Hasan Arat: "Başkanla görüştüm, hakkaniyetli yönetecekler... Aksi halde kendileri üzülür"

Akın Ungan
22.05.2024 - 18:31 | Son Güncellenme: 22.05.2024 - 20:31

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Trabzonspor ile oynayacakları Türkiye Kupası finali öncesi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda açıklama yaptı. İşte tüm detaylar.

Hasan Arat: "Başkanla görüştüm, hakkaniyetli yönetecekler... Aksi halde kendileri üzülür"

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, dev finalin oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nı ziyaret etti. Arat, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Final karşılaşmasının her iki camiaya da hayırlı olmasını diliyorum"

Hasan Arat, "Final karşılaşmasının her iki camiaya da hayırlı olmasını diliyorum. Centilmence bir karşılaşma olmasını umuyorum. Tribünlerin dağılımı gayet olumlu yapıldı. Biz Beşiktaş olarak çekmiş olduğumuz kuradan memnunuz. Bir şenlik havasında, Türkiye'ye barış getirecek güzel bir çerçevede bir final olmasını diliyoruz" dedi.

"Beşiktaş bu kupayı alarak bu seneyi unutturmak istiyor"

Arat, "Takımımız hazır. Sakatlıklar hemen hemen toparlandı. Beşiktaş bu kupayı alarak bu seneyi unutturmak istiyor. Ona göre konsantre vaziyette herkes yarına hazırlanıyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'un Beşiktaş maçı kamp kadrosu belli oldu!
Habere Git

"Bu taraftarlarımızı üzen bir sezon oldu"

Hasan Arat, "İyi bir sezon geçirmedik. Bu taraftarlarımızı üzen bir sezon oldu. Ama yarınki kupa, Türkiye'nin ilk kupası olacak. Bu kupayı Beşiktaş'ın kazanması en büyük isteğimiz" açıklamasını yaptı.

"VAR'da yabancı hakem olacak, bunu biz talep etmiştik"

Arat sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu bir spordur. Spora spor gibi yaklaşmamız lazım. Hakem atamaları belli oldu. VAR'da yabancı hakem olacak. Bunu biz talep etmiştik, bu talebimizi Federasyon olumlu karşıladı. Hakemlerimizin çeşitli nedenlerle birçok konuda eleştirileri olabilir. Hakemlerin çok hakkaniyetli yöneteceğine inanıyoruz. Her iki camia hazır. Hem kendi sporcularımıza hem rakibe centilmence mücadele içinde olmalarına ve olumlu mesaj vermeleri gerektiğine inanıyorum. Tabi burada en önemli unsur hakemler. Hakemlerin de tüm Türkiye'nin ve yurt dışının bu karşılaşmayı seyredeceğinden emin olarak ona göre yönetmeleri en önemli dileğimizdir"

"Sayın başkan ve yöneticilerle görüştüm"

Hasan Arat, "Sayın başkan ve yöneticilerle görüştüm. Hakkaniyetli bir yönetim sergileyeceklerini söylediler. Ben buna inanıyorum. Aksi halde kendileri üzülürler. Artık Türkiye'de hakem hatalarından herkes sıkılmış durumda. Beşiktaş'ın buna tahammülü yok. Ben doğru bir idare yapılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
UEFA Tüpraş Stadı’na iki finali birden nasıl verdi?
Habere Git

"Beşiktaş DNA'sında kupa kaldırmak vardır"

Arat, "Sporda bahane olmaz, çıkacaksın oynayacaksın ve o kupayı alacaksın. Beşiktaş finallerin takımıdır. Beşiktaş DNA'sında kupa kaldırmak vardır. Kötü bir sezon geçirmiş olabiliriz ama Beşiktaş o kupayı kaldıracak kaliteye sahiptir. Kupa camiamıza, Çarşı'ya inecektir" diye konuştu.

"Avrupa Şampiyonası'nda stadımızın listeye alınmadığını biliyorduk..."

Son olarak UEFA'nın Avrupa ve Konferans Ligi finallerini Tüpraş Stadyumu'nda oynanmasına karar vermesi hakkında konuşan Arat, "İlk günden beri Beşiktaş'ın haklarını yedirmeyeceğimizi söyledik. Beşiktaş dünyanın en güzel stadına sahip. Avrupa Şampiyonası'nda stadımızın listeye alınmadığını biliyorduk. Biz de temaslarımızı sıklaştırdık. Bugün alınan karar Beşiktaş için gurur vesilesidir. Türkiye'nin bu güzide kulübünün stadının finallerde adını yazdırması camiamız için önemlidir" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler