Hasan Kartal: "Oğulcan'ın sözleşmesinde opsiyon olduğunu bilmiyorduk"

24.06.2020 - 13:03 | Son Güncellenme: 24.06.2020 - 13:09

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Oğulcan Çağlayan'la uzatılan sözleşme ve Galatasaray'a transferine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasan Kartal: "Oğulcan'ın sözleşmesinde opsiyon olduğunu bilmiyorduk"

A Spor'a konuşan Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Oğulcan'la ilgili durumu değerlendirdi.

Kartal, yetenekli futbolcunun sözleşmesinde opsiyon haklarının olduğunu sonradan gördüklerini açıkladı.

Hasan Kartal, şöyle konuştu:

"Oğulcan'ın transferinde opsiyon kullanma hakkımız vardı. Menfaatlerimiz doğrultusunda kullandık. O çok sıcak bakmıyordu. Oğulcan'ın ne şekilde hareket edeceğini bilmiyoruz. Süreci zaman gösterek. Biz yasal hakkımızı kullandık. Kullanmasaydık, 'Neden opsiyonunuzu kullanmadınız' diye sorarlardı. Gitmek istiyorsa, hukuki sorun mu olur, TFF ile çözüm mü olur bilmiyorum."

"YA BİZDEN ÇIKIŞI OLUR YA SERBEST KALIR"

"Sözleşmenin gereğini yaptık. Biz opsiyonu kullanmak zorundaydık. Oğulcan imzalamaz, gider... Bunlar ileride belli olur. Oğulcan'ın bizde kalması yasal zemine oturunca tekliflerin bize gelmesi gerekiyor. Süreç içerisinde neler olur bilmiyoruz. Ya bizden çıkışı olur ya da serbest kalır."

"OPSİYONU OLDUĞUNU BİLMİYORDUK"

"Siz de sözleşmeyi normal şekilde okursanız 1 yıl uzatma hakkını vardır ve biz bunu kullanacağımızı söyledik. Sözleşmede bir sıkıntı yok. UEFA'da, FIFA'da ve TFF'de bu sözleşme nasıl ele alınır, bilmiyorum. Ben daha önce Oğulcan'ın opsiyonu olduğunu bilmiyorduk. Opsiyon süremiz olduğunu gördük. Biz şimdi bu futbolcuyu bıraksaydık, bizden sonra gelen yöneticiler bizi eleştirirdi."

Senin için hazırladığımız haberler