Hasan Çavuşoğlu'ndan, Emre Akbaba transferi hakkında FLAŞ açıklama

20.08.2018 - 01:27 | Son Güncellenme: 20.08.2018 - 04:27

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan Emre Akbaba açıklaması.

Hasan Çavuşoğlu'ndan, Emre Akbaba transferi hakkında FLAŞ açıklama

Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programında Emre Akbaba'nın transferi hakkında Ertem Şener'e açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Fenerbahçe teklifi kendi getirdi bize"

Ali Koç başkan seçildikten sonra 15-20 gün sonra kendisi beni aradı. "Emre Akbaba için ne düşünüyorsunuz?" dedi. Bende kendisine "neden olmasın, olabilir. Alanyaspor menfaatleri doğrultusunda görüşebiliriz" diye cevap verdim. Bana "size Salih Uçan + para verelim" dedi. Bu teklifi kabul etmedim. Daha önce de Aziz beyin başkanlığı döneminde Ali Yıldırım bana "Alper Potuk + para" teklifinde bulunmuştu. Ben kendisine "Alper'in parasını ödeyemeyiz , bize ağır gelir" dedim. Yani anlayacağınız Fenerbahçe teklifi kendi getirdi bize. Ben kalkıp Fenerbahçe'yi  arayıp "hadi oturalım, konuşalım Emre Akbaba'yı alın " demedim.

"Fenerbahçe'de giyeceği forma numarası bile konuşulmuş"

Ben Alanyaspor'un menfaatlerini kulübümüzü düşünerek hareket ederim. Kimse doğru konuşmuyor. Televizyonlarda doğru yorum yapılmıyor. Emre Akbaba'nın menajeri eniştesi. 15-20 gün önce kendisi Emre'yi Fenerbahçe'ye teklif etmiş. Hatta Comolli ile bir araya gelmişler. Comolli daha sonra Cocu'yu da görüşmeye dahil etmiş. İş öyle noktaya gelmiş ki Emre'nin Fenerbahçe'de giyeceği forma numarası bile konuşulmuş.

Emre, "Başakşehir'de oynamak istiyorum" dedi

"Başakşekir ile 5 milyon karşılığında Emre Akbaba için anlaşmıştık. Oyuncu takas durumu ve pazarlık oldu. 3 büyüklerden Emre'ye teklif gelince Emre'nin kafası karıştı. Neticesinde Başakşehir'e gitmek istemediğini söyledi. Bu sene içinde de Emre'nin menajeri ve Başakşehir görüştü ama anlaşamadı. Kasımpaşa'nın isteği de oldu, Emre gitmek istemedi. Sonra Emre ile 3 defa konuştum, herkesin menfaatine bir karar verelim dedik"

Aynı menajeri geçen sezon devre arasında Emre ile yanıma geldi. "Bize başakşehir'den teklif var. Biz de anlaşmak istiyoruz" dedi. Hatta Emre'de "Başakşehir'de oynamak istiyorum, müsaade edin. Bundan sonra Alanyaspor'a konsantre olamam" dedi. Bana dedi Emre bunu... Sonra Başakşehir ile anlaşamadılar bizimle devam etti. Sonuçta bizim çocuğumuz. 

"Kasımpaşa, Emre için 3 milyon euro teklifte bulundu"

Sezon sonu da Kasımpaşa Emre için 3 milyon euro teklifte bulundu bize. Ama olmadı anlaşma. Emre istemedi. Sonra geçtiğimiz haftalarda Abdürrahim Albayrak Ali Dürüst'ün de olduğu bir ortama davet etti beni. Ben Alanyaspor başkanı olarak kimsenin ayağına gitmem. Ama kulübümüzün menfaati için Albayrak beyin davetine icabet ettim. Emre Akbaba konusunu konuştuk. Masaya kalem kağıtlar çıktı. Bana 2 milyon 250 bin euro teklifte bulundular. Ben orada  kendilerine Emre'yi böyle bir rakama vermem kabul edilemez dedim. Teklif bana komik geldi. Biraz sinirlendim toplantı bitti. 

"1 kuruş fazla verecek olan kulübün teklifi benim için gerçek olandır"

Bakın Ertem kardeşim.. Herkes doğruları konuşsun. Herkes açık olsun. Benim için Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir farketmez. Ben Alanyaspor ve Türk futbolu nun menfaatlerini düşünürüm. Benim için önemli olan Alanya ve Alanyaspor'dur. 1 kuruş fazla verecek olan kulübün teklifi benim için gerçek olandır. Bizim menfaatlerimiz önemli.

"Abdürrahim bey beni arayıp özür diledi"

Abdürrahim Albayrak ve Mustafa Cengiz Başkan'ın açıklamaları bizi töhmet altında bıraktı. Sonra Abdürrahim bey beni arayıp özür diledi. "Çok stresliyim. Bu transfer için kalp krizi geçireceğim. Çok gerildim. Kalp kırdıysak özür dilerim" dedi. 

