'in 59. dakikada penaltıdan kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 43'e çıkaran Sarı-Lacivertliler 8. sıraya yükseldi. Erzurumspor ise 32 puanla 17. sırada kaldı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan BB Erzurumspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun kullandığı ifadeler şöyle:

"Bu maçı ne olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Bugün mağlup olduk. Umutlarımız çok azalmış olsa da matematiksel olarak şansımız devam ediyor. Önümüzdeki maça en iyi şekilde hazırlanacağız. Çok pozisyonlarımız vardı. Penaltı çok basitti. Hakem iyi bir maç yönetti. Oyuncularımı acaba yanlış mı yönlendiyorum. Hakan tokat yiyor. Kendini yere atsa belki sadece Tolgay sarı kart görecek. Acaba dürüst oynayarak biz mi yanlış yapıyoruz. Futbolun içinde olan herkesin kendini sorgulamasını istiyoruz. Bu ligde şampiyonluk da var küme düşmek de var... Tekrar kuvvetlenir ve daha güçlü bir şekilde çıkar Erzurumspor. Oyuncularımı tebrik ederim. Fenerbahçeli oyuncuları da tebrik ediyorum."

Kazanmaları gereken maçı kaybettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, matematiksel şanslarının sürdüğünü söyledi. Maçta oyunu baştan tutmaya çalıştıklarını anlatan Hamzaoğlu, “Rakibimizi baskılarla oyunu üçüncü bölgeye yıkmak istedik. Penaltı pozisyonuna kadar istediğimizi yaptık. Yani ne yapalım bilmiyorum? Biz de oyuncularımıza ceza sahasına girince kendinizi atın mı diyelim? Bugüne kadar böyle bir şey istemedik. Bize yapılan haksızlığa nasıl isyan ediyorsak başkasının hakkını alma düşüncesinde olmadık. Haksız kazanç elde etmeyin telkinde bulunduk. Ancak adaleti koruması gerekenler, bizler hakemler, yazarlar maalesf doğru yerlerde hakkı vermiyoruz, teslim edemiyoruz. Oyunun kuralları böyle, böyle devam edeceğiz. Biz dürüst oynamaya devam edeceğiz. Fakat çok hakkımızın yendiğini söylemeden geçemeyeceğim” diye konuştu.

“Hakemi kötülemek istemiyorum” diyen Hamzaoğlu, “Bir iki pozisyon var. VAR hakemi o pozisyonda çağırıyorsa bizim Sunu kendini atmadı. O zaman Sunu’ya da çağıracaksın. Yani bizim isyanımız buna maalesef. Mevlana’nın bir sözü var: Körler çarşısında ayna satma, sağırlar çarşısında gazel atma. Bu seneki futbol ortamından memnun değiliz. Bunu mağlubiyet sebebiyle söylemiyorum. Futbol ortamında heph beraber paydaşlar olarak oturup bu gidişata bir dur dememiz gerekiyor” dedi.

Rashad Muhammed’in neden kadroda olmadığı sorusuna da cevap veren Hamzaoğlu şunları söyledi: “Bu olay aile içinde kalması gereken bir olaydı. Size kadar geldiyse söylemek gerekir. Rashad Muhammed'i davranışlarından dolayı, takıma uyum sağlamamasından dolayı, disiplinsiz hareketlerinden dolayı kadro dışı bıraktık. Arkadaşlarıyla birlikte aidiyet duygusunu yakalayamadı."

BB Erzurumspor’un matematiksel olarak şansı bulunduğunu ifade eden Hamzaoğlu, Kayseri maçıyla ilgili “Bir şansımız var. Neyin ne olacağı belli olmaz. Rakiplerin kazanacaklarının garantisi var mı? Biz çıkıp aynı ciddiyetle maçımız oynayacağız” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler