Hasret bitti! Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde...
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
Son dakika haberleri | Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu rövanş maçında Lyon'u 2-1 yendi ve 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Son 5 Haber

Şampiyonlar Ligi'nde giden Fenerbahçe, Galatasaray'dan daha fazla para kazanacak!

Fenerbahçe ile Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşecek mi? İşte kural

Maç sonu saha karıştı! Lyon'da Guendouzi'ye tepki

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde! Ülke puanında son durum...

Fenerbahçe ve Galatasaray hangi torbada? Şampiyonlar Ligi'nde torbalar belli oldu!
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR HABER
UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda mücadele eden Fenerbahçe, Fransa temsilcisi Lyon ile eşleşti. İlk maçta Kadıköy'de 1-1 berabere kalan Sarı-Lacivertliler, deplasmanda rakibini 2-1 yendi.
Vedat Muriqi perdeyi açtı
Fenerbahçe'nin Lyon deplasmanındaki ilk golünü Vedat Muriqi attı. 24'üncü dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Oğuz Aydın, ceza sahasına ortaladı. Top savunmadan sekip yeniden Oğuz'un önüne düştü. Oğuz bir kez daha penaltı noktasına kavisli ortaladı. Çok iyi yükselen Muriqi'nin kafa vuruşunda kaleci üzerine gelen topu sektirdi. Seken topa hareketlenen Muriqi, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı. Top, bu kez filelerle buluştu.

Bu yaz transfer döneminde Mallorca'dan ayrılıp Sarı-Lacivertliler'e imza atarak Fenerbahçe'de 2'inci dönemine başlangıç yapan Vedat Muriqi, bu sezon Konyaspor maçında attığı golle taraftara 'merhaba' demişti. Kosovalı forvet, Lyon ağlarını havalandırarak bu sezon Fenerbahçe formasıyla Avrupa'da ilk gol sevincini yaşadı.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde! Ülke puanında son durum...
4 dakika sonra Brown farkı açtı
Fenerbahçe, Vedat Muriqi'in golünden sadece 4 dakika sonra 2'yi buldu. Bu kez sahneye Archie Brown çıktı. Brown, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

28'inci dakikada Fenerbahçe'nin sağ kanattan kazandığı kornerde topun başına geçen Greenwood, arka direğe doğru ortaladı. Kendisini unutturan Brown, kafayı vurdu. Yerden seken top yakın köşeden ağlara gitti.
Fofana Lyon'u umutlandırdı
İkinci yarıda baskısını artıran Lyon, taraftarı önünde aradığı golü 61'inci dakikada buldu. Fofana, takımını umutlandırdı.

Sağ kanattan ayağa paslarla gelişen Lyon atağında Maitland-Niles, sol ayağının içiyle ceza sahası sol çaprazına kesme bir orta gönderdi. O bölgeye hareketlenen Fofana, sol ayağının içiyle gelişine vurdu. Top, uzak köşeden ağlarla buluştu.
Fenerbahçe 18 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde!
Fenerbahçe, Lyon'u eleyerek adını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına yazdırdı. Sarı-Lacivertliler, 18 yıllık hasreti sonlandırdı.

Fenerbahçe, son olarak 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almıştı. Sarı-Lacivertliler o dönem Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev ile yer aldığı G Grubu'nu 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak son sırada tamamlamıştı.