Hani Barcelona'nın istemediği o çocuk var ya! Atletico'yu şampiyon yaptı

22.05.2021 - 21:55 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 22:08

La Liga’da sezon başında Barcelona’dan gönderilerek Atletico Madrid’in yolunu tutan Luis Suarez şampiyonluğa damga vuran isim oldu.

Hani Barcelona'nın istemediği o çocuk var ya! Atletico'yu şampiyon yaptı

AJANSSPOR-HABER

İspanya Ligi’nde 2020-21 sezonu Atletico Madrid’in şampiyonluğu ile noktalandı. Başkent ekibinin 7 yıllık hasretine son veren isimlerin başında ise şüphesiz Luis Suarez vardı. 

Barça 'artık yaşlandı' diye dışladı

Uruguaylı golcü önce 2014-15 sezonundan bu yana formasının giydiği ve sayısız başarı kazandığı Barcelona’dan sezon başında gönderilerek adından söz ettirdi. Barça kimsenin anlam veremediği şekilde "artık çaptan düştüğü gerekçesiyle" birden Suarez’i istenmeyen adam ilan etti.

7 milyon Euro'ya ezeli rakibe verildi

Üstelik Katalanlar en büyük golcüsünü 7 milyon Euro gibi bir bonservisle şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden Atletico’ya satarak, ‘Bir kulüp nasıl yönetilemez’ dersi verdi.  

Suarez: Barcelona bana değer vermedi

Şampiyoluktan sonra sezon başında yaşadığı hayal kırıklığına değinen Luis Suarez, “Barcelona bana değer vermedi ve Atletico Madrid kapılarını açtı. Bana güvendiği için bu kulübe hep minnettar kalacağım" açıklamasında bulundu.

Messi de şaştı bu işe 

Nitekim Suarez’in hem özel hayatında hem de takımdaki en yakın arkadaşlarından Lionel Messi de uzun süre bu karara bir anlam veremediğini belirterek ligin büyük bölümünde küskünleri oynadı. Tarihi bir hata yapan Barcelona, ligi 3. bitirip, Şampiyonlar Ligi’ne de erken havlu atarken Atletico ise yeni golcüsüyle adeta uçuşa geçti. 

Şampiyonluk gollerini attı

Atletico Madrid ile La Liga’daki 33 maçta 21 gol atan Luis Suarez tabelayı değiştirmesi dışında liderlik görevini de üstlendi. Suarez şampiyonluğu getiren en kritik 2 maçta önce geçen hafta Osasuna’yı 2-1 yenerlerken 88. dakikada galibiyet golünü kaydetti.

Suarez olmasa kupa Real'e gidecekti

Bu hafta da 1-1 devam eden Valladolid karşılaşmasında yine skoru 2-1’e getiren oyuncu oldu. Bu gollerden biri bile gelmese şampiyonluğu Real Madrid kazanacaktı. Böylece 34 yaşındaki golcü kariyerinin sonlarında bir kez daha devlere meydan okuduğu savaştan galip çıkmış oldu.  

7 yıl sonra tarih tekerrür etti

Bir diğer ilginç not da Atletico’nun bundan önceki son şampiyonluğunu elde ettiği 2013-14 sezonunda, Barcelona’dan o dönemki golcüsü David Villa'yı alması ve Katalanların yine kupayı rakibine kendi elleriyle hediye etmesi olarak dikkat çekti. Böylece iki kulüp arasındaki tarih 7 yıl sonra tekerrür etmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler