Rizespor Başkanı Hasan Kemal Yardımcı'dan transfer ve Trabzonspor açıklaması!

12.05.2018 - 15:23 | Son Güncellenme: 12.05.2018 - 15:23

Spor Toto 1. Lig’de şampiyonluğa ulaşan ve gelecek sezon Spor Toto Süper Lig’de yer alacak Çaykur Rizespor’un Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, hedeflerini anlattı. “Derdimiz Süper Lig'e çıkmak değil, orada kalmak, yaşamaktır. Yapmamız gereken, farkındalık oluşturacak yönetim tarzımızla 'asansör takım' kelimesinin kökünü kazımak olacaktır” diyen Yardımcı, Trabzonspor ile aralarındaki ilişkiye de değindi.

Kaya Tarakçı ve Lincoln kadroda olmayacak

Yardımcı yaptığı açıklamada, şampiyonluk kupası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmek istediklerini, ziyaretin ardından belirledikleri yol haritası ile yeni sezon planlamalarını yapacaklarını belirtti.

Özellikle iç transferde yola devam etmek istedikleri oyuncular için çalışmaların devam ettiğine değinen Yardımcı, sözleşmesi sonra eren Robin Yalçın ile yeni sözleşme imzalamak için mesafe katettiklerini, kaleci Kaya Tarakçı ve kiralık olarak kadroların bulunan Lincoln'un gelecek sezon kendileri ile birlikte olmayacağını ifade etti.

Kweuke’nin durumu hakkında

Kamerunlu golcü futbolcu Leonard Kweuke ile bu şartlarda işlerinin zor olduğuna dikkati çeken Yardımcı, "Kweuke ile fotoğrafı net olarak görmek istiyoruz. Kweuke'nin durumu nedir? Biz onu sezon başında bir raporu değil, üç doktor raporu ile kontrol edeceğiz. Kweuke konusunda geçen sezon bir yanlış yapıldı. Bunun durumunu eski hocamızın bilmemesi mümkün değil. Bile bile sezon başı bizi santrforsuz lige başlatmak büyük bir hataydı. Devre arasına kadar sancı çektik. Kadro mühendisliğinde yanlış yapıldı. Sezon başında birilerinin bizi uyarıp söylemesi gerekiyordu." diye konuştu.

Spor Toto 1. Lig'deki yabancı sınırlaması nedeniyle bazı yabancı oyuncuların kiralık gittiğini anımsatan Yardımcı, Polonya Ligi'nde Cracovia Krakow forması giyen Matic Fink'in geri gelerek takıma katılacağını, Ali Faez ve Bright Edomwonyi için olumlu rapor alamadıklarını söyledi.

"Çaykur Rizespor'a karşı beklentiler değişti"

Geçen sezonun kendi acemiliğine verilmesini isteyen Yardımcı, şöyle devam etti:

"Eski yönetici olmama rağmen bu ayıp değil. Geçen sezon başında uyarılmadan başladığımız sezonu güç bela devre arasına taşıdık. Bu sene o hataya düşmeyeceğiz. Tespit edilmiş tecrübelerimiz var. Çaykur Rizespor'a karşı beklentiler değişti. Sezon başında aldığımız görevi layığı ile yerine getirerek bu takımı Süper Lig'e taşıdık. Aldığımız krediyi Rizeliye faizi ile birlikte ödedik. Çıta yükseldi, beklenti yükseldi. Bu doğrultuda çalışmalar yürüteceğiz. 'Hata yapmayacağız, eksiklerimiz olmayacak' diye algılanmasın. Türk futbolunun kanayan yarası yanlış transfer politikalarıdır. Bir numaralı yarası transfer yanlışlarıdır. Transferde başarılı olan kulübünü ileri taşır. Bir kaç yıl üst üste yapılan yanlışlarla kulüplerin sonu hüsran oluyor."

Amaç Süper Lig’de kalıcı olmak

Çaykur Rizespor için söylenen, "asansör takım" lafının kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Yardımcı, şu ifadeleri kullandı:

"Bir çok şehirden bana 'çıktık ama ligde kalabilecek miyiz?' şeklinde sorular yöneltiliyor. Bu sorular beni çok üzüyor. Biz farkımızı bu soruları gidererek göstermek istiyoruz. Derdimiz Süper Lig'e çıkmak değil, orada kalmak, yaşamaktır. Yapmamız gereken, farkındalık oluşturacak yönetim tarzımızla 'asansör takım' kelimesinin kökünü kazımak olacaktır. Garantisini vermem ama elimden geleni ben ve yönetimimin yapacağının bilinmesini istiyorum. Her dönem daha kaliteli işler yapmaya çalışıyoruz."

Trabzonspor ile ilişkiler

Hasan Kemal Yardımcı, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinin şampiyonluk dolayısıyla kulübü ziyaret ettiğini ve başarı dilediklerini aktardı.

İki komşu kentin futbol nedeniyle arasının açık olmasından duydukları rahatsızlığı daha önceki beyanlarında da açıkça dile getirdiğini anlatan Yardımcı, yapılan hareket ve atılan adımı olumlu bulduğunu vurguladı.

Yardımcı, konuya ilişkin kamuoyundan bazı sesler ve şikayetler gelebileceğine işaret ederek, "Biz yönetim olarak atılan bu adımı olumlu buluyoruz. Atılan olumlu adımı, uzatılan eli karşılıksız bırakmadık, çokta iyi yaptık. Biz yönetim olarak Rizeliye karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu bilinç diyor ki 'sahaya çıkınca Rizeliyi mahcup etme.' Yalnız Trabzonspor'a karşı değil, Fenerbahçe'ye, Kayserispor'a karşı da. Ben Beşiktaş stadından alnım açık çıkmak istemez miyim?" yorumunu yaptı.

“Biz rekabeti körükleyeceğiz”

Sadece Trabzonspor maçına odaklanmanın yanlış olacağını, bütün maçların çok önemli olduğunun atını çizen Yardımcı, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim yönetim olarak görevimiz, sahanın içindeki takımı Rizeliyi mahcup etmeyecek şekilde toparlamak ve halletmektir. Şiddeti reddediyoruz. Tezahüratlar elbette olacak ama sonunda şiddet ve küfür olmamak şartıyla. Türk futbolunda bazı şeylerin değişmesi lazım. Sorumlu yöneticiyiz bizler. Trabzonspor'a karşı yapacağımız kaliteli bir takım kurmak. Rizelinin yüzünü güldürmek. Ben şiddeti körüklemem, bunu millet böyle bilsin. Ülkemizin hele bu önemli günlerinde ben ve yönetimim bunu yapmaz. Biz rekabeti körükleyeceğiz. Saha içi rekabetten geri kalmam."

Başkan Hasan Kemal Yardımcı, insanların birbirine söz yetiştirerek yaralarını kapatamayacağına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yara sahadaki başarı ile kapanır. Türk futbolunun daha büyük sorunları var. Yarayı kaşıyarak harareti yükseltmeye gerek yok. Türk futbolunun samimiyete, rekabete ve birlikteliğe ihtiyacı var. İtişmeye, didişmeye, vıdı vıdıya değil. İtişme, didişme, konuşacak zaman değil. Kasada para yok, kulüpler batıyor. Eskiden üç senede bir kulüp kaybolurdu. Şimdi senede üç kulüp kayboluyor. Halen daha eski kafada olmaya gerek yok. Biz rekabeti saha içerisinde artırarak Rizeliyi mahcup etmeyeceğiz. Şiddete şiddetle karşıyım."

Senin için hazırladığımız haberler