Antalyaspor'un genç yeteneği: ''Harun Alpsoy'' analizi

02.06.2019 - 21:40 | Son Güncellenme: 02.06.2019 - 21:40

Antalyaspor'un genç yeteneği: ''Harun Alpsoy'' analizi

Antalyaspor'un genç yeteneği: ''Harun Alpsoy'' analizi

Harun Alpsoy

 

Yaş: 3 Mart 1997 (22)

Ülke: Türkiye - İsviçre

Güncel takımı : Antalyaspor

Mevki: Orta saha sağ

Yan Mevki: Merkez orta saha On numara

Boy : 1.85

Ayak : Sağ

Güncel Değer : 400 bin €

 

 

 

 

Profil

 

 

İsviçre Menziken doğumlu Türk futbolcu Harun Alpsoy Zürich takımı alt yapısında futbola adım atmıştır.

Ardından Luzern, GC U21 forması giymiş 2015 yılında Grasshoppers, 2017 yılında ise Antalyaspor takımına transfer olmuştur. Bugüne kadar İsviçre U16, U17 ve U19 Milli Takım formalarını giymiştir. Orta Saha’nın ortasında görev yapan Harun Alpsoy günümüzde Antalyaspor forması ile futbol yaşantısını sürdürmektedir.

 

Milli Takım Kariyeri

 

Türkiye U20 4 maç

İsviçre U19 11 maç 3 gol

İsviçre U17 10 maç 1 gol

İsviçre U16 2 maç

 

Analiz – Rapor – Olumlu – Olumsuz

Analize başlamadan önce çoğu futbolseverin dikkatini Malatyaspor’a attığı o güzel gol ile çekmeyi başardığını kabul edelim. Harun Alpsoy hem okul, hem futbol, hemde işçilik ( bahçivanlık) yaparak bu zamanlara gelen bir genç yeteneğimiz. Oyunu çok yönlü oynaması ile dikkatlerimizi çekti ve bu yazıyı yazmamıza sebep oldu. Peki Harun Alpsoy saha içinde nasıl yeteneklere sahip? Neleri olumlu? neleri olumsuz? gelin bunu birlikte inceleyelim.

Şutları çok iyi. Bunun için ekstra antremanlar yaptığı o kadar net belli oluyor ki her çektiği şut sonrasında kendini biraz daha geliştirdiği ortada bu durumda Anadolu takımlarında özgüvene sahip olacak bir yetenek. Maç içinde kimsenin beklemediği bir an çektiği şut ile takımı daha da hırslandırıp saha içinde kalmasını sağlıyor.

Ligde oynadığı bir maçta kanat olarak görev yaptığını gözlemledim. Bu maç içinde kanatlardan çok iyi toplar getirerek takımı ileri taşımayı başardı. Maç içinde bir gol attırıp bir tane ise forvet oyuncusuna çok net gol pozisyonları yarattı. Aynı maç içinde dikkat edilen ise savunmaya fazla yardıma gitmemesi oldu. Bunu genele yaydığımız zaman pozisyonları daha net şekilde takip edip savunmaya daha sık yardıma gitmesi gerektiğini çok net gösteriyor. Saha içinde olumlu hareketlerini kapatacak bir eksiklik oluyor. Savunmadan alacağı topları ileri doğru çok net şekilde taşıyabilir. Yaşından dolayı bu özelliği ileri zaman da daha iyiye gideceğinden şüphem yoktur.

Fiziğini biraz daha geliştirmesi lazım. Fizik sorununu çoğu maçta yaşıyor. Eğer fiziğini düzeltirse pas yeteneğini ile güçlü orta saha olabilir. Mücadele etmesini seven bir oyuncu mücadeleci ve saha içinde elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu çalışkanlığının en büyük artısı ise fizik gücü olmamasına rağmen dayanıklı olmasını sağlıyor.

Yurt dışı alt yapısında aldığı eğitimin farkını her oynadığı maçta göstermesini biliyor. Her maç üstüne koyması kadar çalışkanlığı dikkat çekiyor. Hedefleri  doğrultusunda ilerleme yaptığı ortada disiplinli ve sezgileri çok yüksek. Bu yeteneklerinin bir üstüne çıkacaktır.

 

Pozisyon bilgisi çok yüksek bir oyuncu. Bek oyuncusunun arkasına yapılacak kademeyi genellikle Harun yapıyor. Savunma oyuncuların o pozisyona kaymasını engelleyip takımın düzenini sağlamasını çok iyi beceriyor. Bu sayede savunma arasından adam kaçırma riski azalıyor ve Harun bunu iyi yapıyor. Çoğu maçlarda savunma yardımı az olduğunu yazdım lakin ara sıra bunu uygulayarak dengeyi sağlamaya çalışıyor.

Topu beklemeyi biraz azaltmalıdır. Elinden geldiği kadar daha çok azaltmalıdır ki bu saye de topa daha çok sahip olur. Topu bekledikçe takımın top kazanması azalıyor biraz daha mücadeleye girmeli ve topu kazanmalıdır.

Saha da biraz daha takımla uyumlu olması lazım. Odaklanmasını arttırırsa takım ile uyumu üst seviyelere çıkabilir. Topla uyumu çok iyi olduğu için takım oynuna alışamıyor gibi dursa da bunu sıra sıra yapması da nadir özelliklerinden.

Sürekli oynadığı zaman kendini geliştirmeye devam ediyor. Yedek kulübesine oturduğu zaman ise gelişmesi için fazla çaba sarf etmediği dönemler oldu. Oynadığı zamanlar kendini daha çok geliştirmeye çalıştı ve sakinliği ile dikkat çekti.

 

Maddeler

- Top sürmesini iyi yapıyor.

- Pasları olumlu

- Fiziğini geliştirmeli

- Yeni taktik ve görüşlere açık

- 8 numara ve 6 numara pozisyonlarında uyumlu

- Merkez orta saha oynadığı zaman çok dikkat çekiyor

- Çok yönlü pozisyonlar için kendini geliştirmeli

 - Çalışkan bir oyuncu

- Mental olarak iyi

- Tekniği yeterli derecede

- Pozisyon almasını biliyor

- Dayanıklı ve dengeli bir oyuncu

- Olumlu ve sert şutlarda başarılı

- Doğal yeteneğe sahip

 Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 02.06.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler