Beşiktaş divanında Ahmet Nur Çebi ile Hasan Arat arasında gerilim

İsa Kethüda
16.09.2023 - 15:58 | Son Güncellenme: 16.09.2023 - 16:08

Beşiktaş'ın divanında Ahmet Nur Çebi ile Hasan Arat arasında gerilim yaşandı. Arat'ın eleştirilerini yanıtlayan Çebi, "Hasan Bey daha fazla ileri gitmek istemiyorum" dedi.

Beşiktaş divanında Ahmet Nur Çebi ile Hasan Arat arasında gerilim

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, divan kurulu toplantısında kendisine eleştiriler yönelten başkan adayı Hasan Arat'a aynı tonda sert cevaplar verdi. Çebi, Arat'ın son seçimden sadece iki ay sonra derneklerle toplantılara başladığını söylerken, eski başkan Fikret Orman aleyhinde "Paralar nerede" diye bağırttığını açıkladı.

Fikret Orman'a savunma hakkı verildi

Arat'ın, Orman'ın bütçeyi aştığına dair kazanılan 515 milyon liralık davayı neden üst mahkemeye taşıdığına dair sorusunu yanıtlayan Çebi, "515 milyon liralık davayı neden üst mahkemeye taşıdınız diye sordu? Ali Rıza Bey (Dizdar) hatırlar. Dedim ki 'Bir insanın yargılanma hakkını neden elinden almak istiyorsunuz? Bu davayı zaten kazanmışsak üst mahkemede de kazanırız. Bir hata varsa o insanın suratına nasıl bakarsınız? Benim yargılanma hakkım elimden alındı dedirtmem ben'. Dava sonuçta yargının başka ucuna gitti. Suya atmadık. Dava ortada duruyor" dedi.

"Fulya'da kongre hilesi yapılmış"

Fulya davasına yönelik Arat'ın sorusunu da cevaplayan Çebi, "50 kere açıkladık. Zararımız çok büyük. Yargı yoluyla hakkımızı aradık. Alabildiğimizi aldık alamadığımızı alamadık. Her ülkede olabilir. Bizim ülkemizde de yargının her zaman sağlıklı karar aldığını düşünmeyim. Bu da bana göre doğru bir kararla bağlanmadı. Ama davadaki zaiyatımızın sebebi genel kurula getirilirken 'Şu kadar şu kadar oranıda; yüzde 62'si Beşiktaş'ın deniyor. Arka tarafta malın yüzde 48'i, 50'lisi arka sayfalarda teslim edilmiş! Gidin bakın Fulya'da yüzde 62 küsürü bizim. Kat irtifak hakkı bizde ama daireler başkasında! Bu bir kongre hilesiymiş! Davamızı açtık, kazandığımız meblağlar da oldu" dedi.

İlgini Çekebilir
Arat'tan Çebi'ye: Babamın adını bir daha ağzınıza almayın!
Habere Git

"Seçimden 2 ay sonra toplantılar yaptın"

Başkan adaylarının da hırpalanmasını istemediğini söyleyen Çebi, "Beşiktaş Başkanlığı'na aday olacak hiç kimsenin hırpalanmasını istemiyorum. Bana yapılanın başkasına yapılmasını istemiyorum. Ama 15 ay oldu. Bir seçim oldu. Aday olmadınız. O seçimi takip eden iki ay sonra dernek toplantılarıyla camiayı rahatsız etmenin ne faydası olur, onu bilmiyorum" dedi.

"Taraftarla karşı karşıya getirme şeyiniz mi var"

Arat'ın kendisini taraftarla karşı karşıya getirmeye çalıştığını savunan Çebi, "Taraftarımıza hiçbir zaman saygısızlık etmedim. Ben başkaları tarafından manipüle edilen bazı taraftarları ifade ettim. Ama sizin, bunu birleştirerek; taraftarın tamamını ifade ettiğimi ifade ederek, taraftarla beni karşı karşıya getirmek gibi bir şeyiniz varsa, bunu yapmayın! Görev süreme kadar müsaade edin, sonra bunu yapalım. Taraftarla herhangi bir sorunum yok" dedi.

