Hatayspor Onursal ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş Kızdırdı

Ajansspor
11.02.2023 - 14:40 | Son Güncellenme: 11.02.2023 - 14:53

Hatayspor'un onursal başkanı da olan büyükşehir belediye başkanı Lütfü Savaş futbolcu Atsu'nun da enkazında kaldığı Rönesans Rezidans sahibini savundu

Hatayspor Onursal ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş Kızdırdı

AJANSSPOR-HABER

Depremin en büyük yarayı açtığı Hatay'ın büyükşehir belediye başkanı ve Atakaş Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş tepki çeken bir açıklama yaptı. Hatayspor'un oyuncusu Cristian Atsu ve sportif direktörü Taner Savut'un da aralarında bulunduğu yüzlerce kişinin enkazında bulunduğu Rönensans Rezidans'ın yurtdışına kaçarken yakalanan sahibi Mehmet Yaşar Coşkun'u savundu. Savaş'ın bu açıklaması sosyal medayda infial yarattı.

Savaş, Coşkun'a "İdealist insan" dedi

Lütfü Savaş, Show TV'ye yaptığı açıklamada, Coşkun'u savunarak, "Orası eski Mimarlar Odası Başkanımızın yaptığı bir bina. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine göre yapmıştır. Bu arkadaşımız gerçekten idealist bir insan. Şiddetin büyüklüğünün de hesaba katılması gerekiyor" diye konuştu.

"Sorgulanırsa yazık etmiş oluruz"

Savaş, yaşanan debremi küçük bir kıyamate benzeterek, "Burada ne belediye ne mevzuat ne bu işi yapan insanlar gerçekten çok sorgulanırsa biz onlara yazık etmiş oluruz. Samimi söylüyorum. Binaların ruhsatını ilçeler veriyor. O nedenle rahat konuşuyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Atsu'nun eşi konuştu: "Ekipman yok, zaman daralıyor"
Habere Git

İdealist dediği Coşkun kaçarken yakalandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'ın idealist diyerek savunduğu ve yüzlerce insanan mezar olan Rönesans Rezidans'ın sahibi Mehmet Yaşar Coşkun, dün yurtdışına kaçmak isterken emniyet güçleri tarafından yakalandı. Coşkun, içinde yüklü bir miktarda para olan bir sırt çantasıyla derdest edildi. 

Teknik direktör Altay'dan sert tepki

Savaş'ın Coşkun'u savunan açıklamalarına sosyal medya üzerinden büyük tepki geldi. Spor adamları da tepki gösterenler arasındaydı. Teknik direktör Turgay Altay, "Yazıklar olsun, ahlaksızlar, utanmazlar. Senin için ter akıtan oyuncu hâlâ enkaz altında, gittiği günden bugüne canhıraş çalışan dünya iyisi adam hâlâ enkazda, sen utanmadan bu sözleri söyleyebiliyorsun, hepinize hakkımızı helâl etmiyoruz, şarlatan, haysiyetsizler. Beter olun" diyerek, çok ağır tepki gösterdi.

Önce AK Parti sonra CHP'den seçildi

2009 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti'den aday olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş, 5 yılın sonunda partisi tarafından yeniden aday gösterilmedi. Savaş bunun üzerine AK Parti'den istifa ederek CHP'ye geçti. Lütfü Savaş, 2019 yılında da CHP'den seçime girip kazanarak, Hatay'ın belediye başkanlığına ikinci kez seçildi.  

İlgini Çekebilir
TFF 5 hakem ve 1 gözlemcinin hayatını kaybettiğini açıkladı
Habere Git

"Cennetten kare" insanların cehennemi oldu

Hataysporlu futbolcu ve idarecileri de enkaz altında bırakan Rönesans Rezidans, Antis Yapı firması tarafından inşa edilerek 2013 yılında kullanıma açıldı. "Cennetten bir kare" sloganıyla daireleri satışa çıkartılan veya kiralanan rezidans 12 kattan ve toplam 250 daireden oluşuyordu.  Yaklaşık bin kişinin yaşadığı rezidansın tanıtımlarında depreme dayanıklık özellikle vurgulanmıştı. "Cennetten bir kare" denilen rezidans insanlara cehennem oldu!

Coşkun şirketini Karadağ'a taşıdı

Rönesans Rezidans'ı yapan Antis Yapı'nın sahibi Mehmet Yaşar Coşkun'un şirketinin merkezini Karadağ'a taşıdığı da ortaya çıktı. Gazeteci Bahadır Özgür, "Antis Yapı merkezini 2017'de Karadağ'a taşıdı. Budva'da Antis Montenegro Danışmanlık adıyla şirket kurdu. Oturum izni alma ve vatandaşlık gibi konularda teknik, hukuki hizmet veriyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler