Hasan Çetinkaya'nın yönettiği Westerlo, şampiyonluğu garantiledi

Orhan Gülek
03.04.2022 - 23:48 | Son Güncellenme: 04.04.2022 - 00:17

Son dakika spor haberleri... Fenerbahçe'nin eski sportif direktörü Hasan Çetinkaya'nın yönettiği Westerlo, Belçika 1. Ligi'ne katılmayı garantiledi. İşte detaylar

Hasan Çetinkaya'nın yönettiği Westerlo, şampiyonluğu garantiledi

AJANSSPOR - HABER

Belçika 2. Ligi’nde mücadele eden Westerlo, Türk yönetici Hasan Çetinkaya ile büyük bir başarıya imza attı. Westerlo, Belçika 2. Lig’deki en yakın rakibi RWD Molenbeek’in puan kaybetmesiyle  Belçika 1. Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Westerlo, sezon bitmeden Jüpiler Pro Lig’i garantiledi

Belçika 2. Ligi’nde mücadele eden ikinci başkanlığını Hasan Çetinkaya’nın yaptığı, Türk iş insanı Oktay Ercan’ın kulübü Westerlo, sezon bitmeden Jüpiler Pro Lig’e yükselmeyi garantiledi. Bu başarıda en önemli pay sahiplerinden biri şüphesiz ikinci başkan Hasan Çetinkaya. Hasan Çetinkaya, iflasın eşiğinde aldığı kulübü zirveye taşımaya başardı. Fenerbahçe'nin eski idari menajeri olan Çetinkaya, Ali Koç'un başkanlığı sonrasında görevinden uzaklaştırılmıştı.

Westerlo'da Türk oyuncular

11 Milyon Euro takım değeri olan Westerlo'nun kadrosunda daha önce Süper Lig'de forma giymiş Oğuz Kağan Güçtekin ve Erdon Daci gibi isimler bulunuyor.  Bilindiği gibi Fenerbahçe kalecisi Berke Özer ve Barış Alıcı da Belçika ekibinin formasını giymişti.

Öte yandan Westerlo İkinci Başkanı Hasan Çetinkaya, takımını Jüpiler Pro Lig’e yükselterek, diğer takım başkanlarınından da övgüsünü aldı. Belçika'daki önemli kulüplerin başkanları " Belçika'da en iyi yönetilen 5-6 kulüpten biri Westerlo" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen "Batshuayi Fenerbahçe'ye gelsin isterim"
Habere Git

Yaş ortalaması 25 olan Westerlo, bu sezon 26 maçta 16 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 52 puan topladı. Lider Westerlo, takipçisi RWD Molenbeek’in Deinze'ye 3-0 mağlup olmasıyla şampiyonluğunu garantiledi.

Senin için hazırladığımız haberler