"Arat'ın yardımcısı Paralar nerede dedi"

Fikret Orman'a "Paralar nerede" sloganını Hasan Arat'ın yardımcısının attırdığını söyleyen Çebi, şöyle devam etti: "Siz de biliyorsunuz. Şu köşede oturuyordu Hasan Bey'in yardımcısı. Ben 'Fikret Orman'a paralar nerede diye bağırtan ben değilim' dedim. Sözüm kesildi, o köşedeki arkadaşlardan biri; Hasan Bey'in arkadaşıydı. 'Başkan dert etme, onu biz yaptık biz' dedi. Onu o gün yapan bugün de yapar. Yapıyorsa yanlış, yapmıyorsa ne mutlu bize. Gerekiyorsa hatamız varsa çıkar söyleriz, eğer o yaptırmıyorsa. Ama iyice araştırıp arkasına bakmamız lazım. Gelişigüzel konuşulacak konular değil bunlar." Bu esnada Arat, Çebi'nin bu sözlerine bulunduğu yerden itiraz etti.

İlgini Çekebilir
Çebi müjdeyi verdi! Stat isim sponsorluğunda geri sayım
Habere Git

"Ana avrat küfürler rahatsız etmedi mi"

Çebi, kulübün eski bir sporcusu olduğu için her zaman saygı duyacağını vurgulayarak, "Beşiktaşlılığınıza diyecek hiçbir şey yok. Ama sosyal medyada siz de biliyorsunuz, troller var, boot hesaplar var, küfürler var. Hiç rahatsız oluyor musunuz? Ahmet Çebi'nin anasına avradına çoluğuna çoğucuğuna küfür edilirken bunlardan hiç rahatsız olmuyor musunuz? Bir şey söylediniz mi?" dedi. Arat ise bu sorulara "Evet" deyince, Çebi, "Peki teşekkür ederim. Bunu talep edecektim sizden" diye cevap verdi.

"Hasan Bey ileri gitmek istemiyorum"

Hasan Arat, Çebi'nin konuşmasına sık sık yerinde cevap vererek ithamları reddetti. Bunun üzerine Çebi, "Yapmayın, daha ileri gitmek istemiyorum. Yarın bu kulübe başkan olacaksınız. Olabilirsiniz. Bakın o arkadaşla siz Zorlu'da orada burada kongre üyeleriyle beraber yemeğe gidiyorsunuz. O arkadaş sizin yardımcınız. Hasan Bey müsaadenizle ben konuşmamı bitireyim. Siz nasılsa bir yerlerde çıkıp cevabınızı vereceksiniz" dedi.

"23 yılda niye istifa çağrısı yapmadın"

Hasan Arat'ın 1-1 sonuçlanan Beşiktaş-Pendikspor maçından sonra attığı tweet'e de değinen Çebi, "Takım 1-1 maçı bitiriyor, 'Güven sorunu var' diyorsunuz. Ernst-Young raporu çıktı. O dönemde başkanın inisiyatifinde olan bu raporu kaç kere yargıladınız, istediniz? 23 sene boyunca bu takım şimdi mi 1-1 berare kaldı, güven sorunu var? Neden daha evvel diğerlerinin istifasını istemediniz, seçim kararı alınmasını istemediniz? Çıkıp aday olacaksınız, gelin benimle konuşun. Beraber bir harita çizelim. Benden sonra birileri başkan olacak. Siz niye olmayasınız. Sizinle benim ne işim var!" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
İşte Beşiktaş'ın Trabzonspor kadrosu! Yıldız oyuncu listede yok...
Habere Git

"Perde arkasından devam etsin"

Hasan Arat ise bu esnada, kendi yardımcısının Orman'a bağırmadığını ve derneklerle görüşmeler yapmadığını söyledi. Çebi de "Hasan Bey, bu koltuklarda şu anda da sizinle olan arkadaş 'Biz bağırttık' dedi. Muhatabım sizsiniz ama sizinki perde arkasında yazmaya devam etsin!" diyerek konuşmasını bitirdi.

Senin için hazırladığımız haberler