Türk kulüplerinin gözdesi Serdar Dursun: "İyi bir teklif gelirse..."

22.07.2020 - 11:27 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 14:33

Almanya'da Darmstadt forması giyen Serdar Dursun transfer döneminde gözde isimlerden biri haline geldi. Peki, Serdar Dursun'un adresi neresi olacak? Trabzonspor, Galatasaray ve Beşiktaş'ın gündeminde mi?

Türk kulüplerinin gözdesi Serdar Dursun: "İyi bir teklif gelirse..."

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Almanya 2. Ligi'nde Darmstadt 98 forması giyen Serdar Dursun, Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş'e Radyospor mikrofonları aracılığıyla çağrıda bulunmuş ve ay-yıldızlı formayı giymek istediğini ifade etmişti. Serdar, Türkiye'ye transfer yapacak mı? Son durumu ne? Ajansspor'a açıklama yapan  futbolcu, son durumu anlattı. İşte detaylar...

Milli forma için yanıp tutuşuyor

Türkiye kariyerinde Eskişehirspor, Şanlurfaspor ve Karagümrük'te oynayan, Greuther Fürth ve Darmstadt formalarıyla kendini bulan Serdar, attığı klas gollerle adından sıkça söz ettirdi. Serdar Dursun, ay-yıldızlı formayı giyebilmek için adeta yanıp, tutuşuyor.

Radyospor'da Şenol Güneş'e çağrı yapmıştı

"Şenol Güneş'in adaletine güveniyorum"

Serdar Dursun, "Şenol Güneş, dünyanın hemen her yerinde oynayan futbolcuları takip ediyor. Onun forma adaletine güveniyorum. Her futbolcu A Milli Takım forması giymek ister. Benim de hedefim milli formayı terletmek" demişti.

Azeri yetkililere net cevap: "Hedefim Türkiye forması giymek"

Ajansspor'a konuşan golcü futbolcuya Azerbaycan'dan, 'Gel milli takımımızda forma giy' şeklinde gelen teklifi sorduk. Oyuncu, Azeri yetkililerle yaptığı görüşmede, "Teklifiniz beni onurlandırdı. Teşekkür ederim. Ama benim gönlümde Türkiye forması giymek var" yanıtını verdiğini dile getirdi.

Serdar Dursun, Azerbaycan'ın bir yapılanmaya gittiğini ancak; kendi kafasında ay-yıldızlı formayı giymekten başka bir düşünce olmadığını ifade etti.

Serdar Dursun: "Almanya, 2014 yılındaki gibi değil"

Serdar Dursun'un fikirleri milli takım konusunda sabit. Rekabete hazır olduğunu söyleyen futbolcu, Eylül ayında kadroya davet edilebileceğini düşünüyor. Bilindiği gibi Almanya ile Türkiye arasında 7 Ekim tarihinde Almanya'da bir hazırlık maçı oynanacak.

Serdar, Almanya Milli Takımı ile oynayacağımız maç hakkında ise "Yeni sistem ve yeni oyuncularla bayağı iyi oldular. Son maçlarda bunu görebiliyoruz. Tabii ki 2014 yılındaki Almanya gibi değiller" diye konuştu.

Transfer konusunda durum netleşti mi?

Serdar Dursun'a Trabzonspor ilgi gösteriyor. Fakat; resmileşen ve şartların iki tarafın da menfaatini gözeten bir noktada olmadığı öğrenildi. Beşiktaş ve Galatasaray da yine oyuncuyu izledi, listesine aldı. Beşiktaş ve Galatasaray'dan resmi bir teklif yok. 

Golcü oyuncu transferi hakkında, "1 senelik sözleşmem var kulübümle. Darmstadt da beni satmak istiyor. Güzel bir teklif gelirse transfere evet diyebilirim" dedi.

Transfer, milli takımın anahtarı olabilir

Serdar Dursun, önceliği Darmstadt ekibine verdi. Kalması halinde 2. Lig'de forma giymeye devam edecek. 19 gol 7 asistle Almanya'yı sallayan golcü oyuncu, Türk takımlarına transfer yaparak milli forma hedefine daha rahat da ulaşabileceğinin de farkında. Futbolcu, sezon sonrası dönemi ailesiyle birlikte geçiriyor. Serdar, kariyeriyle ilgili heyecanlı bir bekleyiş içinde.

Mali açıdan zor günler geçiren Türk kulüpleri, Serdar Dursun'u transfer etmek için 1 milyon Euro gibi bir bedeli kasasından çıkarmak durumunda.

Senin için hazırladığımız haberler