Hasan Bozkurter: "Ahmet Nur Çebi ciddi destek aldı çünkü..."

21.10.2019 - 18:52 | Son Güncellenme: 21.10.2019 - 16:00

Hasan Bozkurter: "Ahmet Nur Çebi ciddi destek aldı çünkü..."

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Hasan Bozkurter, siyah-beyazlılarda gerçekleştirilen ve Ahmet Nur Çebi’nin başkan seçildiği seçim hakkında konuştu. Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Bozkurter’in açıklamaları şöyle:

Hasan Bozkurter: "Beşiktaş'ta feodalizm çöktü"

Beşiktaş’ta artık ‘Kongre Ağalığı’ dönemi bitti. Kimse kimseyi pazarlayamaz. “Ben şu kadar güce sahibim” deyip başka listelerde yer kapma mücadelesinin olamayacağı gözler önüne çıktı. “Şu kadar oyum var” demenin de artık tarihe gömüldüğü görüldü. Beşiktaş yolda kalmadı. Kongre üyeleri ve başkan adayları kulübe sahip çıktı. Birlik ve beraberlik içinde hep beraber çıktık. Beşiktaş’ta özgür seçim olacak. Artık bu kesinleşmiştir. Feodalizm çöktü. En büyük kazanım budur.

"Gökhan Sarı'nın 120 bin lira maaş alıyorsa, yanlışın başladı yer bellidir"

Beşiktaş’ta bir anlayış bitti. Sorunsuz bir şekilde harcamaların bittiği gün. CEO olan Gökhan Sarı arkadaşımız kıymetlidir. Ama asgari ücretin 2020 lira olduğu bir dönemde siz 120 bin lira alıyorsanız olmaz. Holding ve bankaların CEO’su bile bu maaşı alamıyorsa yanlışın başladığı yer bellidir. Hak edilmeyen maaşlar var. Niye böyle Beşiktaş’ı üzüyorsunuz diyorlar. Biz Beşiktaş’ın 1 kuruşuna sahip çıktık. Deplasman maçlarına, maç biletlerine tamah etmedik. Beşiktaş’a gücümüz kadar sahip çıktık. Haklılığımız da çıktı. Keşke haksız olsaydık da Beşiktaş bu kadar borcun altına girmeseydi. Önemli olan Beşiktaş’ı ekonomik olarak yaşatmaktır.

Ahmet Nur Çebi'nin nasıl bir planı olacak?

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin önce tasarruf etmesi lazım. Ocak ayında flaş transfer yapma şansı da zaten yok. Personel maaşları da 5 ay geriden geliyor. Yayıncı kuruluşun 30 yıllık gelirine temlik konuluyor. Beşiktaş’ın iliğini kuruttular. Bankalara borç 1.6 milyar. Böyle bir maceraya girilir miydi? Bankalar Birliği Ali Koç’un önüne aynı şartı koyduğunda Koç neden kabul etmedi? Çünkü başka çareleri kalmadı. Bile bile lades dediler. Arkadaşlar, para aldıktan sonra konuşma şeklini değiştirdi. Personele para verdik dediler. 6-7 aylık personel borcu vardı. Onları da ödemek lazım.

Hasan Bozkurter: "Ahmet Nur Çebi, denetleme sözü verdiği için destek gördü"

Ahmet Nur Çebi, önceki yılları denetleneceğinin sözünü verdiği için destek gördü. Beşiktaşlılar, neden bu kadar ekonomik olarak çökme olduğunu merak ediyor. Önceki dönemdekiler de şeffaflık dediler. Hesap soran olmadı. Yorum yapanlar da kulüpten atıldı. Beşiktaş’ta belli kısımlar çok az maaş alırken, bazıları ise haddinden fazla kazandı. Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş neden bu noktaya geldi diye araştırma yapacaktır.

Amatör şubelerin kapatılması üzerine...

Beşiktaş, amatör anlayışı öne çıkarır. Basketbolu ile voleybolu ile büyük bir kulübüz. Türk sporunun lokomotifiyiz. Yıllardan beri de milli takımlara oyuncular yetiştiriyoruz. Beşiktaş basketbolda da voleybolda da şampiyon olur. Seçim Beşiktaş’a hayırlı olsun. Amatör sporlar çok önemli. Beşiktaş’ta kızgınlıklar, kırgınlıklar ve rekabet olur. Şu anda Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’dir. Herkes arkasında durmalı. Yanlış yapınca eleştirmeli, doğru yapınca alkışlamalı.

Senin için hazırladığımız haberler