Harden’ın gelişi Nets için zirve de olabilir diplere iniş de…

14.01.2021 - 16:47 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 16:51

Brooklyn Nets, NBA’de sezonun en büyük takasına imza attı. Yapılan dörtlü takas sonrasında James Harden’ı kadrosuna katan siyah-beyazlı ekip, Kevin Durant ve Kyrie Irving’in yanına bir süperstar daha kattı. Ancak Harden’ın gelişi, Nets için hayır mı yoksa şer mi?

Harden’ın gelişi Nets için zirve de olabilir diplere iniş de…

Bertan ERMAN – AJANSSPOR

NBA’de yılın takası yapıldı ve Brooklyn Nets, Houston Rockets’tan James Harden’ı kadrosuna kattı. Nets ve Rockets’ın yanı sıra, Cleveland Cavaliers ve Indiana Pacers bu takasın içine dahil oldu. Brooklyn Nets, Harden’ı transfer ederken, Caris LeVert, Jarrett Allen ve Taurean Prince gibi önemli parçalara veda etti. Tabii, New York ekibinin gönderdikleri bunlarla sınırlı değil; Dante Exum ve Rodions Kurucs’un yanı sıra, 4 tane ilk tur draft hakkı ve 4 tane draft değişim hakkını da elinden çıkardı.

Kyrie-Harden uyumu(?)

Brooklyn Nets, bu sezon Doğu Konferansı’nın en büyük üçlüsüne sahip oldu. Kevin Durant, Kyrie Irving ve James Harden. Fakat burada gardlar arası uyum, kafalarda büyük soru işaretleri oluşturuyor. Çünkü hem Kyrie Irving hem de James Harden topla oynamayı çok seven isimler. Irving’in bireysel olarak öne çıkma arzusu gözle görülen bir durum. James Harden da, topu sıklıkla elinde tutuyor; ancak Houston döneminde yaptığı birçok triple-double, kendisinin topu doğru bir şekilde yönlendirdiğini gösteriyor. Bir laf vardır; iki cambaz bir ipte oynamaz. Brooklyn’de Kyrie ve Harden aynı ipte oynayacak. Burada rollerin kesin ve net olması çok mühim.

Steve Nash’e büyük görev düşüyor

Kyrie Irving ve James Harden gibi topla oynamayı çok seven iki ismi yönlendirecek tek bir isim var; o da Brooklyn Nets’in baş antrenörü Steve Nash. Kendisi 2000’li yıllarda top yönlendirmenin ve dış atışların uzman isimlerinden biriydi. Nash’in elinde birbirinden yetenekli ve bir o kadar sorunlu iki yıldız var. Kanadalı çalıştırıcı, Kyrie ve Harden’ın hem saha içindeki rollerini net bir şekilde belirlemesi gerekecek hem de saha dışı durumlarını da çok iyi bir şekilde kontrol edecek. Kyrie ve Harden’ın son zamanlarda yaptıkları ortada.

İkisi de partilerden cezalı

Bir tarafta kız arkadaşının koronavirüs tedbirlerine aykırı partisine katılan ve bu nedenle 50 bin dolar ceza yiyen James Harden var. Bir diğer tarafta da kafasına göre maça çıkmayan ve sonrasında partide olduğu anlaşılan Kyrie Irving ve o da ciddi bir ceza yiyecek. İkisi bir arada, Brooklyn gibi New York’un merkezi bir yerinde olmaları, pandemiye rağmen bu camianın sosyal hareketliliği ve zor kontrolleri, Brooklyn’in takım kimyasını kötü anlamda etkileyebilir. Yıldızlar bu nedenle verimsiz olursa, bütün büyük sorumluluklar ister istemez Kevin Durant’e yüklenecek. Bir aracın motoru ne kadar güçlü olursa olsun, gerekli yan parçaları ve yağı olmadan çalışmaz. Brooklyn Nets, böyle bir duruma düşebilir ve bu da Philadelphia, Boston gibi dişli rakiplere karşı hüsran yaratacak sonuçlar doğurabilir. Hatta Miami Heat’i de buna ekleyebiliriz; Milwaukee’ye geçen sezon Playoff’ta ne yaptıkları ortada.

Eğer uslu çocuk olurlarsa…

Kyrie Irving ikinci, James Harden ilk yüzüğünü alabilir. Antrenörlerinin yönetiminde, sıkıntı çıkarmayan, işlerine bakan ve rolleri belli olan Kyrie-Harden gard ikilisi, Kevin Durant gibi komple bir isimle Nets’i 18 yıl sonra finale taşır ve LeBron James-Anthony Davis ikilisiyle göz korkutan Los Angeles Lakers’a meydan okur, bu takım uzun vadede istikrarlı bir takım olur. Aksi takdirde Nets’in akıbeti, bir dönem Carmelo Anthony ve Chauncey Billups’ı alıp takım kimyasını bozan New York Knicks’in bir benzeri olur; en fazla konferans yarı finali görür. Net!

Senin için hazırladığımız haberler