Hatayspor'un Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Görevinden İstifa Etti

İsa Kethüda
17.09.2022 - 18:22 | Son Güncellenme: 17.09.2022 - 19:12

Son dakika Hatayspor haberleri... Spor Toto Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Serkan Özbalta görevinden istifa etti. İşte detaylar.

Hatayspor'un Teknik Direktörü Serkan Özbalta, Görevinden İstifa Etti

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon lige istediği gibi başlayamayan ve topladığı 1 puanla son sırada yer alan Hatayspor'da flaş bir gelişme yaşandı.

Lütfü Savaş: "Teknik direktörümüz istifa etti"

Spor Toto Süper Lig ekibi Atakaş Hatayspor'un teknik direktörü Serkan Özbalta, alınan kötü sonuçlar sonrası görevinden istifa etti.

Bordo-beyazlı ekibinin onursal başkanı Lütfü Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde Atakaş Hatayspor'un kendilerini üzdüğünü söyledi.

Yönetim olarak bu konuda gerekli şeylerin yapıldığını ifade eden Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Teknik direktörümüz istifa etti. Şu anda teknik direktör arayışı içerisindeyiz. 3 teknik direktörle arkadaşlarımız görüşüyor. Bir kısmıyla da burada görüşeceğiz. Bunlardan biriyle yolumuza devam edeceğiz ama şu bir gerçek ki en büyük takımlar da bu krizleri yaşayabiliyor. Mühim olan bu krizleri atlatabilmek, atlatacak mukavemet gücünü göstermek ve bundan sonraki süreci iyi yönetmek. Şunu söyleyeyim; gerçekten çok düzgün ve çok birikimli bir teknik ekibimiz, teknik direktörümüz vardı ama bazen futbolda şans faktörünün yanımızda olması lazım. Serkan Özbalta, istifa kararını bize bırakmıştı ama şu bir gerçek ki biz gerçekten de çok karakterli, düzgün bir hocayla çalışıyorduk. Şimdi istifa etmesi etik olarak daha doğruydu. Bundan sonra da hayat devam ediyor ve onun da kendi prestiji, kendi kariyeri açısından en doğrusu buydu. En doğru olanı yaptı."

Savaş, görevini bırakan teknik direktör Özbalta ve ekibine bundan sonraki kariyerlerinde başarı diledi.

Volkan Demirel ile görüşme

Öte yandan, Hatayspor'da hocalık görevi için Fenerbahçe'nin unutulmaz ismi, son olarak Fatih Karagümrük'ü çalıştıran Volkan Demirel ismi ön plana çıktı. Özbalta ile yolların ayrılmasının ardından Hatay yönetimi, Demirel ile görüşecek.

Volkan Demirel'in Karagümrük performansı

Geçen sezonun sona ermesinin ardından Fatih Karagümrük'ten ayrılan Volkan Demirel'in adı, 1. Lig'den Göztepe ile de anılmıştı. 

40 yaşındaki genç teknik direktör geçtiğimiz sezon Karagümrük'te 24 maçta; 12 galibiyet, 5 beraberlik ile 7 mağlubiyet elde etti ve 1. 71 puan ortalamasını tutturdu. 

Volkan Demirel; Karagümrük'te Emre Mor'un yükselişine de katkı sağlamış ve oyuncu da sezon öncesi Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. 

İsmail Kartal da gündemde

Ayrıca, son oalrak Fenerbahçe'yi çalıştıran ve şu an boşta olan İsmail Kartal'ın da Akdeniz ekibinin gündeminde olduğu öğrenildi.

İlgini Çekebilir
Volkan Demirel, Süper Lig'e geri dönüyor!
Habere Git

Sarı-lacivertli takımda geçen sezon 21 maçta görev alan 61 yaşındaki teknik adam 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Kartal bu süre zarfında 41 puan toplarken maç başına da 1.95 puan ortalaması yakaladı.

Hatayspor'un bu sezon aldığı sonuçlar:

  • Trabzonspor: 1-0
  • Gaziantep FK: 1-2
  • Kasımpaşa: 1-0
  • Adana Demirspor: 1-1
  • Konyaspor: 1-0
  • Kayserispor: 0-4

Kulüp açıkladı

Serkan Özbalta ile yollarını ayıran Hatayspor'dan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Yapılan duyuruda, "Teknik direktörümüz Serkan Özbalta ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Serkan Özbalta ve ekibine emekleri için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler