Hasan Bek: ''Taraftar tuttuğu takımın en iyi en büyük olduğunu düşünmeli!''

26.03.2018 - 18:13 | Son Güncellenme: 26.03.2018 - 18:13

Hasan Bek: ''Taraftar tuttuğu takımın en iyi en büyük olduğunu düşünmeli!''

Herkes tuttuğu takım için hislerini söyleyebilir, bu kimseyi rahatsız etmemeli, herkes mensup olduğu takımla ilgili istediği gibi güzel düşünceyi paylaşabilmeli.

Bir taraftar tuttuğu takımı özel görmeli, onun için güzel düşüncelere sahip olmalı. Ayrıca Türkiye'de FETÖ'ye tek karşı çıkan kulüp Fenerbahçe oldu, biraz da bunları söylesin Fenerbahçeliler.

Dün Milli maç mı vardı? Dün gazetenin bir kenarında Lucescu'yu gördüm, maç olduğunu öyle anladım. 2002'de 16 yıl geçmiş, millia maçlarda işi gücü bırakırdım. O dönem heyecanı düşünüyorum, şimdiye bakıyorum duygular bitmiş gözüküyor. Şimdi insanlar bedava bilet bulsa bile mazeret üretip maçlara gitmiyorlar.

Bazı rol model insanlar vardır, mesela Phelps'i düşünün onun aldığı madalya kadar bizim ülkemiz madalya almadı. Bu adam esrar içtiği için ve 2 ay sonra Olimpiyatlar var bu adamı 6 ay men ettiler. Yarışma falan önemli değil dediler ve yarıştırmadılar.

 

Biz milli takımda kebapçıya kadar geldik, ben burada söyleyince Hasan Bek düşman diyorlar. Ne düşmanlığı ben burada rol model insanların ülkeye kattığı değerden bahsediyorum.

 

Bir tarafta -Karadağ - Türkiye maçı var, diğer taraftar Rusya, Brezilya, İspanya, İtalya, İngiltere, Arjantin, Almanya maç yapıyorlar. Bizim maçı kim izler? İzleyenlerin tercihini herkes sorgular.

Bu yüzyılda artık her şey kalite oldu, insanlar kaliteyi seçiyorlar, bu sebeple bizi izlememeleri normal.

Radyospor programcısı ve spor yorumcusu Hasan Bek'ten, Türkiye - Karadağ mücadelesi ve Galatasaray Fenerbahçe Beşiktaş gündemlerini değerlendirdi.

Açıklamalarını sizler için derledik.

Fenerbahçe, taraftarı Trabzon'da maç izleyebiliyor mu? İzleyemiyor bu ülke bunu haketmiyor. Biz eskiden maçları hep beraber izlerdik, küfür etmezdik, üçlü çekerdik ve en küfürlü tezahürat 'bir baba hindi' tezahüratıydı artık bu ortam yok.

Fenerbahçe taraftarı Trabzon'a gidebilmeli devlet bunu sağlamalı, bu ülke bunu haketmiyor.

Mustafa Cengiz'in Galatasaray'ın her şeyini anlatmasını tavsip etmiyorum. Böyle Galatasaray başkanlığı olmaz, Galatasaray elitlerin kulübüdür, kol kırılır yen içinde kalır. Ama şu an Galatasaray'da herkes her şeyi biliyor. Tefeciden para alındığı bile söylendi sonra üzeri kapatıldı.

Koskoca kulübün sırlarını deşifre etmen çok büyük zarar vermiştir.

Dursun Özbek, 2.5 yıldır başkandı ve sürekli konuşulan konu neydi? Galatasaray battı batacak ve şimdi Mustafa Cengiz başkan oldu dürüst olmak lazım ben Galatasaray tarihinde böyle bir kongre görmedim. Baskın seçim kararı alıp ben kaybedeni ilk defa gördüm.

Dursun Özbek üst üste hatalar yaptı ve bunun bedelini ödedi, büyük hatalar yaptı Serdar Güzelaydın'ı ben Beşiktaşlı biliyordum onu kulübe getirdi.

Bu kulüpler artık böyle gidemezler bunlar hep sahipli olacaklar. Artık Katarlılar mı alır Çinliler mi alır bilemem ama bu böyle gidemez. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın başına yeni getirip Yeni Galatasaray, Fenerbahçe Beşiktaş yapamazsın çünkü o zaman geçmişlerini de kenara atıyorsun. Bunu yapamazsın bunu insanlar kabul etmezler içlerine sindiremezler.

Fikret Orman'ın inat uğruna sırf kongrede alırım dediği için alması 100 milyon liraya maloldu. Böyle yapamazsın böyle yaparsan küçük Aziz Yıldırım olursun.

Göreceksiniz kulüpler 2-3 yıl içinde satılacaklar göreceksiniz.

Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gitmek çok büyük bir maddi kaynak sağlayacak. Mesela bu sezon Beşiktaş şampiyon olursa en az 50 milyon euro ekstra gelir sağlayacak. İşte o zaman Galatasaray ve Fenerbahçe'yi sollayabilir.

Galatasaray şampiyon olursa idare eder 1-2 sezon daha kurtarır, Fenerbahçe ise Ali Koç sayesinde biraz şanslı onun sağlayacağı imkanlar var.

Senin için hazırladığımız haberler