"Semih Özsoy Alanya bizi aradı diyor. Doğru değil"

Şimdi soruyorum size burada, benim ne yapmam lazımdı? Sayın Semih Özsoy Alanya bizi aradı diyor. Doğru değil. Sayın Albayrak da doğru konuşmadı. Emre'nin menajeri oradan oraya koştu. Beşiktaş, Başakşehir bir Fenerbahçe bir Galatasaray. Şimdi herkes şapkasını önüne koysun.

"Mustafa Cengiz ile beraberdi bunu söyledim"

"Erzurum'da Emre ile konuştum. Mustafa Cengiz ile beraberdi bunu söyledim. Daha sonraki süreçte bir ses seda çıkmadı. Ali Koç seçildikten belli bir süre sonra beni aradı. Emre'nin durumunu sordu, ciddi bir teklif var mı dedi. Takas düşünür müsünüz diye sordu. Ben de lazımsa alın dedim. Galatasaray ile birtmiş bir pazarlık varsa araya girmeyelim dedi. Ben de bitmiş bir şey yok dedi."

"Emre Fenerbahçe ile anlaştı"

"Fiyat 3 milyon Euro olduktan sonra Galatasaray'dan ses çıkmadı. Geçen salı Emre'nin menajeri yani eniştesi Fenerbahçe ile pazarlık masasına oturdu. Verilen rakamları bana söyledi. Ben de Semih Abi'ye Galatasaray'dan teklif yok alın dedim.

Emre Fenerbahçe ile anlaştı,  Emre Comolli ile görüştü, forma numarasına kadar konuşmuşlar. Emre'nin kendisi de görüştüğünü doğruladı. O akşam Abdürrahm Albayrak görüşme talep etti. Beni aradı, kulüpler birliği toplantısında görüşelim dedim. Ali Koç Başkan ile de görüşme kararı almıştık. Önceliğim onunla görüşmekti. Abdürrahim Albayrak'ı gittiğim zaman aradım. kulüpteyim, gelebilir misin dedi."

 

"Albayrak, bana 15 milyon TL teklif yaptı"

"Kalktım Galatasaray kulübüne görüşmeye gittim. TFF'den Ali Dürüst'de vardı. Rakam konuşmaya başladık. 3 Milyon Euro teklif eden Albayrak, bana 15 milyon TL teklif yaptı. Amacının ne olduğunu da anlayamadım. Herhalde bonvervissiz almayı düşündüler. Basın açıklamasında da dediler.

Ciddi bir alışveriş olmadığını gördüm, oradan ayrıldım. Sonra beni aradı, 3 milyon Euro teklifte bulundu. Biz düşünelim dedik."

"Ali Koç'un koç gibi bir duruşu oldu"

"Sonra Ali Koç ile görüştüm. Futbolcunun gelmediği bir durum veya Galatasaray konusu varsa konuşmayalım bile dedi. Ben de anlaşılmış bir durum söz konusu değil dedim. Ali Koç'un koç gibi bir duruşu oldu. Emre'nin menajeri benim istediğim rakamı Fenerbahçe kabul etti diye bana kendisi söyledi.

Galatasaray transferin son 8-10 saatinde harekete geçti. Biranda bazı konular çark etmeye başladı. Fenerbahçe ile pazarlık yapıyorsun, istediğim rakamı verdiler diyorsun. Bunun üzerine anlaşma olmaz. Aynı gün Alanya'ya döndüm. Abdürrahim Albayrak sabah çok talihsiz bir açıklama yaptı. Hem benden hem ailemden birisinden bunun için özür diledi. Taraftar baskısı ile gaflete geldiğini söyledi."

"Emre'nin menajeri yanlış yaptı"

"Burada Fenerbahçe Spor Kulübü'ne menajeri ve Emre tarafından yanlış yapılmıştır. Sonrasında Emre Galatasaray'a gitmek istiyorum dedi. Neden bizi arada bırakıyorsun diye Emre'ye sordum. Neticesinde bu noktaya gelindi. Şu anda her şey tatlıya bağlandı. Sayın Ali Koç'un bir duruşu vardı. Emre'nin menajeri yanlış yaptı."

"Fenerbahçe'ye söz verdik kadro dışı bırakırız demedim"

"Hiçbir kulüp başkanı pazarlık için başka kulübe gitmez. Ben camiaya saygımdan gittim ve ne ile karşılaştığımı anlattım. Bunu Galatasaray taraftarı bilsin diye söylüyorum. Biz sabah bir şey söyleyip kameralar karşısında başka bir şey demem
Emre genç bir çocuk. Veda için telefon da etmedi. Buradan giderken ben onun önünü açtım. Fenerbahçe'ye söz verdik kadro dışı bırakırız demedim."

Senin için hazırladığımız haberler