Hasan Aksoy Koşusu'nda Kazanan Captain America | At Yarışı Haberleri

İsa Kethüda
05.12.2022 - 11:05 | Son Güncellenme: 05.12.2022 - 11:09

2009 yılında vefat eden at sahibi ve yetiştirici merhum Hasan Aksoy adına gerçekleştirilen Hasan Aksoy Koşusu'nu Captain America kazandı. İşte detaylar.

Hasan Aksoy Koşusu'nda Kazanan Captain America | At Yarışı Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamaya göre; Hasan Aksoy Koşusu'nda birinciliğe Captain America uzandı. 

İşte TJK'den yapılan açıklama şu şekilde:

"3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olan kum pistteki 1900 metre mesafeli koşuyu, Taylan Arslan'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Halil İbrahim Akçay tarafından antrene edilen doru erkek tay Captain America (Victory Gallop - Memphis Belle / Linamix) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.

Espinoza 2. oldu

9 safkanın start aldığı koşuda ikinciliği, Espinoza (Pleasantly Perfect - Cihannur / Unaccounted For) elde ederken, Perfect Effect (Toccet - Perfect Style / Perfect Storm) üçüncü, Saimhan (Smart Robin - Mount Cavell / Vision And Verse) dördüncü ve son olarak Batı Kasırgası (Win River Win - Paristambul / Bosporus) isimli tay da beşinci oldu.

Captain America’nın galip ayrıldığı koşuda müddet 2.03.28 olurken, farklar 1,5 Boy - 1,5 Boy - 3 Boy - Baş şeklinde sonuçlandı.

Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi adına Ferman Aslan'a kupasını ve çiçeğini, merhum Hasan Aksoy'un eşi Tülay Aksoy verdi.

Törende ayrıca, Hasan Aksoy'un oğlu Altuğ Aksoy da, tayın jokeyi Özcan Yıldırım'a bir buket çiçek verdi.

Törene, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Yönetim Kurulu Üyemiz Tuğban İzzet Aksoy, Eski Başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin ve Behçet Homurlu, Asli Üyemiz Halid Milli ile Aksoy ailesi de katıldı."

Hasan Aksoy kimdir?

1948 yılında Adana’da doğan Hasan Aksoy, lise eğitimini Adana’da tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisadi İlimler Fakültesi’nden mezun olan Aksoy, ticaret hayatına atıldı. Plastik, inşaat ve içecek alanlarında yatırımlar yaptı. Aile şirketi Aksoy Ziraii İşletmeleri’nin başına geçti. Çukurova bölgesinde sahip olduğu çiftliklerde tarımla ilgilendi. İş adamı ve sanayici kimliğinin yanı sıra Hasan Aksoy, genç yaşlarda başlayan at sevgisi dolayısıyla babası merhum Talip Aksoy’la beraber 1960’lı yıllarda at sahibi oldu ve yetiştiricilik yapmaya başladı. Hasan Aksoy, yetiştiricisi, sahibi ve ortağı olduğu Martin Amore, Hanedan, Trojen Horse, Cengiz Bey, Tuğban Bey ve Altuğ Bey olmak üzere birçok safkan ile başta Grup 1 Ankara Koşusu olmak üzere birçok kupa kazandı. Merhum Hasan Aksoy’un ismi günümüzde Topaz Harası ve aileden üçüncü kuşak atçı olan oğlu Tuğban İzzet Aksoy’un sahibi olduğu eküri ile halen yaşatılmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler