Hatay BŞB potada hedef büyüttü

14.11.2015 - 11:22 | Son Güncellenme: 14.11.2015 - 11:22

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin namağlup lideri Hatay Büyükşehir Belediyespor'da, başantrenör Ekin Baş, bu sezon hedeflerinin Avrupa kupalarında yer almak olduğunu söyledi.

Sezonun ilk 4 haftasında galip gelerek, 8 puanla namağlup lider durumda bulunan Hatay ekibinin başantrenörü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geçen sezon son anda düşmekten kurtulduğumuz ligde, bu yıl üst sıralarda yer alıp, Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" dedi.

Takımın performansından memnun olduğunu dile getiren Baş, oyuncularına güvendiğini belirterek, "Galibiyet serisini 5. haftadaki Beşiktaş maçında da sürdürmeyi amaçlıyoruz. Beşiktaş maçında her zaman olduğu gibi yine mücadeleci ruhumuzu sahaya yansıtacağız" diye konuştu.

Bundan sonra daha ciddi çalışmaları gerektiğini vurgulayan Ekin Baş, "İşimiz çok zor fakat bu zorlukların üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Kondisyonumuz çok iyi. Rakip takımın eksikliklerini belirleyip, ona göre hazırlanıyoruz. Maç öncesi eksiklerimizi gözden geçiriyor ve maçlara iddialı çıkıyoruz" ifadelerini kullandı. 

- "Şu an Türkiye'nin en iyi takımıyız"
Ligde şu an Türkiye'nin en iyi takımı olduklarını savunan Baş, "Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe için 'üç büyük' deniliyor ancak şu an en büyük biziz. Taraftarlarımızı, salona gelerek bize destek olmaya çağırıyoruz" dedi. 

Oyunculardan Tuğba Ural da ligde 4'te 4 yaptıklarını hatırlatarak, bu hafta Beşiktaş maçını da kazanarak seriyi sürdüreceklerini savundu.

Çok iyi bir ekibe sahip olduklarının altını çizen Ural, takımdaki arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu, bunun da başarıyı beraberinde getirdiğini söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyespor, ligin 5. haftasında yarın sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Antakya Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 16.30'da başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler