Hande Baladın’ı tehdit etmişti: Tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

22.09.2023 - 22:12 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 00:34

Filenin Sultanları'ndan Hande Baladın’ı arabasını taramak ve yüzüne asit atmakla tehdit eden sanığın tahliyesine yapılan itiraz reddedildi.

Hande Baladın’ı tehdit etmişti: Tahliyesine yapılan itiraz reddedildi

Hande Baladın’ı spor kulübüne giderken arabasını taramak ve yüzüne asit atmakla tehdit eden Mustafa Neşeli ilk olarak tutuklanmış daha sonrasında ise tahliye edilmişti. Neşeli’nin tahliyesine yapılan itiraz ise reddedildi. 

Baladın’a tehdit mesajları attı

Eczacıbaşı Dynavit oyuncusu Hande Baladın geçtiğimiz haftalarda kendisine tehdit mesajları gönderen Mustafa Neşeli hakkında suç duyurusunda bulundu. DHA tarafından aktarılan bilgilere göre Neşeli milli voleybolcu için “Kızım dedim, orman yoluna yatarım, spor kulübüne giderken arabanı tararım dedim. Benden şikayetçi olmadı. Benden korkmadı. Ben buna alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı...",

"Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım, bundan dahi korkmuyor... Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok.” ifadelerini kullandı.

8 yıla kadar hapsi istendi

Mustafa Neşeli’nin tehditleri sonrasında Hande Baladın can güvenliğinden endişe duyduğu için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturmanın ardından Mustafa Neşeli gözaltına alındı ve 1 Ağustos’ta tutuklandı. Savcılık ise Neşeli için "Zincirleme şekilde kadına karşı silahla tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açtı.

 

Neşeli için tahliye kararı verildi

Hande Baladın’ı tehdit eden Mustafa Neşeli için 7 Eylül’de İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunmasının alınmasının ardından tahliye kararı verildi. Mahkeme ayrıca Neşeli’nin akıl sağlığının tespit edilebilmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altına alınması adına yeniden yazı yazılmasına da hükmetti.

Tahliye kararına edilen itiraza ret

İstanbul’daki duruşmanın ardından Aile Bakanlığı avukatları Mustafa Neşeli’nin tahliye kararına itirazda bulundu. İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirilen itiraz ise Neşeli için verilen tahliye kararının usul ve yasaya uygun olması ve hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesi ile reddedildi. 

Senin için hazırladığımız haberler