Hande Baladın'a asitli tehdide tahliye kararı!

07.09.2023 - 16:35 | Son Güncellenme: 07.09.2023 - 16:43

Milli voleybolcu Hande Baladın'ı sosyal medya hesaplarından tehdit eden ve mahkeme tarafından yargılanan sanık Mustafa Neşeli'nin tahliyesine karar verildi.

Hande Baladın'a asitli tehdide tahliye kararı!

AJANSSPOR HABER

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Eczacıbaşı Dynavit'in önemli isimlerinden Hande Baladın, kendisine "Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım" diyerek tehditlerde bulunan Mustafa Neşeli'den davacı olmuştu. Duruşma gerçekleştirildi ve sanık Mustafa Neşeli'nin ilk duruşmada mahkeme tarafından tahliyesine karar verildi.

"Yakınlık hissetmeye başladım"

Kimlik sorgusunda Hande Baladın'ı neden tehdit ettiğini açıklayan Mustafa Neşeli, "Sosyal medyadan ekranıma düşen reklamlardan rahatsız olmam sebebiyle ilgili firmaya ulaşmaya çalıştım. Firmanın reklam yüzü olan Hande Baladın’ı gördüm. Yine bu reklamları engellemek adına kendisine ulaşmaya çalıştım. Bu süreçte yakınlık hissetmeye başladım. Mesajları ben yolladım" dedi.

"Bipolar hastasıyım, özür dilerim"

Bipolar hastalığı olduğunu belirten Mustafa Neşeli, Hande Baladın ve mahkemeden af diledi. Neşeli, "Bipolar hastasıyım. Yazdıklarımdan dolayı pişmanım. Müştekiden özür diliyorum" diyerek tahliyesini talep etti.

İlgini Çekebilir
Sırplardan Djokovic'e Hande Baladın tepkisi! Beğeniyi çekti
Habere Git

Ruh sağlığı raporu istendi

Hande Baladın'ı tehdit eden Mustafa Neşeli'nin hastalığı ve ifadesi göz önünde tutularak, mahkeme tarafından ruh sağlığı raporu alınması talep edildi. Sanık Mustafa Neşeli, akıl sağlığının tespiti amacıyla, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde gözlem altına alınacak. Akıl sağlığı tespiti için rapor alınmasına karar veren mahkeme, suç vasfı nedeniyle dosyayı uzlaştırma bürosuna gönderdi.

Bipolar nedir

Bipolar bozukluk, iki uçlu bozukluk ve iki ayrı hastalık dönemleriyle karakterize bir ruhsal bozukluktur. Bipolar bozuklukta, Taşkınlık (Mani), Çökkünlük (Depresyon) dönemleri bulunmaktadır.

Baladın'ın avukatı tutukluluğun devamını talep etti

Hande Baladın'ın avukatı Dilara Sasa, sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Sasa, "Dava konusu mesaj içerikleri incelendiğinde iddianamede yapılan değerlendirmenin isabetli olduğu kanaatindeyiz. Özellikle sanığın Sağlık Bakanlığı'nda çalışıyor olması mevcut sağlık durumunun tespiti açısından önem arz etmektedir. Bu sebeple ruh sağlığı ile ilgili rapor alınmasını istiyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Tırnaklarıyla kazıdılar, altın madalyayı aldılar
Habere Git

Sözlerine devam eden Dilara Sasa, "Tehdit içeren ses kayıtları mevcuttur dosyaya sunacağız. Tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler