Hasan Yavuz Bakır: "Rüya gibi dönem geçireceğimizi ben de düşünmemiştim"

30.03.2019 - 18:32 | Son Güncellenme: 30.03.2019 - 21:32

Hasan Yavuz Bakır: "Rüya gibi dönem geçireceğimizi ben de düşünmemiştim"

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakır, öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu söyledi ve Rizespor taraftarlarına da mesaj gönderdi. 

Radyospor'da Rizespor'un hedeflerini anlattı

Radyospor'da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır'ın açıklamaları şu şekilde;

"Bu kadar başarılı olacağımızı ben de düşünmemiştim"

Rüya gibi bir dönem yaşıyoruz. Hiçbir futbol otoritesi böyle bir başarılı dönem geçireceğimizi düşünmemiştir. Hatta ben de düşünmemiştim. Çıkış yapacağımızı biliyordum ama bu kadar başarılı olacağımızı düşünmüyordum. Alt sıralardaki takımlar da önemli puanlar aldı. Böyle bir dönemde seri galibiyetler almamız gerekliydi.Bu bizi son derece mutlu ediyor. Türkiye’de bence 10-12 puanlı takımların da artık ligde kalabilme umudu olduğunu gösterdik. Ligde ilk yarıyı öyle bitirip de kümede kalan takım çok fazla olmamıştır.

"Umarım bir terslik, bir kaza yaşamayız"

Küme düşme barajı 40 puan civarı. Şu anda 34 puandayız. Zor bir süreci başarılı bir şekilde geçiriyoruz. Gelecek yıllarda ilk yarıda olumsuz tablo yaşayan kulüplerin 2. yarıya daha umutlu bakacağını düşünüyorum. Umarım bundan sonra bir kaza yaşamayız, bir terslik olmaz. İnşallah ligi iyi bir yerde bitiririz. Bizim temennimiz bu. Beşiktaş maçında da kazanmak istiyoruz.

Rizespor'un Avrupa hedefi var mı?

Taraftarlarımız bana kızmasın. Avrupa diye taraftarlarımız tezahüratta bulunuyor. Ben ise, “Biraz sakin olmamız gerekiyor” yorumu yaptım. Tabi ki Avrupa kupalarında olmak isteriz. Şanlı tarihimizde pes etmek yok. Ama gerçekçi olmamız lazım. Ligde kalmakla ilgili çabalarımızı, birlik beraberliğimizi sürdürmeliyiz. Şartlar bizi nereye götürür bilemiyorum. Şu anda hedefimiz Avrupa kupaları değil, önce ligde kalmayı garantilemeliyiz. 

"Elde ettiğimiz başarıların gölgelendiğini görüyoruz, üzülüyoruz"

Bazı spor programlarında elde ettiğimiz başarıların gölgelendiğini görüyoruz. Buna hakikaten üzülüyorum. Futbolda adaletin olması gerektiğini, emeğe saygı gösterilmesi gerektiğini birçok kez dile getirdik. Yapılan iyi işleri takdir ve saygıyla karşılamak gerekiyor diye düşünüyorum.  Lige verilen arayı çok iyi değerlendirdik. Takımımızda mükemmel bir hava var. Birlikte başarmaya devam edeceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler