Hamzaoğlu Pazartesi gidebilir!

16.09.2015 - 14:21 | Son Güncellenme: 16.09.2015 - 14:52

Barış Ertül, Ajansspor'un sorularına yanıt verdi, Galatasaray'daki son durum hakkında çarpıcı tespitlerde bulundu...

- Galatasaray’da kötü gidiş devam ediyor.. Bu görüntüde, sorumluyu yüzdelik dilimle ifade etseniz, Hamzaoğlu mu yönetim mi daha büyük dilimde yer alır? Bu yüzdelik dilimde başka kim(ler) yer alabilir?
Haziran’dan beri söylüyoruz; bu kadro derinlik bakımından, özellikle Şampiyonlar Ligi için yetersiz! Sorumluluk elbette transfer için kaynak yaratamayan yönetimdir. Hamza Hamzaoğlu da “şapkadan tavşan çıkartacağım; yönetime siper olacağım” diye kendi kredisini yedi bitirdi. Yüzdelik dilimle yönetim yüzde 65,6 ve Hamza Hoca da yüzde 34,4 suçlu. Kararsızları da dağıtırsanız yönetim ve Hamza Hoca’nın bu tablodaki sorumluluğu yüzde 170’i bulabilir!

“HAMZA HOCA HAYKIRARAK UYANMIŞ VE..”

- Hamzaoğlu’nun, Atletico Madrid maçında daha önce bu pozisyonlarda oynamayan oyunculardan bir kurgu oluşturması hakkında görüşünüz nedir? Son dönemde sıkça eleştirilen Hamza hoca bu maçta herkesten farklı bir düşünceyi sahaya yansıtarak; “farklı bir hoca” ya da “bir taktik deha” yorumu alarak, öne çıkmak mı istedi sizce?
Ya dediğiniz gibi oldu ya da bir sabah kan ter içinde “Hakan Balta ön libero; Emre Çolak göbekte; buldum” diye haykırarak uyanmış olabilir. Yoksa hazırlık maçları, lig maçları, antrenmanlarda bile denemediği üç dört ayrı ve garip hamleyi, bir arada, üstelik Şampiyonlar Ligi açılış maçında ve Atletico Madrid gibi bir takıma karşı neden denesin!

- Geçen senenin 3 kupalı şampiyonu Hamza Hamzaoğlu’nun bugün yaşadıklarında yönetimin payı yüksek mi, yoksa hoca kendi hatalarının mı kurbanı oluyor?
e)Hepsi

“GELECEK SEZON YÖNETİM DE HAMZA HOCA DA GİTMİŞ OLUR”

- Hamzaoğlu’nun Atletico Madrid maçındaki gibi bir macera arayacak kredisi artık kaldı mı? Galatasaray’daki geleceği sizce ne kadar süre olabilir?
Bu sorunun cevabını maç sonunda kendisi verdi bir nevi... Kredisi tükendi... İyi tarafından bakarsanız belki Ocak’ı bulabilir ve Grosskreutz da uyum ve maç eksiği sorununu hızlı atlatabilirse, sezon sonuna kadar gidebilir. Bence gelecek sezon yönetim de Hamza Hoca da gitmiş olur. En erken ne zaman derseniz; Pazartesi. Trabzon maçı skoruna göre Pazartesi de gidebilir. Yönetim için çok karamsar değilim. Kasım’a kadar önleri açık.

- Yasin’in kadroya girememesinin nedeni ne olabilir? Hamza hocanın Burak-Yasin gibi oyuncularla yaşadığı sorunun altında da 'Kendini ispat etme' çabası mı yatıyor?
Yasin’in neden oynamadığının cevabını verebilecek tek kişi Hamza Hoca. Hiçbirimiz anlayamıyoruz. Burak ayrı bir vaka. Hamza Hoca Burak konusunda tamamen haksız değil. Sorun Hamza Hoca’nın elinde Burak’a alternatif çıkaracak bir oyuncunun olmaması.

"GALATASARAY DA FENERBAHÇE GİBİ REVİZYON YAPMALIYDI"

- Galatasaray’da gruplaşma ve kavga iddiaları gündemde. Hamza Hamzaoğlu ile geçen yıl yakalanan arkadaşlık ortamının bu yıl bozulmasının sebebi ne olabilir? Takım doydu mu, ya da takım içi dengeleri “takımın ağa babaları” tabir edilen oyuncular mı bozdu?
Son dört yılın üçünde ve son olarak geçen yıl, dördüncü yıldızı takarak şampiyon olmuş bir takım illa ki rehavete girer. Galatasaray’ın bu kadrosunun Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi arzulu, iştahlı olması eşyanın tabiatına aykırı. O yüzden Fenerbahçe gibi bir revizyonu Galatasaray da yapmalıydı. Hamza Hoca’nın kararsızlıkları, çelişkileri, yalpalamaları eklenince, ortaya bu tablo çıktı.

 

Senin için hazırladığımız haberler