Hasan Arat'tan TFF seçimi açıklaması: "3 alternatifli karar verebiliriz"

Orhan Gülek
18.07.2024 - 12:38 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 13:49

Beşiktaş başkanı Hasan Arat, TFF seçimlerinde nasıl bir yol izleyeceklerini açıkladı. Arat, adaylıktan çekilen Servet Yardımcı için de flaş ifadeler kullandı. İşte detaylar...

Hasan Arat'tan TFF seçimi açıklaması: "3 alternatifli karar verebiliriz"

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, TFF seçimlerine ilişkin, "Beşiktaş Kulübü, seçimdeki kararını adayların açıklamalarından sonra verecek. Biz 3 alternatifli karar verebiliriz. Adaylar programını açıkladıktan sonra karar vereceğiz." dedi.

"Türkiye için tarihe geçecek notlardan bir tanesidir"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, ilk olarak adaylıktan çekilen Servet Yardımcı hakkında şu ifadeleri kullandu:, "Camiaya hayırlı olsun. Böylesine önemli kişiliklerin, UEFA İcra Kurulu'nda görev almış bir üyenin adaylığa müracaattan sonra çekilmesi Türkiye için tarihe geçecek notlardan bir tanesidir. Çok üzücü bir durumdur. Keşke herkesin adaylığı onaylandıktan sonra seçime devam etseydi. Bu daha doğru olurdu. Ancak demokrasiye inancımız tamdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak adayların kendi programlarını tanıttıktan sonra kararımızı vereceğiz. Bu kararımız sandıktaki neticeyi belirleyecektir. Kararımız kendi delegelerimizin fikirleri doğrultusunda olacaktır. Duruşumuz çok net. Adayların çıkması projeleri tetikler. Ben bu iki adaylı seçimin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

"VAR kayıtları pazartesi günü açıklanmalı"

Arat sözlerini şöyle sürdürdü, "Birinci asıl konu şeffaflık. Kurulların şeffaflığı. Hiç kimse birilerinin adamı olmamalı. Seçildikten sonra bulunduğun kulübün yeleğini çıkartmalısın. VAR kayıtları pazartesi günü açıklanmalı. Şeffaflığın devam etmesi önemli. Merkez Hakem Kurulu son derece önemli. Yabancı hakemler geldikten sonra hakemler daha farklı bir disiplin içine girdiler. Rekabet iyi bir şeydir. Rekabet kaliteyi getirir."

"Biz 3 alternatifli karar verebiliriz"

Hasan Arat, TFF Başkanlığı için aday olan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamalarından sonra Seçim için kararlarını vereceklerini belirtip, "Beşiktaş Kulübü, seçimdeki kararını adayların açıklamalarından sonra verecek. Biz 3 alternatifli karar verebiliriz. Adaylar programını açıkladıktan sonra karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"Kulüplerin eli kolu bağlı oluyor"

Yabancı sayısının değişmesiyle ilgili Arat, "Yapılmış kontratlar var. Yabancı sayısını buraya indirdik denmesi kulüpleri sıkıntıya sokuyor. Dolayısıyla kulüplerin eli kolu bağlı oluyor. Federasyonun kontratı devam eden isimler için daha esnek olması gerkeiyor." açıklamasında bulundu.

"Cenk Tosun'un kararı kendini bağlar"

Cenk Tosun'un Fenerbahçe'ye transferi hakkında da konuşan Hasan Arat, "Cenk Tosun'un kararı kendini bağlar. İnsanların kararlarına saygı göstermek lazım. Bizim başka planlarımız vardı. Hocamız, iki genç oyuncumuz Semih ve Mustafa'ya daha fazla şans vermek istiyor. Herkes için hayat daha güzel olsun. Cenk Tosun'a hayatta başarılar diliyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler