Hangi Türk oyuncular Bayern'de oynar?

15.02.2020 - 21:13 | Son Güncellenme: 15.02.2020 - 18:52

Hangi Türk oyuncular Bayern'de oynar?

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Podolski'den Ozan Kabak'a kadar birçok konuda görüş bildirdi. Altıntop, Bayern Münih'in transfer edebileceği Türk oyunculardan da bahsetti.

Podolski ve Kruse sözleri

BILD'e röportaj veren Hamit Altıntop, Antalyaspor'un yeni transferi Lukas Podolski hakkında, "Podolski, büyük bir kariyerin nasıl meydana geldiğinin mükemmel bir örneği. Yetenekli Türk oyuncuların onu yakından takip etmesi gerekiyor. Nasıl çalıştığını ve performans gösterdiğini görmeliler; hikayesini ve kariyerini dinlemeliler. Birçok yetenekli oyuncumuz var ancak istikrar, doğru çalışma metodu, iyi bir mentalite ve disiplin gibi konularda problemler oluyor. Podolski, Kruse gibi oyuncular bu konuların gelişmesinde yardımcı olabilirler" dedi.  

TFF'deki görevi ve hedefleri

Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki görevi ile ilgili görüş bildiren Altıntop, "Hedefimiz, Türk futbolunu en üst seviyeye çıkarmak ve bu seviyede kalıcı olmasını sağlamak. Bu; kulüpler, lig ve milli takımımız ile ilgili. Avrupa'nın en iyileri arasında olmalılar. Bu projemizi hayata geçirmeye yardım etmek için tecrübemi kullanmak istiyorum" diye konuştu.

Ozan Kabak yorumu

Eski takımı Schalke'de forma giyen Ozan Kabak için övgü dolu ifadeler kullanan TFF yönetim kurulu üyesi, "Ozan için inanılmaz mutluyum. Schalke'nin ve milli takımın lideri olmak için gereken her şeye sahip. Ozan daha çok Alman tipinde bir oyuncu. Profesyonel tavrı olan bir stratejist. Sadece sahanın gerektirdiklerine odaklanıyor" dedi. 

Neuer ve Mesut Özil örneği

Schalke'de forma giyen bazı oyuncuların büyük takımlara gittiğini vurgulayan Hamit Altıntop, "Harika ve sorumluluk sahibi taraftarların büyük desteği sayesinde bazı oyuncular büyük takımlara gitti. Dünya çapındaki kulüplere sıçrama yapabiliyorsunuz. Manuel Neuer ve ben Bayern Münih'e gittik. Mesut Özil Real Madrid'e gitti" ifadesini kullandı.

Bayern Münih'e hangi Türk oyuncular transfer olabilir?

Ozan Kabak'ın yanı sıra bazı Türk oyuncuların Bayern Münih'e transer olabilecek kalibrede olduğunun altını çizen 37 yaşındaki futbol adamı, "Ozan'ın büyük potansiyeline inanıyorum. Ozan'a ek olarak mesela Leicester City'de forma giyen savunma oyuncumuz Çağlar Söyüncü. Freiburg'daki döneminden Bundesliga'yı biliyor. Hücum için bakarsak, Roma'da forma giyen Cengiz Ünder bu adımı atabilecek bir aday. Bundesliga'da ve Avrupa'nın diğer büyük liglerinde daha çok Türk'ün olmasını istiyorum. Sinyaller olumlu ve Avrupa Şampiyonası bunun için mükemmel bir yer" dedi. 

Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimiz

Altıntop son olarak, "Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefimiz gruptan çıkmak. Bu turnuvada, genç takımımız çok büyük gelişim göstermeli ve Türk futbolunu yükseltmeli" diye konuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler