Hannover'i çalıştıran Kenan Koçak, Radyospor'a konuştu!

09.12.2019 - 15:34 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 15:27

Hannover'i çalıştıran Kenan Koçak, Radyospor'a konuştu!

Almanya 2. Ligi’nde Hannover 96’nın çiçeği burnunda teknik direktörü Kenan Koçak hedefleri ve planlamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zor bir misyon üstlendiklerini anlatan Koçak, ”Türkiye’den de teklifler aldım. Ama beni heyecanlandıran bir teklif olmadı” dedi. Ayrıca Koçak, Almanya’da yaşayan Türk futbolcularla ilgili de analizlerini paylaştı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Kenan Koçak’ın açıklamaları şu şekilde:

Kenan Koçak: "Hannover'de zor bir görevi kabul ettik"

Zor bir göreve geldik. Takım düşme potasındaydı. Yukarıya çıkardık. İnşallah sezon sonunda istediğimiz hedefe ulaşırız. Sözleşmem sezon sonuna kadar. Takım 16. sıradaydı. Hannover, Almanya tarihinde yeri olan bir kulüp. Bundesliga 1’de mücadele ettiklerinde de görüşmüştük. Nasip bugüneymiş.

Kenan Koçak: "Hannover, her zaman Bundesliga'da olabilecek bir takım"

Geçen sene takımın alt lige düşmesi ve 2. Lig’e iyi başlamaması sonrası bir teklif geldi. Kulüp büyük ve köklü bir kulüp. Bana bir teklif geldi ve ben de değerlendirdim. Bundesliga’da her zaman olabilecek bir takım.

Kenan Koçak ve Hannover'in transfer planı nedir?

Zor bir görev ve zor bir misyon üstlendik. Kadromuzda Türk oyuncu yok. Önümüzde 2 tane maçımız var. Takımı belli bir seviyeye getirmemiz lazım. Düşme tehlikesi yaşamak istemiyoruz. Sonrasında hangi mevkilere oyuncular gerektiğini düşünüp, analiz edeceğiz. Ona göre de karar vereceğiz.

Kenan Koçak'a Türkiye'den teklif geldi mi?

Sandhausen’de düşük bir bütçesi vardı. Sandhausen iyi bir noktada. Türkiye’den de arayanlar, teklif yapanlar oldu. Ama beni Türkiye’den heyecanlandıran bir teklif gelmedi.

Kenan Koçak'tan Ozan ve Ahmed Kutucu yorumu...

Ozan Kabak, Stuttgart’ta da iyiydi. Kendisini geliştirdi. Schalke’de de iyi bir performans ortaya koyuyor. Ahmed Kutucu da çok yetenekli futbolculardan. Milli takımı seçmesi sevindirici bir olay. İnşallah ay-yıldızlı formaya katkı verir. Ahmed Kutucu potansiyeli yüksek bir oyuncu.

Kenan Koçak: "Kaan ve Kenan iyi futbolcular"

Düsseldorf inişli çıkışlı bir sezon geçiriyor. Kaan Kayhan ve Kenan Karaman iyi futbolcular. Türkiye’ye transfer olacakları yönünde bir bilgi almadım. Almanya’da U17 ve U19’da iyi oyuncular var. Önlerini açık görüyorum.

Kenan Koçak: "Yunus, Bundesliga'da her takımda oynayabilecek potansiyelde"

Yunus Mallı çok değerli bir futbolcu. Sadece Bundesliga değil Türkiye için öyle. Kişilikli, yetenekli bir oyuncu. Hocası Yunus’u kadroda düşünmüyor gördüğüm kadarıyla. Yunus, Bundesliga’da her takımda oynayabilecek potansiyele sahip. Hakkına hayırlısı olsun.

Türkiye Ligi hakkında Kenan Koçak ne düşünüyor?

Türkiye’de büyük kulüpler çok fazla puan kaybettiler. Sivasspor gibi bir Anadolu takımı üstün başarı ortaya koydu. Alanyaspor da başarılı. Enteresan bir lig oluyor. Önemli olan yarışın nasıl gideceği. Son düdük çaldığında neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Kenan Koçak: "Kolay bir grup demek tehlikeli olur"

A Milli Takım başarılı. Ama dikkatli olmak gerek. Heyecana kapılmamalıyız. Grupta kolay rakip yok. Biz iyi çalıştıktan sonra başarılı olabilir. Kolay bir grup diyemeyiz. Bu tehlikeli olur.

Senin için hazırladığımız haberler